Vreme in podnebje
slice
Foto: V Franciji, Italiji in na Portugalskem obsežni gozdni požari
Suša, vročina in veter, 25. julij 2017 ob 11:01 Zaradi vročine, suše in vetra se gasilci v več evropskih državah bojujejo s hudimi požari. Najhuje je na jugovzhodu Francije in na Korziki, kjer so morali evakuirati več tisoč ljudi.
8
Zaradi neurij je zalivalo kleti
13
24. julij 2017 ob 19:57 Na območju zahodne in severne Slovenije so se pojavljale močnejše nevihte, ki so jih spremljali močen veter, nalivi in toča. Slovenijo je od zahoda dosegla hladna fronta.
Toča na območju Maribora, močan naliv v Črni na Koroškem
31
23. julij 2017 ob 18:43 Popoldne je občino Črna na Koroškem zajelo neurje z vetrom in dežjem. O nalivu poročajo tudi s Štajerskega. Voda je zalila stanovanjski hiši v Rančah, pa tudi v Mariboru.
Prva polovica leta druga najbolj vroča v zadnjih 130 letih
63
22. julij 2017 ob 12:16 Prva polovica leta 2017 je bila druga najbolj vroča v več kot 130-letni zgodovini meritev, saj je bila povprečna temperatura Zemlje med januarjem in junijem 14,4 stopinje Celzija, kar je 0,9 ...
Suša pesti jugovzhod Slovenije, obilnejše padavine niso napovedane
13
17. julij 2017 ob 15:03 Agencija za okolje opozarja, da se kmetijska suša, ki se vleče vse od aprila, močno zaostruje predvsem na jugovzhodu države, na Dolenjskem, delu Posavja (Krško-Brežiško območje) in v delu Bele ...
Vračajo se vroči dnevi Ponedeljkovo jutro je bilo zelo sveže, saj so ponekod temperature padle pod pet stopinj Celzija. Toda že s torkom se bo vrnil niz vročih dni.
32
Santiago v Čilu presenetil sneg. 250.000 ljudi ima težave z elektriko. Glavno mesto Čila je presenetilo redko sneženje, ki je povzročilo motnje pri oskrbi z elektriko. Poročajo o eni smrtni žrtvi, delavcu, ki je skušal očistiti led.
27
Kako se zaščititi pred točo? Nevihte s točo so ena izmed stalnic vročih poletnih dni. Toča predstavlja največje tveganje za kmetijske pridelke.
7
Petkovo neurje zgolj na kmetijskih površinah povzročilo za osem milijonov evrov škode Petkovo neurje s točo je največ škode povzročilo v pasu od Šmartnega na Pohorju prek Tinja, Nove Gore, Ritoznoja, Kovače vasi in Slovenske Bistrice do Leskovca in Spodnje Polskave.
5
Video: Štajersko zajela neurja z močnim vetrom in točo Severovzhodni del Slovenije je znova prizadelo neurje s točo in vetrom.
19
Opozorilo pred krajevnimi nevihtami in plohami ter močnimi sunki vetra ob obali Agencija za okolje opozarja, da so danes popoldne in zvečer po Sloveniji mogoče močnejše nevihte in krajevna neurja. Predvsem po nižinah jugovzhodne Slovenije bo še velika toplotna obremenitev.
29
V Šmartnem na Pohorju padala kot jajce velika toča Neurje, ki se je v petek popoldne razbesnelo v severovzhodni Sloveniji, je zelo prizadelo več krajev, med njimi Šmartno na Pohorju, kjer je padala kot jajce velika toča.
13
Slovensko Bistrico zajelo neurje s točo, meteorna voda zalivala objekte Naše kraje je znova zajel vročinski val, zato je bila predvsem po nižinah v notranjosti Slovenije popoldne velika toplotna obremenitev.
32
Vročinski val zajel Balkanski polotok - več mrtvih v Bolgariji Bolgarijo je zajel vročinski val s temperaturami do 45 stopinj Celzija, zato so oblasti za danes razglasile rdeči alarm. Vročinski val je v prestolnici Sofiji zahteval že pet življenj.
12
Nevihte z močnimi sunki vetra povzročale težave tudi ponoči Neurja so že v sredo čez dan po državi povzročala številne težave, zaradi močnih sunkov vetra in nalivov pa je bila nemirna tudi noč.
2

Kazalo