Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.6 od 89 glasov Ocenite to novico!
Primopredaja poslov med Janezom Janšo in Alenko Bratušek
Primopredaja poslov med nekdanjim predsednikom vlade Janezom Janšo in njegovo naslednico Alenko Bratušek je potekala na štiri oči. Foto: BoBo
       Zavedam se, da imamo nekateri nekoliko manj političnih izkušenj, vendar verjamem, da v času, ko politika praktično ne uživa nobenega zaupanja več, bo to kvečjemu prednost, in ne slabost. Nismo tukaj zaradi sebe, ampak zaradi ljudi, in na takšen način bo moja ekipa upravljala državo.       
 Alenka Bratušek, predsednica vlade
Primopredaja poslov med Janezom Janšo in Alenko Bratušek
Predsednici vlade je Janša predstavil zdajšnje stanje v slovenskih javnih financah. Foto: BoBo
VIDEO
Janša Bratuškovi predstav...
VIDEO
1. točka nove vlade: kadr...
VIDEO
Kaj o Maherju pravi koali...
VIDEO
Se Maherju po enem dnevu...

Dodaj v

Alenka Bratušek: Tu smo zaradi ljudi, in ne zaradi sebe

Janša za sestavljanje vlade čestital Jankoviću
21. marec 2013 ob 08:33,
zadnji poseg: 21. marec 2013 ob 20:56
Ljubljana - MMC RTV SLO

Slovenija potrebuje zagon gospodarstva, nova delovna mesta in upanje, predvsem pa potrebuje sodelovanje, je po prevzemu poslov od Janeza Janše dejala premierka Alenka Bratušek.

Janši se je zahvalila vse tiste dobre stvari, ki jih je njegova vlada naredila za Slovenijo. "Povedala sem mu, da bomo te dobre začetne stvari nadaljevali, ne bomo se ukvarjali s preteklostjo in takoj začeli rušiti, ampak je absolutno naš pogled usmerjen v prihodnost. Zavedamo se, da nas čakajo težki časi in trdo delo, še bolj se zavedamo, da samo z zamenjavo ekipe ni konec problemov."

Nova slovenska vlada se bo na prvi seji sestala opoldne.

.

Preberite tudi:

Prisegla je nova vlada Alenke Bratušek

Tu smo zaradi ljudi, in ne zaradi sebe

Izrazila je upanje, da bo njena vlada pri nekaterih ključnih projektih lahko računala tudi na podporo opozicije, tako kot je zdajšnja koalicija pokazala, da zna stopiti zraven, ko gre za ključne stvari. "Ekipa je mlada, izobražena, polna optimizma. Zavedam se, da imamo nekateri nekoliko manj političnih izkušenj, vendar verjamem, da v času, ko politika praktično ne uživa nobenega zaupanja več, bo to kvečjemu prednost, in ne slabost. Nismo tukaj zaradi sebe, ampak zaradi ljudi, in na takšen način bo moja ekipa upravljala državo," je še dodala Bratuškova.

Janša, glede na okoliščine, zadovoljen
Nekdanji predsednik vlade Janez Janša je dejal, da je, glede na okoliščine, zadovoljen z reformami, izpostavil pa je tudi zmanjšanje primanjkljaja. Dodal je, da je njegova vlada večino reform izvedla v soglasju s socialnimi partnerji, nekatere pa v soglasju z opozicijo, zato imajo te toliko večjo vrednost.

"Občutno smo znižali proračunski primanjkljaj, ki je bil kamen na vratu, znižali smo ga toliko, da se je Slovenija uspešno zadolžila na mednarodnih trgih in ugodno dobila finančno pomoč. Tudi ZUJF je bil v veliki meri usvojen s socialnimi partnerji, kar kaže tudi na zrelost socialnih partnerjev, ki so takšen korak tudi naredili."

Podobno je bilo, je nadaljeval Janša, s pokojninsko in reformo trga dela, saj je z obema ukrepoma Slovenija bistveno skočila na lestvici OECD-ja, kar je pomembno za države, ki stopajo na mednarodne finančne trge in zagotavljajo likvidnost svojih proračunov.

"Vesel sem, ne tako hitro, kot smo si želeli, da smo lansko leto sprejeli zakon o sanaciji bančnega sistema oziroma slabi banki in zakon o enotnem upravljanju slovenskega državnega premoženja. To je omogočilo večjo transparentnost pa tudi nadaljnjo privatizacijo, " je dejal pred množico novinarjev, ki je skoraj uro čakala na primopredajo poslov med nekdanjim predsednikom vlade in njegovo novo naslednico in je potekala na štiri oči.

Janša izpostavil premike
Janša je izpostavil še premike, kot je ratifikacija memoranduma s Hrvaško, ki je bil sprejet oziroma je odbor za zunanjo politiko DZ-ja včeraj zanj dal zeleno luč. Janševa vlada se je uspešno pritožila na sodišče za človekove pravice v Strasbourgu v primeru Ališić. "Zdaj bo ponovno obravnava pred velikim senatom, v katerem gre za neprenesene vloge varčevalcev LB-ja. Če bi prvostopenjska tožba obstala, bi davkoplačevalcem v Sloveniji prinesla na stotine milijonov evrov stroškov," je opozoril Janša.

Plusi in minusi
Predsednici vlade je Janša predstavil zdajšnje stanje v slovenskih javnih financah. V sami državni blagajni je 800 milijonov primanjkljaja, kar je bistveno manj kot v času, kot jo je njegova vlada, kot se je izrazil, podedovala. Stanje tekoče bilance proračuna na včerajšnji dan znaša milijardo in 10 milijonov plusa, kar pomeni, da Slovenija brez problemov poravnava svoje obveznosti. "Bo pa v primeru, da v tem času ne prodamo nobenih obveznic, precej spremenjeno stanje in bo junija Slovenija v minusu za 800 milijonov evrov. V tem času je treba zagotoviti uspešno zadolževanje na finančnih trgih, da bi bili sposobni odplačevati stare dolgove," je še dodal Janša.

Presodil je, da so se razmere po izvedenih reformah in po premikih v Evropi v zadnjem času izboljšale, tako da da je možnost prodaje slovenskih državnih obveznic bistveno boljša, kot je bila oktobra lani. Po njegovem mnenju je danes bistveno lažje in za bistveno nižjo ceno mogoče dobiti dodaten kapital.

Janša je čestital Jankoviću
Janša je še povedal, da je poklical Zorana Jankoviča in mu čestital, da mu je uspelo po enem letu sestaviti vlado. "Dejal mi je, da imam dober smisel za humor," je dodal Janša.

Nova slovenska vlada se bo sešla na prvi seji, predtem pa bodo vsi ministri prevzeli posle od predhodnikov.

Državni zbor je novo vlado potrdil sinoči, z 52 glasovi poslancev za in s 35 glasovi proti izvolitvi.

A. K. K., Saša Banjanac Lubej
Prijavi napako
Komentarji
no72
# 21.03.2013 ob 08:56
Janković NE MORE IN NE SME BITI župan MOL, hallloooooo!!!!!!!!!!

Levaški mediji, nehajte nam metat pesek v oči!!!!!
conquistador
# 21.03.2013 ob 08:46
Danes se bodo pekli čevapi v parlamentu ob zvokih Lepe Brene. Jutri je nov dan za krast in lagat.
TineB
# 21.03.2013 ob 09:25
Še vedno mi ni jasno in še noben medij mi ni pojasnil, kako je lahko dipl. inženirka tekstilne tehnologije (!!!!!) zasedla mesto direktorice Direktorata za proračun RS - torej izrazito strokovne funkcije, ki bi jo res moral finančni ali vsaj računovodski strokovnjak zasedati.

Magisterij - pa še to iz menedžmenta neprofitnih organizacij, ne pa iz javnih financ npr - je dotična dipl. inž. spisala že v času, ko je že bila direktorica Direktorata - in ga je pisala tudi v službenem času!

Po kateri politični liniji in zvezi je prišla do tistega mesta? O tem je vse tiho. Nihče noče ali ne upa o tem pisati?

In zdaj mi jo prodajajo kot "politično neobremenjeno in svežo". Malomorgen.

Pa še bizarno je, da res 5 stavkov ne zna na pamet povedati - vse bere. Ima težave s kratkoročnim spominom? Najbol ponesrečen primer je bil ob podpisu koalicijske pogodbe, ko je papir z "govorom" ves čas prekladala po mizi - ko je pa prišla za govorniški oder, je pa prebrala nekaj stavkov va vsega 1 minuto govora. WTF?
kralj matjaž
# 21.03.2013 ob 08:45
provni
Bo pa kadrovanje PS.
Kakšna je razlika?
sonne
# 21.03.2013 ob 08:51
Najlažje je leteti visoko.. najhujše pa je pasti zelo nizko...
to vemo vsi..
mv1976
# 21.03.2013 ob 08:45
http://www.reporter.si/slovenija/gro%C5%
A1elj-jaki%C4%8Du-svetuje-kadrovski-cunami-na-obrambnem-ministrstvu/15220#

evo direktive Jakiću...pleši pleši
shogun
# 21.03.2013 ob 08:38
Apokalipsa zdaj!
TineB
# 21.03.2013 ob 09:34
@Klipan

Briga me za mesto predsednika vlade - to je politična in ne strokovna funkcija! Zasede jo lahko tudi kmet iz Rovt, če zmaga na volitvah.

Direktor Direktorata za proračun RS pa je izrazito strokovna pozicija - kjer dipl. inženirke tekstilstva ne bi smele tam biti.

To je tako, kot bi Janšo kot obramboslovca imenovali za strokovnega direktorja UKC LJ.
michael25
# 21.03.2013 ob 08:56
lačni otroci so že siti.... zgodbe o lakoti so v enem dnevu izginile iz udarnih novic levih dominantnih medijev, sedaj kozarec ne bo več pol prazen, ampah vedno napol poln

Alenka Cvetićanin je vsem lačnim zrihtala brezplačne čevape...
Vse časti Dragan Tošić.
no72
# 21.03.2013 ob 08:51
hočemo razčistiti sum plagiatorstva premierke- potem pa smer Zu Gutenberg!

Do tedaj ni smisla pogovorov o koaliciji, če Bratuškova ne dokaže nedolžnosti!
Sicer je njen greh enako velik Janševemu ali Jankovičevemu in je čisto vse eno- z moralnega vidika- kateri skorumpiranc na vlada!!!!!

Ga. Alenka, plagiatorka NE MORE IN NE SME BITI predsednica vlade!!!!!!!!
shogun
# 21.03.2013 ob 09:40
To je vlada, v katere uspeh ne verjame nihče. Niti tisti, ki so z zakulisnimi igrami omogočili njen nastanek, niti tisti, ki ji danes za plačilo pišejo spodbudno dobrodošlico v medijih in raznoraznih forumih. Morda v njen uspeh verjame sama premierka, ampak to je že povsem duga tema, ki se tiče njenih osebnih karakteristik. Med njenimi dobrimi lastnosti pa pameti zanesljivo ne boste našli.
mrki1
# 21.03.2013 ob 08:43
glasilo


# 21.03.2013 ob 08:41 Prijavi neprimerno vsebino Ampak "baba" je pa dobra! :-)
------------
vodi je kuči !
GmO
# 21.03.2013 ob 08:42
Vlada ... morda bi bilo primerno kakšno drugo ime! Klicati vlada nekaj, kar imamo trenutno, je utvara. Sicer pa kmalu bomo videli "kam pes taco moli" in kdo so "strici iz ozadja". Slika postaja čedalje bolj jasna!
obelix complicus
# 21.03.2013 ob 13:33
Ne ti meni o Jugoslaviji, prav.
Za Slovence ni pomenila realno gledano prav nobenega napredka v primerjavi z AO monarhijo.
Izpod avstrijskega cesarja pod srbskega kralja ... pa da ne bi o Aleksandrovi diktaturi ... ...
Kaj je pomenila povojna Jugoslavija? Bratstvo in enotnost?
En kup zlaganega bratstva.
Kaj se je dogajalo med WWII? Hrvati klali Srbe, Srbi klali Hrvate, Bosanci v enotah SS Handžar in pri ustaših ...
In po vojni naj bi bilo kar nekakšno bratstvo in enotnost. Ja, malo morgen, kar se je lepo videlo med razpadanjem države.
Bratstvo in enotnost je bila samo vrhovno politično zaukazana parola, ki se je razbila ob prvi čeri in je služila izključno unifikaciji in kot pomoč pri političnem obvladovanju države.

Edini, ki so dejansko imeli neko korist od SFRJ so bili Bosanci in Makedonci, ki so si preko socialističnih republik zagotovili državotvorni status.

Sam sem še vedno mnenja, da bi se zgodovinsko gledano Slovencem godilo bolje, če bi sprejeli zadnji predlog cesarske Avstrije o reorganizaciji monarhije in izboljšanem statusu Slovencev in Hrvatov v njej.
Na žalost je predlog prišel prepozno, ko so že bili vidni zametki bodoče SHS ... ki se je mimogrede imenovala država Slovencev Hrvatov in Srbov in je bila po zamisli Republika. Šele pozneje se je priključila kraljevini Srbiji, kar je bila pa moje ena največjih napak v slovenski zgodovini. Takratna vlada v Ljubljani je bila pod vplivom pan slovanstva in popolnoma brez stika z realnostjo, kar seje lepo pokazalo tudi pri kaotičnem (ne) odločanju o Koroški, kjer je moral Maister delovati na pol ilegalno.

Kaj meni pomeni Jugoslavija?
Umetna tvorba in povezava narodov, ki geopolitično, zgodovinsko, kulturno, miselno, gospodarsko razvojno ... ne pašejo skupaj. Ravno zato smo bili Slovenci v Jugoslaviji vedno politično 'nadmudreni' ... nismo dovolj usvojili bizantinske politične miselnosti.
Dokaz za to je bil razpad sistema po smrti Tita, katerega 'lik i rad' je bil edino, kar je držalo državo pri življenju. Ko je umrl on in so na svoj račun prišli politični preračunljivci in voluharji okoli njega ... znana zgodba. JNA je bila edina institucija, ki je v 80-ih še verjela v Jugoslavijo. Pa tudi ta ne več dolgo
Verjemi mi, da večini moje generacije (ki smo sedaj tam med 40 in 45 leti) Jugoslavija ne pomeni prav veliko. Naši spomini kar se tiče tedanje države so predvsem pojmi stabilizacija, inflacija, markovičev dinar, medetične napetosti, Milošević ... in kasneje Kadijević, Rašeta, Aksentijević ...
Seveda so bili lepi časi. Ampak lepi zato, ker smo takrat preživljali svoje otroštvo. Ravno tako, kot so sedaj za moje otroke lepi časi, ker so mladi in jih prav nič ne skrbi še.

Socialne razlike pa so bile tudi tedaj ... tudi otroci smo jih občutili, pa če nekateri priznate ali pa ne. Vedno so bili nekateri 'bolj enakopravni' kot drugi.
JohnMichxx
# 21.03.2013 ob 08:47
A to Alenka slučajno sama sebi ploska? For real? No comment.........
Breathe
# 21.03.2013 ob 10:11
Prav bi bilo in spodobilo bi se, da v zahvalo za izjemno podporo pri prevzemanju oblasti nova vlada takoj dvigne priključnino za RTV servis.

Gremo stavit, da se bo to zgodilo v najmanj treh mesecih?
tomtom
# 21.03.2013 ob 10:33
to, da je v resnici janković sestavil to vlado, in ne šivilja, ni noben cinizem ali humor, ampak čista resnica, ki jo morjao priznati tudi levi fašisti
ti_si_nula
# 21.03.2013 ob 09:41
Mene pa precej moti njena osebnostna drža, ostrina, nadutost in obramben nastop. Ženska v vseh svojih javnih izjavah, komentarjih, odgovorih ni pokazala niti minimalne strokovnosti, lastnega intelekta, zgolj ves čas dokazuje ambiciozno nastrojenost "stolček za vsako ceno".
Zame ni iz pravega testa za prvo ministrico, ceno pa bo plačal narod....na žalost smo tega še kako vajeni.
VB
# 21.03.2013 ob 11:17
Janša ima smisel za humor!
ezat_anim
# 21.03.2013 ob 10:36
"Bratušek: Tu smo zaradi ljudi in ne zaradi sebe

kaj pa g. Maher, ki si je kot prvi legaliziral gradno po Černačevem zakonu ?
Hephaestus
# 21.03.2013 ob 20:10
Alenka Bratušek: Tu smo zaradi ljudi, in ne zaradi sebe
-------------------------------
Kateri osel verjame tej trditvi?
Kateri osel verjame tako očitnemu laganju???

Pa taki cinični laži ne verjamejo niti sami podporniki MAFIJE.
Mateo
# 21.03.2013 ob 11:53
Kakšen prijazen naslov: Tu smo zaradi ljudi, ne zaradi sebe ...

Le kdo bi verjel?

In pa: novo, prijaznejše poročanje MMC?
shogun
# 21.03.2013 ob 11:20
In zdaj se pisunski promotorji leve politične scene sprenevedajo, da je edini levi lopovski politik odstranjen, na pozicijah pa le neomadeževani novi obrazi. Prav ti isti obrazi so omogočili (beri čuvali stražo), ko je Zoki ropal državno blagajno. Zdaj so pa napredovali in bodo za svoje minulo delo poplačani. Je pa verjetno res, da pričakujejo plačilo za dobro opravljeno delo tudi profesionalni lažnivci, zavajalci in provokatorji na raznoraznih forumih, vključno z MMC.
HULK008
# 21.03.2013 ob 09:58
Zanimivo, da so takoj ob izvolitvi nove vlade iz medijev izginili lačni otroci...
TineB
# 21.03.2013 ob 09:52
In kar je zanimivo:

glavna točka te koalicije in vlade je "umiritev političnih strasti" ... in ni bilo videti včeraj s strani koalicijskih poslancev in poslank in tudi predsednice vlade in ministrov ne, da bi te strasti kaj umirjali. Drža naproti opoziciji je bila ravno tako ostra, kot je bila ostra npr drža SDS & NSi naparam prej opozicijski PS in SD.

"Umiritev političnih strasti" kako že? Nategniti protestnike, da ne bi več protestirat hodili? Takšna umiritev strasti? Nategniti sindikate, da bi z vlado držali? In javne uslužbence in kulturnike takisto? Takšna umiritev? Pa takšna, da se ne bo več dražilo borcev NOB in jugonostalgikov ... lahko se bo pa pljuvalo npr po domobrancih in antikomunistih in pripadnikom RKC itd?

Samo zanima me ...
klopca
# 21.03.2013 ob 09:47
Hrvati imajo Aco trico mi pa EU trojko... Bog nam pomagaj pri vladi, ki je kot je pesem za evrovizijo ali Stojanovićeva nogometna reprezentanca...
TineB
# 21.03.2013 ob 09:46
@vojna

Ja, res je. A dober menedžer se izkaže, ko iz omejenega inputa (resursov) naredi dober (optimalen) output, rezultat.

Kaj bi kdo naredil, če bi imel dovolj denarja ... to je kretenizem. To zna skoraj vsak. Genij je tisti, ki z malo denarja doseže veliko. In me zanima, če je kateri od teh ministrov tak. In kot smo videli, mora biti odličen pogajalaec. Vizjak me je v tem res (pozitivno) presenetil. Tip je izpogajal s sindikati (in upokojenci) tako pokojninsko kot delovno reformo! Medtem ko npr zdravstveni tega ni zmogel na zdr. področju, niti pravosodni na pravosodnem ... in javnoupravni v javni upravi ... in šolski na šolskem itd. Tu se vidi sposobnost - kdo lahko izpogaja reforrme, pa četudi ne optimalne. Kdo pa samo javska in sika - in rezultatov ni.

Če so na SDS kaj brihtni, bi JJja upokojili in Vizjaka nastavili za predsednika - ali pa vsaj za operativno desno roko predsednika, ki bi se bolj v ozadju držal.
vojnaslo91
# 21.03.2013 ob 09:33
KLIPAN # 21.03.2013 ob 09:31

Zanima me, kakšne rešitve pripravlja Čufer.
dirigent
# 21.03.2013 ob 09:20
Zanimivo o plagiatu nič več govora. FDV nima enega praktičnega človeka med vsemi doktorji, ki bi njen magisterij še enkrat prebral in povedal kako in kaj.

Vso srečo pri upravljanju Slovenije. Obeti niso spodbudni.
Dare40
# 21.03.2013 ob 22:25
Vlada sploh ni strokovna kot se je hvalila Bratuškova pred sestavo, je pa zato očitno toliko bolj pokvarjena...začelo se je z Maherjem.....in to prej kot 24 ur po svečanih podpisih.....
slovenec5
# 21.03.2013 ob 21:03
Končno ne bo več izgovorov, da ima pomladna stran karkoli pri odločanju oziroma odloča pri katerikoli veji oblasti.
1. Predsednik države....salonski levi politik Kučanevega podmladka
2. Vlada..... postavljena striktno iz najtrše opcije preživele partije in bo migala kot ji bo rečeno
4. Parlament .... nasledniki partijske opcije iz Yuge imajo veliko večino.
3. Sodstvo ..... po vrsti kadrovani po partijski liniji, zato se nič ne premakne.
4. Mediji.... večina lakajsko podrejenih priviligerani levi opciji, upajo na dodatne zaslužke

Vsem pa je skupno, da so nesposobni. Končno ste na oblasti sami, državljani vas gledamo in sodili bomo na volitvah.
janezdolzan
# 21.03.2013 ob 10:34
@provni
Odlično. Končno so odleteli. Ne bo več kadrovanja SDS.

Zdaj bo kadrovanje o katerem se ne bo govorilo. Čista razumljiva rutina.
TineB
# 21.03.2013 ob 09:40
@klipan

Enako velja za poslance, občinske svetnike, ministre, župane - gre za POLITIČNE funkcije. In sploh tiste, kjer so neposredno izvoljeni: pogoj za kandidiranje je le polnoletnost in slovesnko državljanstvo. Pote je pa vse v rokah norega folka, koga in kaj voli. Magari ljudi brez OŠ izobrazbe, plagiatorje, ponarejevalce, goljufe itd v parlament. Tudi morilec lastne mame bi lahko bil izvoljen v parlament, če bi kandidiral in bi ga folk izvolil.

Ločuj POLITIČNE funkcije od STROKOVNIH! In btw, ministrske funkcije so politične! Ker pomembno je, da strokovnjaki sedijo na izvršnih položajih v javni upravi (na direktoratih, uradih, agencijah itd) - in jih minister le usmerja na podlagi sprejetih politik. Ne pa, da pri nas minister mikromenedžerira stvari in na strokovne položaje nastavlja idiote, ki mu niti kontrirat ne znajo in zmorejo. Narobe svet.
galoper
# 21.03.2013 ob 08:48
V včerajšnji izjavi sem zaznal poziv opoziciji naj se ne poslužujejo nizkotnih postopkov kot so jih bili deležni v svojem času pozicije. Mentaliteta?
vojnaslo91
# 21.03.2013 ob 22:25
OMNIC # 21.03.2013 ob 21:45

Zagovarjati Zorana Jankovića, da je pošten župan mora biti zelo težko delo. Sploh verjameš v to kar napišeš?
abria
# 21.03.2013 ob 11:31
Bomo videli.
Ne se hvalit še preden ste začel delat.
Bomo sodili po rezultatih.
Mimogrede za zagon gospodarstva potrebujemo kapital.
Kdo ga bo dal oz. pridobil ? Zastonj ga ne talajo nikjer.
Razen če tajkuni prinesejo nazaj denar, ki ga skrivajo v tujini, v davčnih oazah.
JohnMichxx
# 21.03.2013 ob 10:40
Prva stvar bo pol miljardna dokapitalizacija NLBja in potem razdelitev med politično elito 350mio €... Raja pa aplavz! To je čist noro.
bazaDANTE
# 21.03.2013 ob 10:25
.
začenjajo se torej javni projekti in poplava firm iz CIPRA
.
VSE ČESTITKE JANKOVIČU !!!!
.
daresi
# 21.03.2013 ob 10:17
@STANE
S tem komentarjem pa nisi izpadel ravno najbolj pametno :-). Če nekaj presežeš, je to pač več kot 100%. Ne se še javit v šoli, nisi dovolj pripravljen :-)
daresi
# 21.03.2013 ob 10:11
Ja, vlado so sestavljali eno leto in namesto sto dni so si vzeli še eno leto. Eno leto je pokril Janša, drugo leto bo šlo pa že spet na naš račun.
Dr. Muc
# 21.03.2013 ob 10:00
in že imamo mleko in med... za zajtrk, ampak z lastnim denarjem, za razliko od teh lopovov.
Kavtičnik je nekaj lapal včeraj v opredeljevanju za koga bo glasoval. Pri Jakiču sedaj ministru za obrambo je izpostavil, da dela tudi kot vodja slovenske reprezentance športnikov invalidov na letnih in zimskih paraolimpijskih igrah. In to govori o pomoči in ne vem vse čem, kar mu bo še kako prišlo prav pri ministrovanju.
No, pa sej ne bi blo nič narobe, ampak se ve zakaj je tam. Ne, ker bi bil tako dobrodušen itd. Ker je glavno ime te reprezentance njegov sin Gal Jakič.
vinc44
# 21.03.2013 ob 18:23
Kakšna je razlika če grejo čez eno leto po zaupnico,saj bodo glasovali isti poslanci
toni66
# 21.03.2013 ob 18:13
Kaj novega s FDV? Zdaj ko je AB v sedlu lahko objavijo ekspertizo 80-ih strani.
A6
# 21.03.2013 ob 12:46
hehe jansa se smehlja. zakaj, ve le on
Robert Kaše
# 21.03.2013 ob 11:46
Nismo tukaj zaradi sebe ampak zaradi ljudi ...

Ajaj ... parole, parole ...
Breathe
# 21.03.2013 ob 11:26
Tu smo zaradi ljudi ne zaradi sebe.

Škoda, ker Pavliha ne izhaja več, ta bi bila za naslovnico...
ms-dante
# 21.03.2013 ob 11:15
@abi normal, šurda in podobni Zokijevi plačanci - JJ je padel, kaj boste pa zdaj počeli????

Svojega idola Zokija si ne upate kritizirati (verjetno ve, kdo je za temi nicki, a nje). Aja, se bo že kaj našlo za nazaj, a ne.
In ravno taki imate največ za povedati o SDS ovcah. Sebe poglejte.

@abi normal - popravek; verjameš, kar moraš
NDS
# 21.03.2013 ob 11:03
''Janša za sestavljanje vlade čestital ... Jankoviću''

Ja dobr jih je na suho na...

Na kmetiji nič novega, petelin še kar ...
janez100
# 21.03.2013 ob 10:50
provni
Res je. Sedaj ne bo več kadrovanja SDS, ampak bo spet staro dobro kadrovanje PS, SD itn. Očitno vam ustreza. Iz dežja pod kap...
macupicu
# 21.03.2013 ob 10:46
Drugače pa, če je kdo gledal Tamaro Vonta na predsedniškem stolčku Državnega zbora: packa vseh pack, zelo zelo milo rečeno. Takoj jo je treba ustavit in nikoli več dovolit, da sede na stol. Rdeča diktatorka, mislim, sram me je...
Kazalo