Vreme in podnebje
slice
V Sydneyju najbolj moker novembrski dan v zadnjih 34 letih
V dveh urah padla mesečna količina padavin, 28. november 2018 ob 08:31 Več kot 500 Avstralcev je poklicalo prvo pomoč, potem ko je Sydney in bližnjo okolico zajelo obilno deževje, najobilnejše v zadnjih 34 letih, ki je povzročilo poplave in prekinilo dobavo električne ...
5
Na Gorenjskem po nižinah 15, po vrhovih 20 centimetrov snega
49
20. november 2018 ob 14:18 V hribovitih krajih je ponoči zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, po nižinah je bilo snega do pet centimetrov.
Ponoči bo zapadlo do 15 centimetrov snega
28
19. november 2018 ob 19:08 Del Slovenije je že zajelo sneženje, ki se bo ponoči v notranjosti države še okrepilo. Zapadlo bo okoli 10 centimetrov snega, v višje ležečih tudi 20 centimetrov.
Neurje, ki je pustošilo po kar 44 občinah, je povzročilo ogromno škode
14
7. november 2018 ob 08:40 Samo na vodni infrastrukturi je neurje preteklega tedna povzročilo za več kot 20 milijonov evrov škode, škoda je sicer popisana v 44 občinah, cesta do Jelendola pa še vedno ostaja neprevozna.
Prebivalci Jelendola so odšli na delo, otroci so ostali doma
15
5. november 2018 ob 14:38 Prebivalci Jelendola so peš obšli udor na cesti, ki ga je pred tednom povzročila vodna ujma in jih odrezala od sveta, otroci, ki so se jim končale šolske počitnice, iz varnostnih razlogov ceste niso ...
Zvečer je bilo najhuje v Ilirski Bistrici, morje bo ponoči še poplavljalo Slovenija se spopada z močnim vetrom, ki je ponekod povzročil težave, vendar bo po podatkih Arsa do jutra povsod oslabel.
50
Italija po hudih vremenskih ujmah: 30 mrtvih, več milijonov podrtih dreves ... Po Italiji že teden dni pustošijo neurja, orkanski veter, narasle vode in plazovi. Največ škode so hude ure povzročile na severovzhodu države, kjer je veter podrl na tisoče hektarjev gozdov.
7
Križevci na Hrvaškem: Sončna elektrarna, v katero so vlagali krajani Sončna elektrarna na strehi Tehnološkega parka v Križevcih je prvi primer vlaganja krajanov v obnovljive vire energije na Hrvaškem.
74
Konec toplih dni: v soboto dež in le še dobrih deset stopinj Sobota bo po dolgem in vročem poletju prinesla občutno ohladitev.
20
Mangkhut po Filipinih razdejal tudi jug Kitajske Tajfun Mangkhut, ki je sprva pustošil po Filipinih, kjer je najmanj 65 mrtvih, zaradi zemeljskih plazov pa bi bilo lahko žrtev še več, je pustil pravo razdejanje tudi na Kitajskem, kjer poročajo o ...
7
Foto in video: Tajfun Mangkhut po opustošenju Filipinov zahteval žrtvi tudi na Kitajskem P otem ko je na Filipinih povzročil pravo razdejanje, v katerem je po nekaterih ocenah umrlo več kot 100 ljudi, je najhujši letošnji tajfun Mangkhut dosegel Hongkong in južni del Kitajske.
16
ZDA: Milijon ljudi se mora evakuirati zaradi tropskega viharja Florence Tropski vihar Florence grozi, da bo na jugovzhodni obali ZDA povzročil več dni padavin in potencialno smrtonosnih poplav, je dejal guverner Severne Karoline.
33
Četrkovo neurje za seboj pustilo poplavljene kleti, razkrita ostrešja in podrta drevesa Nevihte, ki so se v četrtek zvečer razbesnele v številnih delih države, so, vsaj za zdaj, odnesle tudi sonce in visoke temperature.
6
Triglavski ledenik ‒ več nadpovprečno snežnih sezon je upočasnilo njegovo krčenje Triglavski ledenik je sredi 19. stoletja meril 40 hektarov, ob prvih meritvah sredi 20. stoletja 15 hektarov, v začetku tega stoletja, natančneje leta 2003, pa je prvič meril manj kot 1 hektar, in ...
36
Močnejši nalivi v osrednji in vzhodni Sloveniji, v Ljubljani črpali meteorno vodo V osrednji in vzhodni Sloveniji so še mogoči krajevno močnejši nalivi. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.
56

Kazalo