Vreme in podnebje
slice
Niso se uresničile najbolj črnoglede napovedi glede snežnega neurja v ZDA
Huje v notranjosti države, 14. marec 2017 ob 18:46 Snežno neurje Stella, ki je zajelo najgosteje poseljeni severovzhodni del ZDA, je povzročalo težave v prometu, zaprli so tudi več šol in podjetij, niso pa se uresničile najbolj črnoglede napovedi.
71
Severni Jadran med najbolj ogroženimi zaradi dviga gladine Sredozemlja
40
11. marec 2017 ob 13:03 Gladina Sredozemlja se je v zadnjem tisočletju dvignila za približno 30 centimetrov, medtem ko projekcije napovedujejo dvig gladine morja tudi do 95 centimetrov do leta 2100.
Močni sunki vetra ponekod podirali drevesa in odkrivali strehe
1
11. marec 2017 ob 10:19 Močan veter je včeraj in ponoči marsikje po državi povzročal težave - podrl je več dreves in odkrival strehe. Popoldne bo vendarle postopno ponehal.
Severnik ponekod brije tudi s sunki do 90 km/h
6
10. marec 2017 ob 16:42 Severni veter se bo popoldne še nekoliko okrepil in bi lahko v severni polovici države ter ponekod v višjih legah v sunkih dosegal hitrost od 70 do 90 kilometrov na uro.
Zaradi vetra brez elektrike ostalo skoraj 3.000 gospodinjstev
8
24. februar 2017 ob 18:16 Močan veter je sinoči divjal z lasti na severovzhodu države. Številna gospodinjstva so na območju Elektra Maribor ostala brez elektrike.
V Alpah naj bi bilo do konca stoletja do 70 odstotkov manj snega Nova podnebna študija, ki jo je objavil znanstveni spletni časnik The Cryosphere, kaže, da bodo smučarske sezone v Alpah vedno krajše.
106
Avstralci se kuhajo pri 47 stopinjah Celzija V avstralskem Novem Južnem Walesu, najbolj poseljenem delu celine, se že deseti dan zapored spopadajo z rekordno vročimi temperaturami.
48
Kalifornijo zajelo eno najhujših neurij v zadnjih letih Neurje, ki je zajelo jug Kalifornije, so meteorologi poimenovali kar "vremenska bomba". Po informacijah sta v ameriški zvezni državi z največ prebivalci umrli dve osebi.
20
Kenijski predsednik sušo razglasil za nacionalno katastrofo Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta je sušo, ki je prizadela pol države, razglasil za nacionalno katastrofo.
16
Podnebne spremembe zaradi človeka 170-krat hitrejše Z "antropoceno enačbo" so znanstveniki pokazali, da je vpliv naravnih procesov pri podnebnih spremembah v primerjavi s človeškim izredno majhen. Človek naj bi spremembe pospešil za 170-krat.
198
Vremenoslovci opozarjajo na burjo in narasle vode Burja na Primorskem, ki bo sredi dneva še zmerna, se bo popoldne in zvečer krepila, opozarjajo vremenoslovci in dodajajo, da bodo sunki vetra dosegali hitrost do 120 kilometrov na uro.
3
V snežnih plazovih v Afganistanu in Pakistanu več kot 100 mrtvih Močno sneženje in plazovi so v Afganistanu in Pakistanu v nekaj dneh zahtevali več kot 100 žrtev. Medtem so najnižjo temperaturo v zgodovini izmerili v Katarju: namerili so le 1,5 stopinje Celzija.
17
Najhladnejši dan v zgodovini Katarja V državi ob Perzijskem zalivu, ki je veliko bolj znana po rekordno vročih poletjih, so tokrat izmerili "zgolj" 1,5 stopinje Celzija.
33
Zaradi poledenelih tal in gripe bolnišnice pokajo po šivih Dež in nizke temperature so poskrbeli za številne padce, zaradi česar je jeseniška bolnišnica v torek oskrbela več kot 120 nujnih bolnikov, ljubljanska urgenca pa je po zadnjih podatkih oskrbela več ...
42
Sydney na robu rekordno vročega poletja Letošnje poletje v Sydneyju bo morda rekordno vroče. Če bodo v mestu temperature še deveti dan nad 35 stopinj Celzija (sicer ne zapored), bo izenačen rekord iz leta 1896.
70

Kazalo