Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kot je za Val 202 dejal Jure Cedilnik iz Urada za meteorologijo, bo vremensko gibanje po daljšem obdobju nadpovprečno toplega vremena ta konec tedna šlo proti bolj zimskim razmeram. Danes se bo od zahoda sprva postopno pooblačilo, v zahodni, južni in osrednji Sloveniji pa bo sredi dneva in popoldne že rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, na severozahodu okoli 3 stopinje Celzija.

Vremenska napoved

Podrobnejšo vremensko napoved lahko preverite tukaj.

Ponoči se bo dež okrepil in do jutra zajel vso Slovenijo, tako da bo sobota v glavnem oblačna in deževna. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 10, v Zgornjesavski dolini okoli 0 °C. "Meja sneženja bo še visoko, le v alpskih dolinah se lahko ohladi že prej, predvsem zaradi padavin. V Zgornjesavski dolini lahko tako, recimo, sneži že tudi v soboto čez dan, medtem ko se bo v večjem delu Slovenije ohladilo z dotokom hladnega zraka šele popoldne oziroma zvečer," napoveduje Cedilnik.

Kot je dodal, bo hladnejši zrak k nam pritekal s severovzhoda, tako da se bo najprej ohladilo na Štajerskem in v Prekmurju, a bodo hkrati s tem padavine počasi tudi že ponehovale. "V nedeljo po verjetno ponekod na vzhodu še rahlo snežilo, medtem ko bo v zahodni in osrednji Sloveniji padavin že konec. Tako da kakšne snežne odeje si v večjem delu Slovenije vseeno ne obetamo, mogoče ponekod na vzhodu – tam bi lahko zapadlo nekaj centimetrov snega v nedeljo. Bodo pa tla topla, tako da se bo sneg marsikje sproti tajal. Tako da je v bistvu uganka, koliko snega bo res na tleh ostalo," je dejal Cedilnik. Najvišje dnevne temperature bodo v nedeljo na severu od 1 do 6, drugje od 7 do 10, ob morju okoli 13 °C.

Kot je napovedal Cedilnik, bo hladnejši zrak zaznamoval tudi prihodnji teden. "Precej hladno bo že ob ohladitvi v nedeljo, sploh pa potem v ponedeljek, torek in sredo. V drugi polovici tedna bodo verjetno temperature spet nad ničlo, medtem ko bo v prvi polovici marsikje tudi čez dan pod ničlo ali okoli ničle," je pojasnil.