Nekaterim predelom poleg hudega sneženja grozijo tudi poplave. Foto: Reuters
Nekaterim predelom poleg hudega sneženja grozijo tudi poplave. Foto: Reuters

Največ ljudi je umrlo v prometnih nesrečah na zaledenelih cestah v zveznih državah Nebraska in Kansas. Odpovedanih je bilo več kot sto letov z letališča v Minneapolisu, v številnih mestih pa so zaradi hudega sneženja v četrtek zvečer odpovedali božične maše. Vremenoslovci ljudem svetujejo, naj, če ni res nujno, ne zapuščajo domov.

Opozorila pred snežnimi viharji veljajo v naslednjih državah: Iowa, Kansas, Minnesota, Missouri, Nebraska, Severna in Južna Dakota, Teksas, Oklahoma in Wisconsin.

Sneženje je zajelo kar dve tretjini države, v petek pa bi lahko v nekaterih delih zapadlo kar 60 centimetrov snega. Osrednjemu delu države poleg sneženja preglavice dela tudi močan veter, ki lahko v sunkih doseže tudi 70 kilometrov na uro, zaradi česar se bo vidljivost na cestah še poslabšala.

Medtem pa se življenje na vzhodni obali ZDA počasi vrača na stare tirnice, potem ko jo je prejšnji teden zajelo najhujše sneženje v zadnjem času, ki je prestolnico Washington povsem ohromilo. Novo sneženje v prihodnjih dneh napovedujejo sicer le na skrajnem severovzhodu države.