Medvedek si je že dobil novega prijatelja. Foto: MMC RTV SLO
Medvedek si je že dobil novega prijatelja. Foto: MMC RTV SLO
Medvedka ne bodo usmrtili

Okoljski inšpektorji so, tokrat v spremstvu policistov, spet obiskali družino Logar v Podvrhu, a je nadzor tokrat potekal v spravljivejših tonih, je za TV Dnevnik poročal Jan Novak. Pred časom je namreč okoljskim inšpektorjem, ki je pri družini opravljal inšpekcijski nadzor, postal žrtev fizičnega napada.

Medvedek bo tako po zadnjem inšpekcijskem obisku še vedno ostal pri Logarjevih. Ti bodo medvedka obdržali, a pod budnim očesom predstavnikov zavetišča za divje živali. Matevž Logar je ob tem povedal, da je inšpektorica določila, da morajo medvedku v 14 dneh postaviti zavetišče, pri čemer jim bo pomagala tudi občina.

"Tukaj vidim, da lahko občina pristopi zraven. Vsekakor pa je naša zahteva tudi jasna, da skupaj z zahtevami zakonodaje, da vse skupaj mora biti narejeno tako, kot je treba," pravi župan občine Gorenja vas Milan Čadež.

Če jim ni "crknil" do zdaj …
Matevž Logar je prepričan, da bodo vse naredili tako, kot je treba in hkrati odgovarja zaščitnikom živali: "No, če nam ni do zdaj crknil, jaz mislim, da tudi ne bo. Imamo v štali živino, pa nam ne crkuje kar tako, tako da mislim, da tudi enega medveda pa bomo ja zrihtali."
Za medvedka se zanimajo že tudi številni radovedneži, kar pa živali ne koristi, zato mu želijo zagotoviti tudi mir.

Medvedka ne bodo usmrtili