Vreme in podnebje
(6)
Padavinska voda je poplavila več stanovanjskih hiš, odkrilo je tudi nekaj streh. Foto: Televizija Slovenija

Četrkovo neurje za seboj pustilo poplavljene kleti, razkrita ostrešja in podrta drevesa

Poletje se počasi poslavlja
31. avgust 2018 ob 08:07
Ljubljana - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Nevihte, ki so se v četrtek zvečer razbesnele v številnih delih države, so, vsaj za zdaj, odnesle tudi sonce in visoke temperature.

Ob prehodu hladne fronte so dele države v četrtek zvečer zajele nevihte s silovitimi nalivi, sunki vetra in udari strel, ponekod je padala toča.


Neurje je najprej zajelo Ljubljansko barje, nato pa še del Dolenjske, največ težav s poplavljenimi kletmi in podrtimi drevesi so imeli v Notranjih Goricah. Tamkajšnji gasilci so v celotni občini Brezovica do polnoči posredovali 35-krat, največkrat zaradi poplavljenih kleti in razkritih ostrešij. Odpravljanje posledic se nadaljuje tudi v petek.

O težavah zaradi neurja so poročali še iz občin Borovnica, Log - Dragomer, Ivančna Gorica, Ig, Grosuplje, Trebnje in Novo mesto.

V Trebnjem se je sprožil tudi zemeljski plaz, ki je zasul cesto Odrga–Repče. Največ težav v prometu pa so imeli zaradi dreves, ki so padla na cestišče, v občinah Trebnje in Novo mesto, so še sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Agencija RS za okolje in prostor (Arso) tudi za prihodnje dni napoveduje deževno in oblačno vreme. Čaka nas deževen in oblačen konec tedna, ponedeljek bo prinesel bolj suho vreme, vendar tudi na začetku tedna še lahko pade kakšna kaplja.

VIDEO
Neurje težave povzročalo na območju Novega mesta in Ljubljane
Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
malikan
# 31.08.2018 ob 08:19
In ziher sta Levica in Šarec kriva za to.
solatosned
# 31.08.2018 ob 18:49
V četrtek sem bil z avtom sredi neviht v Vnanjih goricah, Notranjih goricah,... in tam okoli, ker nisem dobro poznal krajev, se zgubil in naredil še več kilometrov. Tako močnega naliva - nevihte nisem še videl v življenju. Iz tistih malih hribčkov v Notranjih goricah, je po vsaki ulici med hišami tekel blaten potok, ki so se zlivali čez cesto in naprej na travnike. Padalo je tako, da so avtomobili ustavljali ob cesti, čeprav ni bilo skoraj nič toče. Kanali niso dovolj hitro požirali vode, nekateri pa so bruhali vodo. Ceste so se ponekod spremenile v hudournike. Ponekod sem mislil, da bo vsak čas voda pritekla v kabino avtomobila. Posebej je bilo hudo za tiste hiše, ki so bile ob pobočju. Da bi tako padalo ob kakem večjem hribu, si ne predstavljam kako bi to zgledalo.
maček Tom
# 31.08.2018 ob 12:18
kako je bilo v Vnanjih goricah? tam imam teto
Sl4fko
# 31.08.2018 ob 08:51
V Radencih niti kaplje...
veselo-na-delo
# 01.09.2018 ob 00:35
Pri nas na SV SLO pa niti kapljice dežja.
Zanimivo.
lagun55
# 31.08.2018 ob 08:59
malikan

ne, zato je kriv jj(gumb), serpentinšek in levica bosta pa tebi pobrala denar za obnovo, ki bo le delna...tako nekako gre to pri nas
Kazalo