Vreme - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Vreme - Arhiv
Meteorna voda v objektih, toča oklestila pridelke Plohe i n nevihte petkovega večera in noči so povzročile številne nevšečnosti.
Filipini: Tajfun z vetrom do 330 kilometrov na uro vzel 14 življenj Sever Filipinov je prizadel tajfun Mangkhut z vetrovi do 330 kilometrov na uro, ki je povzročil močne padavine in obsežne izpade elektrike ter komunikacij.
Do jesenskega enakonočja bo zelo toplo, izjemi sta petek in sobota Koledarsko poletje se bo, kot kaže, končalo s poletnimi temperaturami.
Foto: Razbesneli orkan Florence trga drevesa in ruši zgradbe, 5 mrtvih Orkan Florence je zadel obalo Južne Karoline, kjer je povzročil razdejanje: ruva drevesa, podira hiše in zgradbe ter poplavlja ceste, umrlo je pet ljudi.
Sončne celice in vetrne turbine v Sahari bi močno spremenile puščavo Skupina raziskovalcev iz ZDA, Kitajske in Italije je ugotovila, da bi imela postavitev velikega števila sončnih celic in vetrnih turbin v Sahari velik vpliv na količino padavin, rastlinstvo in ...
Na Koroškem po neurju poplavljene ceste in objekti Nočno neurje je povzročilo precej težav na Koroškem. Gasilci in vzdrževalne službe nadaljujejo odpravljanje posledic neurja. V občini Podvelka je po ocenah župana nastalo 150 tisoč evrov škode.
Najmočnejše nevihte bodo predvidoma v nočnem času Agencija za okolje je za soboto izdala oranžno opozorilo zaradi prehoda hladne fronte z nalivi in krajevno močnejšimi nevihtami, predvsem v južni polovici Slovenije, tudi na Obali.
Triglavski ledenik ‒ več nadpovprečno snežnih sezon je upočasnilo njegovo krčenje Triglavski ledenik je sredi 19. stoletja meril 40 hektarov, ob prvih meritvah sredi 20. stoletja 15 hektarov, v začetku tega stoletja, natančneje leta 2003, pa je prvič meril manj kot 1 hektar, in ...
Vremenski opazovalec na Kredarici: "Včasih tako noter padem, da pozabim, koliko dni sem že tu gor" "Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše," pravi vremenski ...
Proti večeru mogoče silovite nevihte z močnim vetrom in udari strel Zvečer prihajajo nevihte z močnimi nalivi, močni sunki vetra bodo najizrazitejši na Obali. Lahko se razlijejo hudourniški vodotoki, mogoča je toča, nevarni bodo tudi udari strel.
Vroče in sončno vreme bo vztrajalo do konca tedna, ko nas bo prešla vremenska fronta Južni veter, ki je začel pihati v torek, bo v drugi polovici tedna zlasti vzhodni polovici države prinesel višje temperature.
Vročina ne bo pojenjala, vsaj do petka nad 30 st. Celzija Sončno vreme z visoko temperaturo bo vztrajalo do petka. V noči na soboto vremenoslovci napovedujejo osvežitev, a termometer bo še kazal okoli 30 stopinj Celzija.
Vroče vsaj še teden dni, na Portugalskem 46 stopinj Celzija Do konca prihodnjega tedna ni pričakovati, da bi najvišje dnevne temperature pri nas padle pod 30 stopinj Celzija, vročinski val se bo celo nekoliko okrepil.
Foto: Evropa od juga do severa se poti v vročem zraku iz Afrike Vroč zrak, ki prihaja iz Afrike, pregreva posebej Španijo in Portugalsko, kjer se je segrelo do 45 stopinj. Vročina je v Španiji zahtevala tudi dve življenji.
Napovedujejo se nevihte, močan veter in ponekod tudi toča V petek popoldne lahko v notranjosti Slovenije nastanejo močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, krajevno se lahko pojavi tudi toča, sporoča Agencija RS za okolje, ki opozarja tudi na veliko ...
Nevihtno popoldne: poplavljajo meteorne vode, veter ponekod podira drevesa Ponekod po državi nastajajo napovedana neurja, nevihte bodo tudi zvečer in ponoči. Včerajšnji vremenski škodi se utegne dodati nova.
Na hrvaški obali rdeči alarm zaradi temperatur do 37 stopinj Ob celotni hrvaški obali so zaradi visokih temperatur, ki se lahko povzpnejo do 37 stopinj Celzija, razglasili rdeči alarm.
Pred nami je najbolj vroč teden v tem poletju Slovenijo je zajel p rvi letošnji vročinski val v tem poletju. Najbolj vroče bo do sredine tedna. Za zdaj pa, kot pravijo na Arsu, ne kaže, da bi se vročina bistveno stopnjevala.
Po državi številna neurja, ponekod na Dolenjskem tudi toča Večji del Slovenije je zajelo deževje in neurja, ponekod na Dolenjskem in v Pomurju poročajo o toči.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Izbor
Kazalo