"V petek bo pretežno oblačno. Ponekod bo občasno rahlo deževalo. Tudi v soboto in nedeljo se bo nadaljevalo oblačno vreme," je napovedal Velkavrh. Foto: BoBo

Danes bo deževalo predvsem v zahodni in tudi ponekod v osrednji Sloveniji, zvečer in ponoči se bo dež razširil proti vzhodu in nad vso Slovenijo, je napovedal.

"Meja sneženja bo med 800 in 1200 metri. Ob morju bo pihal jugo, drugod pa jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 stopinj Celzija, ob morju in vzhodnih krajih okoli 14 stopinj," je povzel.

"Konec tedna bo oblačen in deževen"
V četrtek bo dež zgodaj zjutraj ponehal, čez dan pa bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še manjše, krajevne padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17 stopinj, je dejal Andrej Velkavrh iz Agencije RS za okolje.

"V petek bo pretežno oblačno. Ponekod bo občasno rahlo deževalo. Tudi v soboto in nedeljo se bo nadaljevalo oblačno vreme. Konec tedna bo torej bolj deževen in oblačen. V soboto še ne bo veliko dežja," je pojasnil.

"V naslednjih dneh sonca ne bo prav veliko"
"V ponedeljek in morda tudi v torek bo še deževno. Ne kaže, da bi se kaj zelo spremenilo v bolj suho. Mraza pa ne bo," je zatrdil vremenoslovec in dodal, da tudi sonca ne bo prav veliko, a nevarnosti pozebe za zdaj ni več.

Dejal je še, da je ob morju, v slovenski Istri in na Goričkem padlo zelo malo dežja. "Tako, da je tam še vedno precej suho, drugod pa je bilo dežja dovolj za sproti. Za vodne vire in podtalnico pa še premalo. Rastline so si opomogle," je povedal.