Vreme in podnebje
slice
Vremenoslovci opozarjajo: Padlo bo do 100 mm dežja, reke bodo spet naraščale
Jesensko deževje se kar ne konča, 18. september 2017 ob 12:16 Po dobrem dnevu premora se bodo po državi znova razširile padavine, se ponoči še okrepile in vztrajale ves torek.
10
Naraščanja rek še ni konec, poplavljata Krka in Ljubljanica
9
17. september 2017 ob 17:34 Od petka zvečer do nedelje zjutraj je ponekod padlo tudi 130 litrov dežja na kvadratni meter.
Vode se dvigajo, nalivi motijo promet in zalivajo kleti
39
16. september 2017 ob 18:59 Zaradi obilnih padavin reke po vsej državi naraščajo in bodo ponekod poplavljale na območjih rednih poplav. Ljubljanica se je že začela razlivati po Ljubljanskem barju.
Deževno bo do torka, nekatere reke bodo poplavile
11
15. september 2017 ob 12:08 Vremenoslovci napovedujejo deževno vreme vse do torka. Reke po vsej državi bodo v soboto in nedeljo močneje naraščale, nekatere bodo tudi poplavile.
Irma poplavila "mesto duhov" Miami; že tri smrtne žrtve
162
10. september 2017 ob 18:44 Orkan Irma 4. stopnje z vetrovi do 215 kilometrov na uro je z otokov Florida Keys južno od Floride že prešel nad skoraj povsem evakuirani Miami, kjer je povsem poplavil finančno četrt.
Trump poziva ljudi k umiku na varno pred uničujočim orkanom Irma Ameriški predsednik Donald Trump je opozoril, da ima orkan Irma epske razsežnosti, zato je vsem prebivalcem na njegovi poti svetoval previdnost in upoštevanje navodil oblasti.
61
Foto: Irma na Karibih "izbrisala" cele otoke; škoda nepopisna Orkan Irma je povsem opustošil Karibe, najbolj prizadete otoke tako rekoč "sploščil", zahteval pa je tudi najmanj devet življenj, a bo končna črna bilanca najverjetneje še precej višja.
144
Dež bo ponehal v nedeljo, znova ga napovedujejo v petek V nedeljo popoldne bodo padavine ponehale, od torka do četrtka kaže na suho vreme, v petek pa lahko znova pričakujemo dež.
16
V petek in soboto mogoči neurja in močni nalivi V petek in soboto so mogoča neurja, predvsem močni nalivi in sunki vetra, toča ni izključena. Lahko bodo narasli hudourniki in manjši vodotoki, napoveduje Arso.
12
Foto: Neurja so že povzročila precej škode v osrednji in jugovzhodni Sloveniji Na območju med Ljublja no, Litijo in Novim mestom so se popoldne razbesnela neurja, ki ponekod razkrivajo strehe, meteorna voda pa zaliva kleti. V Litiji je večji plaz zasul osebno vozilo.
29
Po hrvaški Istri divjal orkanski veter, v Sloveniji le manjše težave Prehod hladne fronte je nekaj nevšečnosti povzročil na Obali, kjer je v avtokampu večja veja padla na baldahin prikolice, drevo pa je delno padlo na avtomobil.
33
Tajfun Hato dosegel Hongkong - oblasti izdale najvišja opozorila Hongkongu se je približal tajfun Hato, ki je s seboj prinesel močne padavine in silovit veter. Ulice so poplavljene, odpovedanih je bilo več sto poletov, zaprta je ostala tudi borza.
1
S hladno fronto prihajajo tudi nevihte in neurja V noči na nedeljo bo Slovenijo prešla hladna fronta, ki bo ozračje ohladila za okoli 10 °C. Možne so močne lokalne nevihte, zlasti na zahodu države.
35
Veter je odkrivala strehe, toča pa je poškodovala tudi številne avtomobile Nedeljska neurja s silovitim vetrom in točo so na Idrijskem, Ilirskobistriškem in Logaškem povzročila precejšnjo škodo na objektih in avtomobilih.
75
Ob vrhuncu vročinskega vala temperature visoke, a ne rekordne Četrti vročinski val tega poletja je v notranjosti Slovenije dosegel vrhunec, saj so temperature čez dan presegle 35 stopinj Celzija, v Črnomlju pa so izmerili 40 stopinj Celzija.
46

Kazalo