Fotografija je simbolična. Foto: Anja Kovič
Fotografija je simbolična. Foto: Anja Kovič
false
Močen veter bo divjal po severovzhodu države. Foto: Posnetke spletne strani Meteo.si
Pred nami nemirna, vetrovna noč

Močen veter na severovzhodu države podira drevesa in električne drogove, razkril je tudi streho gospodarskega poslopja, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Na območju občine Slovenske Konjice je brez oskrbe z elektriko zaradi prevrnjenega električnega droga ostalo okoli 200 odjemalcev, ki se napajajo z daljnovoda Poljčane.

Na Arsu opozarjajo, da lahko do petka dopoldne jugozahodnik v sunkih doseže hitrost tudi med 70 in 90 kilometrov na uro, v petek popoldne pa naj bi prenehal.

Ponoči in zjutraj bo večinoma pretežno oblačno, ponekod na Primorskem tudi megleno, le na severovzhodu bo sprva še delno jasno. V zahodni polovici države se bodo začele pojavljati padavine, drugje bo sprva še povečini suho. Jugozahodni veter se bo polegel. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 11 stopinj Celzija.

Jutri čez dan se bo dež okrepil in razširil nad vso državo. Popoldne se bo veter obračal na severovzhodno smer, od vzhoda se bo začelo hladiti. Zvečer bo na Primorskem zapihala zmerna burja, ki se bo v noči na soboto še krepila. Meja sneženja se bo v noči na soboto spuščala. Najvišje dnevne temperature bodo popoldne od 4 do 13 stopinj Celzija, je še zapisano na spletni strani Arsa.

Pred nami nemirna, vetrovna noč