Zasedba prostorov filozofske fakultete poteka od srede, 23. novembra. Foto: BoBo
Zasedba prostorov filozofske fakultete poteka od srede, 23. novembra. Foto: BoBo

V program zasedbe se je vključil tudi del dejavnosti delavsko-pankerske univerze in društva Politus, so sporočili iz gibanja Mi smo univerza. Aktivisti svoje dejavnosti nadaljujejo s pospešenim tempom.

Izvedena predavanja, delavnice in druge dejavnosti so pokazali na nekatere težave visokega šolstva, zaposlitvene politike in sorodnih tematik. Na podlagi teh bodo pozneje formulirane jasne zahteve po izboljšanju kakovosti izobrazbe ter socialnega položaja študentov in zaposlenih, so napovedali.

Aktivnosti tudi na fakulteti za družbene vede in fakulteti za socialno delo?
Nadaljujejo se napovedi oddelčnih skupščin, na katerih bodo obravnavali vprašanja, ki jih odpira zasedba, pa tudi specifične težave posameznega oddelka, so pojasnili. Danes sta tako na sporedu skupščini oddelka za klasično filologijo in oddelka za slavistiko, za četrtek pa je napovedana skupščina oddelka za filozofijo. Ob 20. uri bo kot običajno organizirana tudi javna skupščina, na kateri aktivisti sprejemajo vse ključne odločitve.

Zdaj pa na filozofski fakulteti potekata predstavitev in okrogla miza na temo dogajanja na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem v obdobju 2007-2010. Študenti in predavatelji omenjene fakultete bodo predstavili izkušnje aktivistov, ki so opozarjali na vdiranje tržne logike na področje izobraževanja.

Dodali so še, da se širijo novice o dejavnostih na fakulteti za družbene vede in fakulteti za socialno delo. Zasedba prostorov filozofske fakultete sicer poteka od srede, 23. novembra. Kot pojasnjujejo v gibanju Mi smo univerza, je njen namen odprtje razprave o širši visokošolski problematiki, ki ji doslej v javnosti še ni bilo namenjene dovolj pozornosti.