Vreme - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Vreme - Arhiv
Temperature zjutraj padle tudi na -20 stopinj Celzija Zbudili smo se v eno najhladnejših juter te zime. Ponekod so namerili tudi -20 stopinj Celzija. Zimsko vreme se bo nadaljevalo, a tako nizkih temperatur ne bo več.
Pod težo snega klonili drevesa in daljnovodi, v gorah velika nevarnost plazov Snežne padavine, ki so dva dni povzročale preglavice voznikom in dežurnim službam, so ponehale. Za sabo pa pustile številna podrta drevesa, še vedno so težave pri oskrbi z elektriko.
To zimo zelo malo sončnih žarkov po celotni Evropi Poročali smo, da je bil december v Moskvi eden najtemnejših mesecev, zdaj pa so si vremenoslovci edini, da je letošnja zima tudi drugje po Evropi ena najtemnejših.
Zaradi močnih nalivov poplavljeni hiša, papirnica, proizvodni prostori Močni nalivi so ponekod že povzročali težave - meteorna voda je zalila hišo v občini Postojna, proizvodne prostore podjetja Tab v bližini Črne na Koroškem in prostore športnega društva v Notranjih ...
Na vzhodu ZDA arktični mraz, v Los Angelesu rekordno visoke temperature Srednji zahod in severovzhod ZDA je zajel arktični mraz, saj temperature čez dan ne presežejo minus desetih stopinj Celzija, medtem pa so na jugozahodu države temperature neobičajno visoke, saj so v ...
Arso: V gorah se bo snežna odeja debelila. Po nižinah bo prevladoval dež. Arso opozarja na možnost poplavljanja nekaterih rek na območjih vsakoletnih poplav v četrtek in petek. Ob jutranji plimi pa bo v četrtek zjutraj morje poplavilo najnižje dele obale.
Reke se na nekaterih območjih še vedno razlivajo Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) se bosta v noči na soboto in v soboto reki Kolpa in Krka razlivali ob strugi na območjih pogostih poplav.
Škode v Črni za nekaj 100.000 evrov; odprli cesto Šmarje-Dragonja V zadnji ujmi močno prizadeto občino Črna na Koroškem je popoldne obiskal predsednik republike Borut Pahor.
Policisti opozarjajo, da je vožnja zaradi trenutnih vremenskih razmer lahko zahtevna Po nižinah v notranjosti Slovenije se še naprej izmenjujeta dež in sneg. V petek se bo še ohladilo, tako da bo v notranjosti Slovenije skoraj povsod snežilo.
Zaradi snega in dežja nekaj zalitih stavb in podrtih dreves, a večjih težav ni Padavine, ki so ponoči zajele državo, so povzročile nekaj manjših nevšečnosti: v občini Prevalje je sneg na cesto podrl nekaj dreves, na Gorenjskem pa so morali gasilci posredovati zaradi meteornih ...
"Nedeljsko jutro bo marsikje tudi po nižinah belo" Zaradi temperature v zadnjih dneh bi lahko imeli občutek, da se bliža pomlad, a že v nedeljo bo zima prvič zares pokazala zobe - marsikje po državi bo namreč jutro belo, v prvih dneh prihodnjega ...
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
Ponedeljkov dan sta v dobršni meri krojila sneg in veter Slovenijo je prvič v tej sezoni zajelo sneženje do nižin. Največ težav v prometu in pri oskrbi z elektriko je vreme povzročilo na Notranjskem, v severnem delu Primorske in osrednjem delu.
Dars opozarja na možne težave zaradi sneženja predvsem na primorski avtocesti Dars je v pripravljenosti glede na napovedano poslabšanje vremena.
Foto: Benetke pod vodo, v Avstriji sneg do dolin Benetke so se po obilnem deževju in zaradi močnega plimovanja znašle pod vodo, na jugu Italije je divjalo močno neurje, na Južnem Tirolskem pa je močno snežilo.
Ne pozabite na zimsko opremo: na Kaninu pol metra snega, na Voglu 33 centimetrov Na Kaninu je ponoči zapadlo 50 in na Kredarici 25 centimetrov snega, do opoldneva pa je na Voglu debelina snežne odeje znašala 33, na Vršiču 28, na Korenskem sedlu 19, na Rudnem polju 13 in v ...
Moker september, sončen oktober. Pa november? Kot kaže, siv in turoben. Letošnja jesen je zelo pisana, tudi kar se tiče vremena, ugotavljajo na Agenciji za okolje RS in napovedujejo, da bo november upravičil svoj sloves "sivega meseca" - v naslednjem tednu nas tako ...
Foto: Hud veter po Evropi sejal kaos Medtem ko je pri nas agencija za okolje izdala oranžno opozorilo zaradi hudega vetra na vzhodu države, je veter povzročal hude nevšečnosti tudi v osrednji in severni Evropi.
Močan veter ves dan podiral drevesa in razkril nekaj streh Arso je za popoldne in zvečer zaradi močnega vetra izdal oranžni alarm za severovzhodno in jugovzhodno Slovenijo. Veter je tam predvsem podiral drevesa in razkril nekaj streh.
Babje poletje: po deževnem septembru prihaja sončen (a ob jutrih meglen) oktober Po svežem, mokrem in zelo sivem septembru nas v oktobru čaka daljše obdobje suhega, toplega in tudi sončnega vremena, obenem pa bosta po nižinah stalnici tudi megla in nizka oblačnost, pravijo ...
1 2 3 4 5 6 7
Videonovice
Zima na najvišje ležeči kmetiji 00:02:13, 16.02.2018
Kakovost pitne vode se izboljšuje 00:01:52, 15.02.2018
Prva knjiga o netopirjih 00:01:52, 13.02.2018
Kaj narediti z odpadki? 00:12:18, 13.02.2018
Sneg ovira promet 00:01:02, 12.02.2018
Slovenska mokršiča izginjajo 00:01:47, 09.02.2018
Sneg zagodel prometu 00:02:26, 07.02.2018
Sneg povzroča težave v prometu 00:04:05, 07.02.2018
Izbor
Kazalo