Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 61 glasov Ocenite to novico!
Alenka Bratušek: Čas igrice se je iztekel. Po 19. oktobru bosta funkciji predsednika PS-ja in vlade združeni v isti osebi. Foto: BoBo
       Nihče ne sme imeti iluzij, da bi lahko volilni kongres stranke uporabil za vzvod, s katerim bi si podredil predsednico vlade RS ali kako drugače dosegel cilj, ki ga pred tem ni uspel.       
 Alenka Bratušek, predsednica vlade
       Moja največja skrb, je kako učinkovito sanirati banke, kako potrditi vzdržen proračun, kako z mrtve točke spraviti razvojni in investicijski ciklus, kako premakniti Slovenijo v prihodnost … In prav temu bom s sodelavci v prihodnjih tednih posvečala vso energijo in pozornost.       
 Alenka Bratušek, predsednica vlade
       Izjemno zahtevno nalogo sem sprejela v trenutku, ko tega izziva ni mogel ali ni upal sprejeti kdo drug, čeprav sem sama vložila veliko napora v iskanje mandatarja, ki bi bil pripravljen voditi projektno vlado.       
 Alenka Bratušek, predsednica vlade

Dodaj v

A. Bratušek: Če ne bom imela zadostne podpore v stranki, bo vlado moral sestaviti kdo drug

Po 19. oktobru bo funkcija predsednika PS-ja in premierja združena v isti osebi
3. oktober 2013 ob 10:22,
zadnji poseg: 3. oktober 2013 ob 10:53
MMC RTV SLO

"Če v stranki ne bom imela zadostne podpore, bo moral poskušati sestaviti vlado nekdo drug," se je na napoved kandidature Zorana Jankovića za predsednika Pozitivne Slovenije (PS) odzvala začasna predsednica stranke in premierka Alenka Bratušek.

"Nihče ne sme imeti iluzij, da bi lahko volilni kongres stranke uporabil za vzvod, s katerim bi si podredil predsednico vlade RS ali kako drugače dosegel cilj, ki ga pred tem ni uspel," je zapisala Alenka Bratušek in dodala: "Očitno je, da bodo nekatere pomembne odločitve pri nas v prihodnjih dneh sovpadale: z vidika Slovenije je strankarska odločitev videti manj pomembna, saj se jih bo zvrstilo še nekaj za državo in državljane veliko težjih in pomembnejših. Prav te so trenutno in v prihodnjih dneh moja največja skrb: kako učinkovito sanirati banke, kako potrditi vzdržen proračun, kako z mrtve točke spraviti razvojni in investicijski ciklus, kako premakniti Slovenijo v prihodnost … In prav temu bom s sodelavci v prihodnjih tednih posvečala vso energijo in pozornost."

Čas za igrice se je iztekel!
"Zaradi vsega tega bi moralo biti vsem jasno: čas za igrice se je nepovratno iztekel! Vsi smo imeli dovolj časa za premišljeno odločitev in za tehtanje o tem, kaj v tem trenutku in položaju najbolj koristi Sloveniji, " je še zapisala, ker bo "iz različnih bolj ali manj dobronamernih razlogov v prihodnjih dneh kongres Pozitivne Slovenije predmet številnih špekulacij, in ker se vse to dogaja v obdobju, ki terja mojo popolno koncentracijo na druge zadeve".

Izziv sprejela, ko ga ni nihče drug
Spomnila je tudi, da je zgodaj spomladi prevzela vodenje vlade v zelo težkih okoliščinah. "Takratni predsednik vlade je s svojo ekstremno izključevalno politiko razdrl svojo lastno vlado in pognal množice na ulice. Poleg tega ne on ne takratni predsednik Pozitivne Slovenije zaradi vsebine poročila Protikorupcijske komisije nista več uživala zaupanja preostalih političnih strank v parlamentu. Izjemno zahtevno nalogo sem sprejela v trenutku, ko tega izziva ni mogel ali ni upal sprejeti kdo drug, čeprav sem sama vložila veliko napora v iskanje mandatarja, ki bi bil pripravljen voditi projektno vlado."

Vse odločitve imajo svoje posledice
"Predsednik vlade je politična funkcija. Zato sem pred tedni napovedala svojo kandidaturo tudi za predsednico stranke. Nobenega dvoma ni, da se vsakdo lahko odloča za takšno kandidaturo – a enako velja, da imajo vse odločitve svoje posledice. Posledice moje odločitve niso enostavne – zato sem vsem dala na razpolago dovolj časa. Nujna posledica moje odločitve je, da bo po 19. oktobru funkcija predsednika vlade in funkcija predsednika vodilne vladne stranke – tako kot praktično povsod v demokratični Evropi – združena v eni osebi," napoveduje Bratuškova.

Saša Banjanac Lubej
Prijavi napako
Komentarji
Peter_Koren
# 03.10.2013 ob 10:30
UPS ,zadeva postaja resna, učenka je povzdignila glas nad učiteljem.
-dp-
# 03.10.2013 ob 10:31
Kakšne igrice.....
Samo da se čim več govori o zablujeni stranki, medtem pa lupijo in uničujejo gospodarstvo.
Saj je že vsem jasno, da se ne bo nič spremenilo, ker prašiče hudičevo težko odženeš od korita.
buzzerbeater
# 03.10.2013 ob 10:32
alenka, vi in vaša stranka valde sploh ne boste več sestavljali... nikoli več verjetno. tako da bo v vsakem primeru vlado sestavljal kdo drug...
johnb
# 03.10.2013 ob 10:37
Jaz sem pripravljen prevzeti Vlado, če dobim dovolj plusov na MMC-ju :)
Joe Malkovich
# 03.10.2013 ob 10:44
Pingvinsko klanje.
nWo
# 03.10.2013 ob 10:29
Bratušek: Če ne bom imela zadostne podpore v stranki, bo vlado moral sestaviti kdo drug

Izjava za bob leta 2013.
mj
# 03.10.2013 ob 10:42
kolibri123
Ne govori v množini, ker mnogo nas je, ki se jo sramujemo. Še enkrat poglej njen nastop na CNN.
tomtom
# 03.10.2013 ob 10:34
Če ne bom imela zadostne podpore v stranki, bo vlado moral sestaviti kdo drug

Tovarišica Bratušek, Mali kardelj že čaka v nizkem štartu, da te zamenja.
lenka
# 03.10.2013 ob 10:46
Alenka Bratušek 29.6.2013: proti Zoranu Jankoviću NE BOM kandidirala.
Alenka bratušek 3.10.2013 - ugotavlja, da je čas, da se nehajo igrati.

Tale njihov peskovnik nas drago stane!
Joe Malkovich
# 03.10.2013 ob 10:42
Trojka na vidiku.
Jezni Smrk
# 03.10.2013 ob 10:32
Sovražim stranke.
RamK
# 03.10.2013 ob 10:43
Zdaj si upa biti glasna, ko je pa Kučan že zdavnaj odpisal Zokija (na pomurski TV če se prav spomnim). Na začetku je bilo pa bolj poljubljanje podplatov Zokiju s položaja predsednice slovenske vlade.
ringio
# 03.10.2013 ob 10:30
Barebie girl
Mateo
# 03.10.2013 ob 13:09
Danes zvečer bi bili zanimivi Pogledi Slovenije, če jih ne bi ukinili.
DKR
# 03.10.2013 ob 10:52
Potrošna roba tale Bratuškova. Še malo pa jo bo odpihnilo.
hepimen
# 03.10.2013 ob 10:37
Spet ena lepa zgodbica za ovčice? V teh dneh se verjetno sprejemajo razne odločitve o vrhunskih zakonskih predlogih, pa je treba rajo speljati na Zokishow.
daresi
# 03.10.2013 ob 10:54
In potem si bo spet premislila in rekla, da bo v interesu Slovenije in politične stabilnosti pač opravila še to umazano delo.
Vse bolj se mi gabi/jo.
shogun
# 03.10.2013 ob 10:44
Če boš imela zadostno podporo v stranki, to pomeni, da jo vodi nekdo drug kot tisti, ki naj bi jo ustanovil. Vsaj tako je prepričeval ubogo slovensko gmajno rdeči fevd... Kalabrija pod Alpami.
ms-601
# 03.10.2013 ob 10:49
kaj delajo iz naše države :/
stoychi
# 03.10.2013 ob 11:58
Glede zorana jankoviča se mi postavlja ene par vprašanj?;
kako to, da poleg negativnega mnenja KPK, poleg toliko kazenskih ovadb (in še prihajajo nove in nove) ta človek še ni v zaporu na dobu?
Zakaj vse te kazenske zadeve pri njem na sodiščih stojijo in se ne premaknejo niti za milimeter naprej?
Zakaj ta človek dobiva v državnih in privatnih bankah kredite, ki enormno presegajo njegovo premoženje? (Samo factor banki je dolžan 11 milijonov evrov)
Zakaj mu banke odpisujejo njegove bančne dolgove?
Zakaj človeku, ki je povezan z narko mafijo in narko kraljem tosičem lezejo ve se kam ljudje od kučana, mencingerja do bučarja vse leve stranke in seveda uredniki in novinarji vseh medijev?
Kaj se ne zavedajo, da s tem vsem kažejo, da pregovor s komer si to tudi si, oziroma iste sorte ptice letajo skupaj zares drži ?
Kaj res vsi ti ljudje nimajo prav nobenega dostojanstva?
Kaj se res ne zavedajo, da je prav zaradi njih Slovenija dobila sloves najbolj skorumpirane države na svetu?
Kaj se res ne zavedajo, da prav zaradi njih moramo davkoplačevalci tujim bankam plačevati ogromne obresti?
Vsi ti ljudje, ki v institucijah države in političnih strankah podpirajo tak gospodarski kriminal in tako korupcijo in klientelizem niso predstavniki ljudstva in bi zanje bilo najbolje, da čimprej spokajo s svojih položajev.
Kaj jih res ni pred svetovno javnostjo čisto nič sram?
if
# 03.10.2013 ob 10:55
Bratušek: "Zaradi vsega tega bi moralo biti vsem jasno: čas za igrice se je nepovratno iztekel!"

Čas je iztekel že z vstajniškim začetkom.
Bratušek, bili ste udeleženka druščine, ki je gnala vstajniški cunami.

Kot predsednica vlade ste ugotovili, da ne potrebujemo denarja, pač pa čas.
Danes pravite, da ni več časa.
Je vsaj denar?

Vlado vodijo amorfne osebe, temu primerno je stanje države.
-dp-
# 03.10.2013 ob 10:44
Pohvalno od alenčice, da drži besedo in ne bo kandidirala, če bo kandidiral zoki.
Peter_Koren
# 03.10.2013 ob 10:34
zato sem vsem dala na razpolago dovolj časa.
No ned more time ?
no72
# 03.10.2013 ob 17:54
redosled dogodkov:

Začne se z najbolj sramotno potezo v novejši slovenski zgodovini- procesijo "mislecev, kulturnikov, pisateljev, stand up komikov, odsluženih politikov in big bossa iz Murgel " na magistrat!

2011 po neverjetni nespretnosti (slon med porcelanom) Jankovića leva garnitura ne uspe sestaviti koalicije - to uspe SDS in Janši, stvari se začnejo premikati na bolje- "levi strici" začutijo, da "ova noć nije njihov dan", aktivirajo Klemenčič-Praprotnikovo-Korupcijo, ki po hitrem postopku s "pomočjo lažnih vseslovenskih vstajnikov" obračuna z Janšo, kolateralna škoda je Zoki, ampak brez posledic- Zoki ostane župan Ljubljane - JJ je postavljen na sramotilni steber!

PreVirant in Karl družno zabijeta Janši nož v hrbet in se po kolenih priplazita do Jankovića. Na protest "civilne družbe" Veliki mentor Kučan zaukaže, da se Prvi pingvin začasno "zamrzne". Salomonska rešitev je Alenka, ki pa situaciji in izzivom , žal ni kos, težave so celo z angleškim sporazumevanjem s tujino.

Jankoviću počasi zmanjkuje časa in potrpljenja, predvsem pa denarja za njegove požrešne sinove, ki zapravljajo Mercedese in premoženje po tekočem traku! Potreben je nov napad na premiersko mesto, da se zagotovi denar za obstoj dinastije Janković, vmes pa bo še kaj kapnilo za "podpornike in njegove ostarele učitelje"!

Zadeva se totalno zakomplicira, ker big boss iz Murgel nima v mislih več Jankovića, ampak Šoltesa! Janković "popizdi" in gre na vse ali nič! Če bo on doživel brodolom, bo na dno s seboj potegnil tudi celotni Titanik- Slovenijo! Bratuškova, Karl in Virant so ostali brez idej, Titanik se nevarno nagiba v desno....

To je potrebno preprečiti, Janši in SDS pošiljajo grozilna pisma, zmeda je dokončna, grozi padec PRIVILEGIJEV za levico!

Levakom teče ledena voda v grlo, Titanik se potaplja, na obzorju se prikaže ladja "TROIKA", ki pobira brodolomce in preživele! Med njimi so levaki v večini, ker so pred brodolomom zasegli vse rešilne čolne! Nov začetek bo ponovna kupčija med levaki in EU, Za druge ne bo prostora - konec poti velike zgodbe o uspehu "SLO Titanika", glavnega projektanta, inženirja, delavca in sosustvarjalca velike zgodbe o uspehu- Janšo, obsodijo naklepnega brodoloma!

Končno zavlada novi kapitan Janković, ki pomete z nelojalnimi člani posadke, ob tem pa ne vidi, da se novi "SLO LADJICI" bliža nova ledena gora- tokrat pa definitivno pogubna za vse Slovence!

Slovenija je črtana za vedno z zemljevida pomorskih , cenjenih držav! EU je več ne "šmirgla" na kupu gnoja dalje gospodarijo isti, kot pred 40 leti- cilj je pravzaprav dosežen!
pirat321
# 03.10.2013 ob 12:07
Ženska z jajci. Proti Jankoviču pravi dragulj (pa v resnci ni ampak je jankovič tako nizko). V Italiji so poslanci Berlusconiju včeraj znali obrniti hrbet velikemu bosu, bodo znali in sposobni narediti to tudi volilci PS, ali pa je njihov veliki bos pred interesi države? Če je temu tako potem se mi veljaki PS smilijo in so le majhni bevkajoči psički ki skačejo kto Jankovič reče, podobno pa velja za SDS in Janšo.
Imamo torej dva šefa in veliko psičkov brez hrbtenice, ki skačejo kot šefa rečeta. Trenutno stanej slovenske demokracije na žalost. zato pa smo tam kejr smo.
pancho
# 03.10.2013 ob 11:14
Jankovič bo na kongresu napisal datum na tisto bianco odstopno izjavo
Dare40
# 03.10.2013 ob 17:16
Pingvinsko klanje se je začelo in to v času, ki je za našo državo najbolj kritičen. Vsega tega ne bi bilo, če:
1. Državljani ne bi nasedli Pozitivni Sloveniji (beri Kučanu, ki iz penzionističnega fotelja nastavlja svoje ljudi) ali
2. Če bi naši organi pregona in sodstvo delali tako kot je treba (lopovi bi bili za zapahi).

Mi pa samo tonemo, vedno bolj nas lupijo z davki, Lubej s svojimi pretestniki pa se sonči na morju.....
anny22
# 03.10.2013 ob 13:37
En let in pol sva midva se ljubila, en let in pol sva midva srečna bla, al Božja roka naju je ločila, Boh ve če se vidiva še kdaj...
Peter_Koren
# 03.10.2013 ob 12:54
120 000 Ljubljančanov ,ki ste volili Jankovića ,kje ste? Kdaj pride Danijela in Zoki naredi fešto ?
ivandruck
# 03.10.2013 ob 12:45
In kaj bo Janković s tem, da bo zmagal za predsednika Pozitivne Slovenije dobro naredil za stranko in Slovenijo? Nič, popolnoma nič. Janković je lahko še tako dober gospodarstvenik, kot politik pa je pravi diletant, kar stori z rokami, z ritjo podre. To se je pokazalo ob imenovanju za mandatarja, ko ni uspel sestaviti koalicije, to počne tudi danes. Vsaka njegova poteza pomeni slabše za stranko, ki jo predstavlja in res ne vem, ali gre res za diletantsko vedenje, ali pa je v ozadju le premišljeni teater. Janković in Janša se pač morata enkrat za vselej zavedati, da dokler bosta vodila stranke, ne bosta mogla z nikomer v koalicijo, Janša še morda z NSi in pogojno s SLS, Janković pa prav z nobenim. Pa še sproduciral bo predčasne volitve, kjer bo PS grdo "popušila" in bo pristala pri 5 %. Mislim, da gre Pozitivna Slovenija pod Jankovićem v smeri LDS in Zaresa.
foxhunt
# 03.10.2013 ob 12:38
kle pa moram voditeljem PS čestitat za dobro izpeljan manever kako dvignit priljubljenost predsednici vlade ob uvedbi tako nepribljubljenih raznoraznih davkov.
Peter_Koren
# 03.10.2013 ob 12:33
Tele dve gospe bi rad videl na ponovnem snidenju:

nevem
# 03.10.2013 ob 11:30
Počasi se zaveda, da je vodenje vlade eno, neodgovorno metanje polen iz opozicije pa drugo. Zato menim, da ji bo tako imenovani "častni odstop" kar ustrezal. Glede na rezultate, ki so vsak dan slabši. Časa pa zmanjkuje.
Ivo Lola
# 03.10.2013 ob 10:55
"Če ne bom imela zadostne podpore v stranki, bo vlado moral sestaviti kdo drug"

Pa kaj?
seb123
# 03.10.2013 ob 10:55
Važno, da ne nikoli ne pozabijo omeniti Janše. Ja, Jankovič, ga biksa, ampak Janša ...

Janša, Janša, Janša, Janša, Janša, Janša, Janša, Janša, Janša, Janša, Janša, Janša ...

Naj se jeb..., pojma o pojmu nimajo.
mooodeeel
# 03.10.2013 ob 17:44
A. Bratušek: Če ne bom imela zadostne podpore v stranki, bo vlado moral sestaviti kdo drug

Ali prebrano med vrsticami: vrgla bom pusko v koruzo, saj situaciji nisem kos!
levinja
# 03.10.2013 ob 16:56
Kongres PS prestavljen

Hura :-(
Forex
# 03.10.2013 ob 16:33
šurda
Kongresa NE BO oz. bo pred NASLEDNJIMI VOLITVAMI! Zakaj že? Prepričan sem, da poznaš odgovor.???
joži25
# 03.10.2013 ob 15:08
sam da ni Janša na oblasti,pa tudi ,če gremo v kurac.

evo gremo v kurac,ampak tisti strici in tete,ki zagovarjajo to tezo in so šli na magistrat fehtat lopova,da jih reši pred princem teme niso v kurcu,nikoli ne bojo v kurcu,borčevske penzije ostanejo,Prdin posname himno za eurobasket,kenda pozicijo v ukc,đuro bo lahko snemal svoje debilne serije,manjifiko bo dobil kako pocen parcelo v Šiški,vi ovce,ki pa vedno znova in znova padete na te komunajzrske natege pa naslednjih volitvah obvezno volit novo stranko,ki nas bo rešila pred hudobnim plešcem,da vam poberejo še tisto malo,kar vam je ostalo,pa tudi če boste na koncu travo jedli,SAMO DA NI JANEZ JANŠA.
spf 25
# 03.10.2013 ob 14:11
Upam da vsi skp ne boste mel dost podpore naroda in da vas ne bo več v parlamentu polom od stranke
DREADLORD
# 03.10.2013 ob 13:51
no72


# 03.10.2013 ob 13:31
Prijavi neprimerno vsebino
Razlog prijave --Izberite razlog -- Sovražni govor Neprimerno Izven tematike Drugo Je pa zelo zanimivo, kako se levaki non- stop trudijo na vsak način zraven Jankovića na sramotilni steber postaviti še Janšo, kot njemu enakega! Pa je res čisto tako?


Žal imata veliko skupnega. Oba sta sramotna simbola slovenske politike na svojih polih in kot taka razlog zato da je tretji pol najštevilčnejši. Slednji je tisti, ki žal ne hodi na volitve da bi tole zmetal ven iz politike.
In kot drugo ju druži to, da sta oba, poleg tega da sta pripomogla k temu današnjemu stanju, front mana koruptivnosti v slovenskem prostoru. Kdor ta dva podpira, je za moje pojme resnično slep.
Pa ne mi zdaj s temi floskulami, kako je Janši nekaj podtaknjeno in strici iz ozadja in murgeljskimi palčki. Oba sta lepljiva in sluzasta in nanju se lepi nepošteno prilaščen denar. To ju druži. Kriminal.
ivandruck
# 03.10.2013 ob 13:47
Janković rine očitno tako daleč, da si bo prislužil klofuto iz lastnih vrst. Povejte mi, prosim, kdo od poslancev pa bi si na ta način, da izvoli Jankovića, odžagal vejo, na kateri sedi. Vsem je jasno, da je z zmago Zorana Jankovića konec koalicije, konec te vlade, nove volitve in hud porazu PS na volitvah. Nikoli več PS ne bo vodil vlade, res nikoli več. Alenka Bratušek jim je bila zadnja šansa, da državo proba potegniti ven iz krize in tako rejting stranke dvigniti višje, kot ga je imela po Jankovićevi korupcijski aferi. Po moje, če je količkaj v glavah tistih delegatov PS, ki bodo volili, bodo najbrž izvolili Alenko Bratušek.
Ali pa gre le za spretno teatralno predstavo z vzbujanjem pozornosti.
DREADLORD
# 03.10.2013 ob 12:57
Jankoviča je potrebno odpeljati v zgodovino. Z Janšo naj se vsaj tokrat primeta za roke in skupaj odkorakata. Zaradi takih smo kjer smo. Pa NPU naj že končno enkrat začne delati neodvisno in tolči po korupciji z vsemi topovi.
TinTin
# 03.10.2013 ob 11:58
Si poizkusa resiti kozo pred narodnim lincem?
MucaMaca
# 03.10.2013 ob 11:49
Grad gori, grofica nam beži... Za svete tri kralje k nam prihaja nesveta trojka, ki očitno ne bo imela kompetentnega sogovornika. In kaj se zgodi, ko trojka nima so govornika? Čaka, nato popiz.. in zgodi se ciprski scenarij. Če kdo pričakuje milost od železne lady, se krepko moti, tako jih bomo fasali, da se ne bomo pobrali še naslednjih 20 let.
Tkalka
# 03.10.2013 ob 11:16
Njena reakcija je popolnoma sprejemljiva in normalna, kar je za nase politike ze velik dosezek.
Zagotovo tudi ne spada med psihoticne samodrzce, ki raje unicijo drzavo, kot da bi se umaknili.
In tudi to je redkost.
heureka
# 03.10.2013 ob 11:08
"Nihče ne sme imeti iluzij, da bi lahko volilni kongres stranke uporabil za vzvod, s katerim bi si podredil predsednico vlade RS ali kako drugače dosegel cilj, ki ga pred tem ni uspel," je zapisala Alenka Bratušek in

Tu res ni treba brati med vrsticami,je cisto jasno povedano in dobro se ve kdo bi lahko bil ta,ki bi si hotel podrediti predsednico vlade .
Bivši uporabnik
# 03.10.2013 ob 19:23
Žalostno je že to, da se mediji in politika ukvarja le z Jankovićem, namesto, da bi se posvečali problemom družbe in gospodarstva.
Za gospodarstvo je vsem kar naenkrat malo mar, kot da bi bili Monaco ali San Marino.
Očitno nam gre še vedno dobro, ko je najbolj pomembna tema v državi župan Ljubljane in njegovi politični nameni.
Butale očitno niso prisotne samo v knjigah, ampak tudi v realnosti.
poop
# 03.10.2013 ob 18:36
V stranki bodo podprli Jankovića, ker on je sinonim za moč in denar. S čem se pa ima Alenka za pohvaliti? Zgodba je že vnaprej znana, kot slaba Hollywoodska limonada.
Kazalo