Vreme - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Vreme - Arhiv
Policisti opozarjajo, da je vožnja zaradi trenutnih vremenskih razmer lahko zahtevna Po nižinah v notranjosti Slovenije se še naprej izmenjujeta dež in sneg. V petek se bo še ohladilo, tako da bo v notranjosti Slovenije skoraj povsod snežilo.
Zaradi snega in dežja nekaj zalitih stavb in podrtih dreves, a večjih težav ni Padavine, ki so ponoči zajele državo, so povzročile nekaj manjših nevšečnosti: v občini Prevalje je sneg na cesto podrl nekaj dreves, na Gorenjskem pa so morali gasilci posredovati zaradi meteornih ...
"Nedeljsko jutro bo marsikje tudi po nižinah belo" Zaradi temperature v zadnjih dneh bi lahko imeli občutek, da se bliža pomlad, a že v nedeljo bo zima prvič zares pokazala zobe - marsikje po državi bo namreč jutro belo, v prvih dneh prihodnjega ...
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
Ponedeljkov dan sta v dobršni meri krojila sneg in veter Slovenijo je prvič v tej sezoni zajelo sneženje do nižin. Največ težav v prometu in pri oskrbi z elektriko je vreme povzročilo na Notranjskem, v severnem delu Primorske in osrednjem delu.
Dars opozarja na možne težave zaradi sneženja predvsem na primorski avtocesti Dars je v pripravljenosti glede na napovedano poslabšanje vremena.
Foto: Benetke pod vodo, v Avstriji sneg do dolin Benetke so se po obilnem deževju in zaradi močnega plimovanja znašle pod vodo, na jugu Italije je divjalo močno neurje, na Južnem Tirolskem pa je močno snežilo.
Ne pozabite na zimsko opremo: na Kaninu pol metra snega, na Voglu 33 centimetrov Na Kaninu je ponoči zapadlo 50 in na Kredarici 25 centimetrov snega, do opoldneva pa je na Voglu debelina snežne odeje znašala 33, na Vršiču 28, na Korenskem sedlu 19, na Rudnem polju 13 in v ...
Moker september, sončen oktober. Pa november? Kot kaže, siv in turoben. Letošnja jesen je zelo pisana, tudi kar se tiče vremena, ugotavljajo na Agenciji za okolje RS in napovedujejo, da bo november upravičil svoj sloves "sivega meseca" - v naslednjem tednu nas tako ...
Foto: Hud veter po Evropi sejal kaos Medtem ko je pri nas agencija za okolje izdala oranžno opozorilo zaradi hudega vetra na vzhodu države, je veter povzročal hude nevšečnosti tudi v osrednji in severni Evropi.
Močan veter ves dan podiral drevesa in razkril nekaj streh Arso je za popoldne in zvečer zaradi močnega vetra izdal oranžni alarm za severovzhodno in jugovzhodno Slovenijo. Veter je tam predvsem podiral drevesa in razkril nekaj streh.
Babje poletje: po deževnem septembru prihaja sončen (a ob jutrih meglen) oktober Po svežem, mokrem in zelo sivem septembru nas v oktobru čaka daljše obdobje suhega, toplega in tudi sončnega vremena, obenem pa bosta po nižinah stalnici tudi megla in nizka oblačnost, pravijo ...
"Ubijalec poletja" je svojo nalogo (žal) učinkovito opravil in nam prinesel turobni september Konec avgusta smo poročali, da prihaja "summerkiller" - hladna fronta, ki prinaša padavine in znatni padec temperature.
Na vzhodu države težave zaradi deževja, a se razmere umirjajo Zaradi obilnih padavin imajo v Pomurju težave predvsem zaradi namočenih tal in neočiščenih obcestnih jarkov, zalilo je nekaj hiš in poplavilo ceste, vendar večjih težav za zdaj ne pričakujejo.
Vremenoslovci opozarjajo: Padlo bo do 100 mm dežja, reke bodo spet naraščale Po dobrem dnevu premora se bodo po državi znova razširile padavine, se ponoči še okrepile in vztrajale ves torek.
Naraščanja rek še ni konec, poplavljata Krka in Ljubljanica Od petka zvečer do nedelje zjutraj je ponekod padlo tudi 130 litrov dežja na kvadratni meter.
Dež se bo okrepil, manjše reke in hudourniki lahko poplavijo Vremenoslovci napovedujejo, da bo vreme ponoči in v torek zjutraj oblačno, padavine pa bodo znova zajele večji del države, pri čemer lahko manjše reke poplavijo.
Arso: Zaradi dežja bodo reke naraščale, mogoča posamezna razlivanja Zaradi močnega deževja so do velikih pretokov narasle reke v porečju Save in Reke, so sporočili z Arsa in hkrati opozorili, da bodo ponoči in v ponedeljek reke zlasti na zahodu države še naraščale.
Arso razglasil oranžni alarm, prihajajo močne padavine Reke po Sloveniji, predvsem na zahodu in jugu, bodo močno narasle, saj bo od nedelje do torka zjutraj zahodno polovico države zajelo silovito deževje.
Oranžni alarm zaradi možnosti močnejših nalivov Agencija za okolje je za popoldne zaradi napovedanih neviht razglasila oranžni alarm. Nevihte so že dosegle osrednjo Slovenijo in se pomikajo proti vzhodu.
1 2 3 4 5 6 7
Kazalo