Foto: BoBo
Foto: BoBo

V večjem delu države naj bi do jutra zapadlo od pet do 15 centimetrov snega. Največ ga bo zapadlo v visokogorju, kjer bo do jutra lahko 50-centimetrska snežna odeja novega snega. Na Notranjskem in v višje ležečih predelih Gorenjske, Koroške in Dolenjske bo zapadlo od 15 do 30 centimetrov snega, piše na spletni strani neurje.si.

Manjša količina snega lahko zapade tudi v Podravju, Prlekiji, v Halozah, Posavju ter v nekaterih nižjih predelih Ljubljanske kotline in osrednje Savinjske regije. Snega pa najverjetneje ni pričakovati v nižjih delih Primorske in Prekmurju.

V visokogorju se bo povečala nevarnost snežnih plazov, opozarjajo. Agencija za okolje je zaradi močnejše burje za danes zvečer in ponoči izdala oranžno opozorilo.

Aktualna vremenska napoved.

Sneženje bo proti jutru ponehalo, sredi dneva pa se bo od severa delno zjasnilo. Na Primorskem bo še vedno vztrajala šibka do zmerna burja.

V četrtek bo sprva oblačno, jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem od 2 do 5 stopinj Celzija. Sredi dneva in popoldne se bo od severa delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Goriškem in ob morju okoli 9 stopinj.

Razmere na cestah

Ponekod po Sloveniji že sneži, sneg pa se ponekod že oprijema cestišča. Na prometnoinformacijskem centru ob nepredvidljivih razmerah na cesti pozivajo k strpni vožnji, na pot je treba kreniti prej kot običajno. Največ snega bo zapadlo v visokogorju in na Notranjskem ter višjih delih Gorenjske, Koroške in Dolenjske.

Na Primorski avtocesti je popolna zapora med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani pred predorom Kastelec zaradi močnega vetra. Zaprt je tudi uvoz Kastelec proti Ljubljani. Obvoz je prek priključka Kozina. Zaprt je uvoz Nanos od Vrtojbe proti Kopru. Obvoz je prek priključka Razdrto.

Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo velja prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, na regionalni cesti Razdrto–Podnanos–Vipava –Ajdovščina–Selo pa prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.