O podrtih drevesih, ki so jih odstranjevali gasilci, poročajo iz več delov Slovenije. Foto: BoBo
O podrtih drevesih, ki so jih odstranjevali gasilci, poročajo iz več delov Slovenije. Foto: BoBo
Vročinski alarm za jugozahodno Slovenijo

V občini Gornji Petrovci je močan veter podrl drevo na cesto, v Črni na Koroškem pa je meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta.

Na cesti Čatež-Gabrovka v občini Trebnje je veter podrl drevo, prav tako na cestah Otočec-Kronovo in Mali Slatnik-Veliki Slatnik v občini Novo mesto. O meteornih vodah poročajo tudi iz Krškega, o podrtih drevesih pa iz Sevnice.Na območju Novega mesta je bila nekaj časa prekinjena dobava električne energije.

Koncentracija ozona v Novi Gorici presegla opozorilno vrednost
Iz Agencije za okolje so medtem sporočili, da je koncentracija ozona danes v Novi Gorici ob 18. uri presegla opozorilno vrednost. Merilno mesto pa je glede meritev ozona locirano tako, da podatki veljajo tudi za širšo okolico. Zvečer naj bi sicer koncentracija ozona padla.

Oranžna nevarnost za Primorsko
Cedilnik je povedal, da se bo danes ponoči zjasnilo, vsaj v petek dopoldne pa bo precej jasno. Popoldne lahko spet pričakujemo nekaj ploh in neviht, a manj kot danes. Plohe pa se ne bodo odražale na padcu visokih temperatur. Po pojasnilih Cedilnika bodo sicer petkove temperature za okoli tri stopinje nižje kot današnje. "Nekaj razlike bo, še najmanj pa se bo to poznalo na Primorskem," je dodal. Za Primorsko sicer danes velja rdeča stopnja vremenske ogroženosti zaradi toplotne obremenitve, drugje pa oranžna stopnja ogroženosti. Za jutri je za Primorsko še razglašena oranžna stopnja.

V soboto pa nas plohe in nevihte čakajo že sredi dneva. V noči na nedeljo lahko pričakujemo tudi pravo manjše deževje, ne samo v obliki ploh, je povedal vremenoslovec. Količine sicer ne bodo velike, a bo deževalo v večjem delu Slovenije. V nedeljo zjutraj bodo padavine ponehale, temperature pa se bodo gibale okoli 25 stopinj Celzija.

Vročinski alarm za jugozahodno Slovenijo