Radijske postaje ne podpirajo predloga, da bi nehale objavljati informacije o tem, kje so radarske kontrole. Foto: BoBo
Radijske postaje ne podpirajo predloga, da bi nehale objavljati informacije o tem, kje so radarske kontrole. Foto: BoBo

Na agenciji za varnost prometa so v izjavi za javnost zapisali, da je bil julijski predlog, da se preuči možnost prepovedi objav informacij o radarjih na radijskih postajah, podan na sestanku medresorske delovne skupine za spremljanje in izvajanje Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013-2022.

Na agenciji so predlog člana skupine preučili enako kot vsakega drugega. Omenjena komisija je med drugim zaprosila za mnenje tudi vse radijske postaje, pri čemer pa prvi odzivi kažejo, da ideje ne podpirajo, so navedli.

Pred kratkim so namreč nekateri mediji poročali, da je ob povečanju števila mrtvih na slovenskih cestah kot eden izmed ukrepov za večjo varnost predvidena tudi prepoved radijskega poročanja o radarskem nadzoru. Idejo naj bi na agenciji za varnost prometa poimenovali Molk za življenje.

Divjanje se mu je zdelo vredno samohvale
Novomeški policisti so sicer v nedeljo zvečer in v noči pri nadzoru hitrosti v prometu ujeli kar tri voznike, ki so vozili več kot 230 kilometrov na uro. Pri državljanu BiH-a so izmerili, da je na dolenjski avtocesti proti Obrežju na razdalji sedmih kilometrov vozil s povprečno hitrostjo dobrih 236 kilometrov na uro. V pogovoru pa se je policistom celo pohvalil, da je vozil tudi s hitrostjo 290 kilometrov na uro, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Nekaj po polnoči so na istem odseku izmerili hitrost vozniku osebnega vozila mercedes benz. Voznik iz Turčije je vozil s povprečno hitrostjo 232 kilometrov na uro. Z enako povprečno hitrostjo je vozil tudi voznik osebnega avtomobila BMW iz Nemčije.

Vsem trem so policisti izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov in jim izrekli po devet kazenskih točk.