Vreme - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Vreme - Arhiv
Prihaja občutna ohladitev Po zadnjih vročih dneh, ko temperature dosegajo tudi 30 stopinj Celzija, prihaja občutna ohladitev. Tudi konec tedna, ki se bo podaljšal s prazničnim ponedeljkom, ne bo vroč.
Deroča voda v Šmarju pri Jelšah V delih Dolenjske in Posavja je popoldne padavinska voda zalila nekaj stavb.
Toča v velikosti teniških žogic v Črnomlju, močne nevihte tudi na vzhodu Slovenije Hudo neurje z debelo točo se je okoli 16. ure zneslo nad okolico Črnomlja in Novega mesta in povzročilo veliko škode. Okoli 15 minut je razbijalo stekla in lomilo strešnike.
Nevihte z močnejšimi nalivi še naprej povzročajo težave po vsej Sloveniji Širše območje jugozahodne Slovenije so okoli poldneva zajele prve nevihte.
Toča se je znesla nad Prekmurjem Močna neurja, ki so se razbesnela v soboto pozno popoldne, so največ nevšečnosti povzročila na Celjskem in na območju Murske Sobote, kjer je bilo poplavljenih več prostorov stanovanjskih hiš in ...
Toča v Pomurju, močne nevihte na severu in v osrednjem delu Slovenije Nekatere dele Slovenije so zajele nevihte s točo. Toča in poplave padavinske vode so po podatkih uprave za zaščito in reševanje okoli 17.00 prizadele Prekmurje.
Hudi nalivi in toča v okolici Kamnika Po podatkih uprave za zaščito in reševanje sta meteorna voda in podtalnica poplavili številne objekte v Kamniku in okolici, težave s poplavami pa so imeli tudi v nekaterih drugih gorenjskih krajih.
Po sinočnji ujmi Cerar obiskal Prevalje Močni nalivi so sinoči predvsem na Koroškem in Štajerskem povzročali številne težave, najhuje je bilo v občini Prevalje, ki jo je danes obiskal Miro Cerar.
Na Štajerskem voda zalila več sto objektov, na Ptuju kar petkrat toča Nad številnimi kraji po Sloveniji so se v petek popoldne in zvečer razbesnela neurja, ponekod s točo. Največ težav so imeli na ptujskem in mariborskem koncu.
Neurje s točo močno prizadelo nasade in poljščine v Pomurju Neurje s točo, ki je v sredo popoldne zajelo celotno Pomurje, je povzročilo veliko škode v kmetijstvu, tako v trajnih nasadih kot na poljščinah.
Toča klestila po Prekmurju, Prlekiji in Cerknici V sredo popoldne so se severozahodno od Murske Sobote pojavili hudi nalivi, močnejši sunki vetra in toča. O toči poročajo tudi iz Prlekije, padalo je na Cvenu, v Križevcih, Veržeju in Gornji Radgoni.
Arso: Tako močan naliv se aprila povprečno ne pojavi niti enkrat na 100 let Nevihtno vreme je ponekod po državi povzročilo nevšečnosti. Območje Slovenije z okolico je bilo najbolj nevihtno v Evropi.
Zimski začetek koledarske pomladi Z enakonočjem se na severni polobli začenja koledarska pomlad. Sonce je ob enakonočju nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, nato bodo dnevi daljši od noči.
Krka in Ljubljanica se na območju vsakoletnih poplav razlivata Agencija za okolje (Arso) opozarja, da se Ljubljanica s pritoki razliva na območju vsakoletnih poplav.
Tako močna otoplitev zelo redka - v 70 letih se je to zgodilo le petkrat V soboto bodo zaradi kombinacije hitrejšega tajanja snega in velike prehodne vodnatosti mogoča manjša razlivanja rek in manjših vodotokov v vzhodni Sloveniji, opozarjajo na agenciji za okolje.
Po obilnem sneženju prihaja otoplitev in z njo možnost poplav V noči na torek in dopoldne je zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, tako da je snežna odeja najvišja v sezoni.
Slovenija ni odporna proti podnebnim spremembam: Vročinski valovi in obilnejše padavine Agencija RS za okolje (Arso) ugotavlja, da se je temperatura zraka v Sloveniji v zadnjih 50 letih dvignila za dve stopinji, povečalo se je število vročinskih valov, vse pogostejša so obdobja obilnih ...
Padavine se bodo ponoči še okrepile, previdno na cestah Padavine bodo v torek dopoldne večinoma ponehale, le na zahodu se bodo občasno pojavljale še do večera. Zaradi padavin lahko nevšečnosti pričakujemo tudi v prometu.
V gorah se je segrelo za 20 stopinj, po nižinah bo zimsko še do nedelje Ponekod po državi rahlo dežuje, zato v prometnoinformacijskem centru opozarjajo na nevarnost poledice, predvsem na primorskih in vipavskih cestah.
Foto: Sneg pobelil tudi obalna mesta, v Izoli uporabnikom na voljo sol in pesek Prvi dan meteorološke pomladi je v znamenju nizkih temperatur (najmanj, okoli -20 so termometri kazali na Štajerskem in Prekmurju) in snega.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Izbor
Kazalo