Vreme in podnebje
slice
V Alpah naj bi bilo do konca stoletja do 70 odstotkov manj snega
Zelena pobočja bodo pogost pojav, 17. februar 2017 ob 10:43 Nova podnebna študija, ki jo je objavil znanstveni spletni časnik The Cryosphere, kaže, da bodo smučarske sezone v Alpah vedno krajše.
98
Avstralci se kuhajo pri 47 stopinjah Celzija
48
19. februar 2017 ob 16:14 V avstralskem Novem Južnem Walesu, najbolj poseljenem delu celine, se že deseti dan zapored spopadajo z rekordno vročimi temperaturami.
Kalifornijo zajelo eno najhujših neurij v zadnjih letih
20
18. februar 2017 ob 16:21 Neurje, ki je zajelo jug Kalifornije, so meteorologi poimenovali kar "vremenska bomba". Po informacijah sta v ameriški zvezni državi z največ prebivalci umrli dve osebi.
Kenijski predsednik sušo razglasil za nacionalno katastrofo
16
10. februar 2017 ob 21:39 Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta je sušo, ki je prizadela pol države, razglasil za nacionalno katastrofo.
Podnebne spremembe zaradi človeka 170-krat hitrejše
198
12. februar 2017 ob 13:52 Z "antropoceno enačbo" so znanstveniki pokazali, da je vpliv naravnih procesov pri podnebnih spremembah v primerjavi s človeškim izredno majhen. Človek naj bi spremembe pospešil za 170-krat.
Vremenoslovci opozarjajo na burjo in narasle vode Burja na Primorskem, ki bo sredi dneva še zmerna, se bo popoldne in zvečer krepila, opozarjajo vremenoslovci in dodajajo, da bodo sunki vetra dosegali hitrost do 120 kilometrov na uro.
3
V snežnih plazovih v Afganistanu in Pakistanu več kot 100 mrtvih Močno sneženje in plazovi so v Afganistanu in Pakistanu v nekaj dneh zahtevali več kot 100 žrtev. Medtem so najnižjo temperaturo v zgodovini izmerili v Katarju: namerili so le 1,5 stopinje Celzija.
17
Najhladnejši dan v zgodovini Katarja V državi ob Perzijskem zalivu, ki je veliko bolj znana po rekordno vročih poletjih, so tokrat izmerili "zgolj" 1,5 stopinje Celzija.
33
Zaradi poledenelih tal in gripe bolnišnice pokajo po šivih Dež in nizke temperature so poskrbeli za številne padce, zaradi česar je jeseniška bolnišnica v torek oskrbela več kot 120 nujnih bolnikov, ljubljanska urgenca pa je po zadnjih podatkih oskrbela več ...
42
Sydney na robu rekordno vročega poletja Letošnje poletje v Sydneyju bo morda rekordno vroče. Če bodo v mestu temperature še deveti dan nad 35 stopinj Celzija (sicer ne zapored), bo izenačen rekord iz leta 1896.
70
Globalno segrevanje: Morska gladina bi lahko narasla do devet metrov Dokazi o občutljivosti kontinentalnega ledu na že majhne temperaturne spremembe oceanov namigujejo, da bi morska gladina lahko vztrajno naraščala več prihodnjih stoletij.
147
Burja se umirja, primorka med Kastelcem in Kozino znova odprta Primorsko avtocesto, ki je bila med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani zaprta, so znova odprli, delno je odprta tudi hitra cesta Nova Gorica-Razdrto med Selom in Nanosom v obe smeri.
3
Sneženje ponehalo, nujna previdnost zaradi ledenih plošč na cestiščih Sneženje po Sloveniji je do jutra ponehalo, umirile so se tudi razmere na cestah, čeprav ponekod še ostaja nevarnost zaradi ledenih plošč.
38
Poledica in sneg na cestah povzročata kaos Prometne razmere se na cestah po večjem delu države slabšajo. Večinoma sneži, zato je promet oviran in upočasnjen.
146
Najprej prihajata dež in poledica, nato še sneg V četrtek popoldne in zvečer bodo predvsem na Primorskem in Notranjskem že manjše padavine, večinoma bo rahlo snežilo, ob morju pa rahlo deževalo.
67

Kazalo