Vreme in podnebje
slice
Ponedeljkov dan sta v dobršni meri krojila sneg in veter
Na pot pravočasno in z zimsko opremo, 13. november 2017 ob 18:53 Slovenijo je prvič v tej sezoni zajelo sneženje do nižin. Največ težav v prometu in pri oskrbi z elektriko je vreme povzročilo na Notranjskem, v severnem delu Primorske in osrednjem delu.
145
Foto: Benetke pod vodo, v Avstriji sneg do dolin
5
6. november 2017 ob 13:36 Benetke so se po obilnem deževju in zaradi močnega plimovanja znašle pod vodo, na jugu Italije je divjalo močno neurje, na Južnem Tirolskem pa je močno snežilo.
Ne pozabite na zimsko opremo: na Kaninu pol metra snega, na Voglu 33 centimetrov
24
6. november 2017 ob 13:29 Na Kaninu je ponoči zapadlo 50 in na Kredarici 25 centimetrov snega, do opoldneva pa je na Voglu debelina snežne odeje znašala 33, na Vršiču 28, na Korenskem sedlu 19, na Rudnem polju 13 in v ...
V ponedeljek močno deževje, ohladitev. Deževno obdobje bo dolgotrajno.
19
5. november 2017 ob 17:06 Prihodnji teden se bo ohladilo, obenem pa se bo začelo tudi daljše obdobje oblačnega in deževnega vremena.
Moker september, sončen oktober. Pa november? Kot kaže, siv in turoben.
21
3. november 2017 ob 09:08 Letošnja jesen je zelo pisana, tudi kar se tiče vremena, ugotavljajo na Agenciji za okolje RS in napovedujejo, da bo november upravičil svoj sloves "sivega meseca" - v naslednjem tednu nas tako ...
WMO: Koncentracija ogljikovega dioksida v ozračju rekordno visoka Svetovna meteorološka organizacija (WMO) je sporočila, da je koncentracija ogljikovega dioksida v ozračju dosegla novo rekordno vrednost.
113
Vremenoslovci opozarjajo na močno burjo na Primorskem Slovenijo je že dopoldne zajel dež, vremenoslovci pa zdaj opozarjajo še na močan veter - predvsem na Primorskem lahko burja doseže hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro.
1
Foto: Tangier, izginjajoči otok s prebivalci, ki zanikajo podnebne spremembe To poletje je delegacija republikanskih podnebnih aktivistov obiskala Tangier Island, s travo porasli otoček v zalivu Chesapeake v ameriški zvezni državi Virginija, da bi skušala prepričati 450 ...
27
Na Portugalskem samo v nedeljo 440 požarov; najmanj 30 ljudi je umrlo Obsežni požari v Španiji in na Portugalskem so v soboto in nedeljo po zadnjih podatkih zahtevali več kot 30 žrtev.
6
Nevihta Ophelia na Irskem zahtevala tri smrtne žrtve Irsko je dosegla Ophelia, sprva orkan, ki pa je nato oslabela v nevihto. Zahtevala je tri smrtne žrtve, poleg tega je 360.000 gospodinjstev ostalo brez elektrike.
41
Babje poletje: po deževnem septembru prihaja sončen (a ob jutrih meglen) oktober Po svežem, mokrem in zelo sivem septembru nas v oktobru čaka daljše obdobje suhega, toplega in tudi sončnega vremena, obenem pa bosta po nižinah stalnici tudi megla in nizka oblačnost, pravijo ...
21
"Ubijalec poletja" je svojo nalogo (žal) učinkovito opravil in nam prinesel turobni september Konec avgusta smo poročali, da prihaja "summerkiller" - hladna fronta, ki prinaša padavine in znatni padec temperature.
51
Hudo neurje na severu Nemčije zahtevalo sedem življenj Hudo neurje, ki je zajelo severno Nemčijo, je zahtevalo sedem smrtnih žrtev. Ujma Xavier je izruvala številna drevesa, odkrivala strehe in povzročila težave v prometu.
6
Na vzhodu države težave zaradi deževja, a se razmere umirjajo Zaradi obilnih padavin imajo v Pomurju težave predvsem zaradi namočenih tal in neočiščenih obcestnih jarkov, zalilo je nekaj hiš in poplavilo ceste, vendar večjih težav za zdaj ne pričakujejo.
9
Matematiki napovedujejo naslednje množično izumrtje V zadnjih 540 milijonih let se je na Zemlji zgodilo pet množičnih izumrtij, povezanih s količino ogljikovega dvokisa v ozračju in oceanih. Glede na izračune šesto ni več daleč.
140

Kazalo