Slovenija spada v drugo območje varnih območij, kar je zunaj območja prepovedi poletov. Foto: Adria Airways
Slovenija spada v drugo območje varnih območij, kar je zunaj območja prepovedi poletov. Foto: Adria Airways

Vozovnice za iste relacije bo Adria zamenjevala do 31. decembra. Če potnikom zamenjava ne ustreza, lahko zahtevajo povračilo denarja, ki so ga odšteli za letalsko vozovnico, a le, če je bila ta izdana za polet Adrie in je na seznamu odpovedanih poletov ali če je šlo za polet partnerske družbe, ki je svoj polet odpovedala zaradi vulkanskega prahu, so zapisali na spletni strani družbe, kjer je objavljen tudi formular za zahtevek za povračilo denarja.

Potniki, ki so vozovnice kupili prek turističnih agencij ali pri drugih letalskih družbah (tudi če so bile te izdane za polet Adrie Airway), se morajo za morebitno povračilo denarja obriniti na prodajno mesto, ki jim je vozovnico prodalo.

Adria čaka na vladni blagoslov
Kot je znano, je izbruh islandskega ognjenika Eyjafjallajökull zaradi vulkanskega prahu, ki je prekril ozračje, povzročil delno zaprtje evropskega zračnega prostora, zaradi česar so bili med 15. in 21. aprilom odpovedani številni poleti. Adria Airways je utrpela milijonsko škodo, zato je prvi mož družbe Tadej Tufek napovedal, da bodo za pomoč pri odpravljanuju škode zaprosili državo. Ta naj bi jo v določeni meri poravnala. Prometni minister Patrick Vlačič je pomoči naklonjen, konkreten sklep pa bo morala sprejeti vlada.

Slovenija še vedno spada v drugo območje evropske ureditve varnih območij letenja, kar pomeni, da ni v območju, kjer je letalski promet zaradi vulkanskega prahu prepovedan.