Veter se bo umiril šele v nedeljo. Foto: BoBo
Veter se bo umiril šele v nedeljo. Foto: BoBo

Brez električne energije so bili odjemalci na območju Šentviške planote in v krajih Gorenja Trebuša, Šebrelje, Oblakov vrh ter odjemalci na območju Baške grape. Elektro Primorska je vse napake na omrežju uspel odpraviti, tako da imajo vsi odjemalci znova normalno oskrbo z električno energijo, so sporočili iz podjetja.

Na Gorenjskem so imeli gasilci zvečer in ponoči veliko dela z odstranjevanjem dreves, ki so padla na cestišča. Poleg tega je veter v tovarni Acroni na Jesenicah odkril 500 kvadratnih metrov pločevinaste strehe na stari delavnici. S stanovanjske hiše v občini Jesenice je veter zmetal tudi nekaj strešnikov. Zjutraj so med drugim posredovali tudi na Kidričevi cesti v Kranju, kjer so s ceste odstranili podrto drevo.

Težave je močan veter povzročal na Goriškem, kjer je odkril kar nekaj streh. Zvečer je sunek burje v Novi Gorici premaknil tudi del gradbenega odra, zaradi česar je obstajala nevarnost, da bi padel na mimoidoče. Gasilci so premaknjen oder odstranili. Zjutraj so gasilci med drugim posredovali v Tolminu, kjer je veter odkril streho stanovanjske hiše.

Tudi na Dolenjskem je veter podiral drevesa, zaradi česar je bil na nekaterih cestah oviran promet. V Brežicah pa so morali s cestišča odstraniti telekomunikacijsko žico in drog.

Veter bo oslabel v nedeljo
Po napovedih vremenoslovcev pri agenciji za okolje bo danes in v soboto večinoma sončno, ponekod v vzhodni in osrednji Sloveniji pa bo občasno tudi zmerno oblačno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Veter bo oslabel v nedeljo.