So našli pravega? Foto: Reuters
So našli pravega? Foto: Reuters

Informacijo o najdbi je za MMC potrdila tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin. Dokončen odgovor na vprašanje, ali gre res za slavnega medveda, bo policija sporočila, ko bodo znani izsledki analize DNK, ki jo izvaja eden izmed ljubljanskih inštitutov.

Medvedka so na območju Kočevske Reke 24. junija našli delavci zavoda za varstvo gozdov, trenutno pa je v zavetišču za prostoživeče živali na Muti. Lastnik zavetišča Zlatko Golob najdbe ni želel komentirati, bo pa več razkril v četrtek.

Prejšnji "lastnik" medvedka Matevž Logar je v sporočilu za javnost izrazil veselje ob najdbi. Znova je zatrdil, da se je medvedek na njegovi domačiji dobro počutil, država pa ga je iz okolja iztrgala in odpeljala v "nestrokovno" oskrbo zavetišča, kjer naj bi bil podvržen "šokantnemu ravnanju".

"Odgovorni predstavniki naše državi so po obsodbi nedolžnega medvedka na mučenje očitno snovali njegovo likvidacijo. Njihovo nakano so preprečili neznanci, ki so Srečka očitno odpeljali v njegovo naravno domovanje na Kočevsko," je zapisal Logar.

Na nestrokovno ravnanje Golobovega zavetišča je pred tremi leti s poslanskim vprašanjem opozoril tudi predsednik SNS-a Zmago Jelinčič. Takrat naj bi Golob z obročkanjem orlove noge povzročil, da je ta zaradi gangrene zgnila.