Današnje jutro je bilo ponekod zelo mrzlo, a že v naslednjih dneh bo temperatura zraka tudi od 10 do 15 °C višja, kot je bila pretekli konec tedna. Foto: Pixabay
Današnje jutro je bilo ponekod zelo mrzlo, a že v naslednjih dneh bo temperatura zraka tudi od 10 do 15 °C višja, kot je bila pretekli konec tedna. Foto: Pixabay

Na nekaterih meteoroloških postajah je bilo v preteklih dneh že hladneje, na nekaterih pa je bilo najhladneje danes, so pojasnili na Agenciji RS za okolje. Najnižjo temperaturo so izmerili v Novi vasi na Blokah (-16 stopinj Celzija), v "slovenski Sibiriji", v Babnem Polju, pa je zjutraj termometer kazal stopinjo več (-15 st. C).

V Iskrbi pri Kočevju se je temperatura spustila na -14,5, v Logatcu pa na -14. V Ratečah so termometri pokazali -13,5, v Zgornji Radovni -13, v Kočevju pa -12 stopinj, so še sporočili z Arsa.

Če je bilo današnje jutro še mrzlo, pa bo jutrišnje za okoli 10 stopinj toplejše, so v agenciji za okolje zapisali na Facebooku. Nad naše kraje namreč doteka toplejši zrak, nastal bo temperaturni obrat. Ob tem so na Arsu dodali, da bo še vedno hladno v alpskih dolinah in na planotah, na katerih bo temperatura zraka pod lediščem, "bistveno topleje" pa bo na pobočjih in vrhovih, saj bo temperatura na 1500 metrih okoli 7 °C.

Večinoma bo jasno z nekaj visokimi oblačnimi koprenami. Pihal bo šibek do zmeren veter severnih smeri, zaradi katerega na prepišnih legah vseeno ne bo za kratke rokave. "Čez dan bo najtopleje v pasu od 600 do 1500 m, v katerem se bo segrelo tudi nad 10 °C," še napovedujejo.

Razmeroma topla zračna masa bo vztrajala tudi ob koncu tedna. V soboto bo predvsem na Pohorju in vzhodnih Karavankah nekaj nizke oblačnosti. V nedeljo zjutraj se bo nizka oblačnost z jugovzhodnim vetrom razširila tudi nad del predalpskega hribovja, a nad 1000 metri in v primorskih hribih bo še vedno večinoma jasno vreme.

Na začetku prihodnjega tedna se bo ohladilo, a trenutno kaže, da se bo zelo verjetno nadaljevalo suho obdobje, so še navedli vremenoslovci.