Vreme in podnebje
slice
Globalno segrevanje: Morska gladina bi lahko narasla do devet metrov
Ob koncu zadnje medledene dobe podobne temperature, 22. januar 2017 ob 18:28 Dokazi o občutljivosti kontinentalnega ledu na že majhne temperaturne spremembe oceanov namigujejo, da bi morska gladina lahko vztrajno naraščala več prihodnjih stoletij.
119
Burja se umirja, primorka med Kastelcem in Kozino znova odprta
3
19. januar 2017 ob 15:36 Primorsko avtocesto, ki je bila med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani zaprta, so znova odprli, delno je odprta tudi hitra cesta Nova Gorica-Razdrto med Selom in Nanosom v obe smeri.
Sneženje ponehalo, nujna previdnost zaradi ledenih plošč na cestiščih
38
14. januar 2017 ob 08:56 Sneženje po Sloveniji je do jutra ponehalo, umirile so se tudi razmere na cestah, čeprav ponekod še ostaja nevarnost zaradi ledenih plošč.
Poledica in sneg na cestah povzročata kaos
146
13. januar 2017 ob 22:14 Prometne razmere se na cestah po večjem delu države slabšajo. Večinoma sneži, zato je promet oviran in upočasnjen.
Najprej prihajata dež in poledica, nato še sneg
67
12. januar 2017 ob 17:25 V četrtek popoldne in zvečer bodo predvsem na Primorskem in Notranjskem že manjše padavine, večinoma bo rahlo snežilo, ob morju pa rahlo deževalo.
Na Kreti –15 stopinj; čaka nas zelo mrzlo jutro Vremenoslovci opozarjajo, da nas v sredo čaka izjemno mrzlo jutro, nato pa se bodo temperature dvignile. Medtem pa so zelo nizke temperature po Evropi zahtevale še več življenj. Agencija za okolje
48
Močen veter povzročal težave, mrzlo vreme se bo nadaljevalo Na območju Celja, Kranja, Ptuja in Slovenj Gradca je v petek močen veter razkrival strehe in ostrešja poslopij ter ponekod tudi podiral drevesa, je poročala uprava za zaščito in reševanje.
6
Prihaja mrzlo jutro: zaradi vetra bo občutek, kot da je –30 V soboto nas čaka najbolj mrzlo jutro te zime do zdaj - temperature naj bi se spustile tudi do –19 stopinj, občutek mraza pa bo zaradi vetra še večji.
45
Video: Najnatančnejši posnetek toplogrednih plinov in taleče se Arktike Ameriška vesoljska agencija je poskrbela za visokoločljivostno vizualizacijo izpustov ogljikovega dioksida po celotnem planetu. Pokazala je tudi, kako se ob globalnem segrevanju tanjša Arktika.
197
Po obilnem deževju se pretoki rek umirjajo Po obilnem deževju se pretoki rek umirjajo in upadajo, čeprav se Vipava, Ljubljanica, Krka, Kolpa in Sava v spodnjem toku še razlivajo na območju pogostih poplav.
Ponoči se bodo narasle reke začele umirjati, dež bo ponehal Močno deževje, ki je zajelo Goriško, povzroča največ težav v občinah Renče-Vogrsko in Miren-Kostanjevica. Poplavila je tudi reka Vipava, tako da je več lokalnih cest zaprtih.
24
Močno deževje, ki bo zajelo vso Slovenijo, bo ponehalo v noči na nedeljo Popoldne in zvečer se bo dež, ki je že zajel zahodne in južne kraje po Sloveniji, še okrepil, v noči na soboto in čez dan pa bo deževalo po vsej Sloveniji, so sporočili z Agencije RS za okolje (Arso).
8
Nekatere reke še naraščajo, ponekod sneži Močno deževje in veter sta ponoči še povzročala nevšečnosti po državi, zaradi česar je zaprtih nekaj lokalnih cest.
21
Vode ponoči še naraščale, največ težav na severozahodu Zaradi obilnega deževja so reke po Sloveniji močno narasle.
38
Reke v zahodni polovici države že naraščajo, mogoči so tudi plazovi Arso je obnovil opozorilo, da bo do ponedeljka zjutraj močno deževalo in da lahko reke ter hudourniki v večjem delu države hitro in močno narastejo.
33

Kazalo