Andrej Aplenc meni, da ključ do vrnitve tajkunskih milijonov drži Janez Janša. Foto: BoBo
Andrej Aplenc meni, da ključ do vrnitve tajkunskih milijonov drži Janez Janša. Foto: BoBo



Publicist Andrej Aplenc je ob tem predstavil svoje izkušnje s protikorupcijsko komisijo (KPK) in poudaril, da je protikorupcijska zakonodaja protiustavna, saj obtoženim ne omogoča, da bi se branili.
Aplenc je tudi poudaril, da so slovenski tajkuni poskrili več deset milijard evrov po davčnih oazah, vendar naši policija, sodstvo in tožilstvo ne naredijo nič. "Kdo naj torej osvobodi Slovence plačevanja "desetine" tajkunom? Edini politik, ki je v Sloveniji to sposoben narediti, je Janez Janša. In to je pravi razlog, da ga je obsodila protikorupcijska komisija," je še dejal Aplenc.
Komu bi lahko Janša kradel državo?
"Zakaj se politiki ukvarjajo z nečim, kar se ne da spremeniti? Komu in zakaj bi Janez Janša hotel ukrasti državo? Ali pa gre mogoče za nekdanjo državo, ki je ni več in se je zato ne da ukrasti,"
se je spraševal Dimitrij Rupel, konzul v Trstu. Ob tem je ugotovil, da ne gre za krajo države, kot nekateri očitajo predsedniku vlade, ampak v resnici za podiranje vlade.

Rupel je poudaril, da je bila Slovenija doslej uspešna v razvoju zato, ker je prekinila s preteklostjo. Za boljšo prihodnost pa mora v prihodnje težiti k štirim ciljem: doseči ideološko in kulturno spravo, izreči sankcije zoper tranzicijske dobičkarje, pripraviti načrt načrtne uporabe vseh naravnih in človeških virov ter pripraviti načrt za prihodnji mednarodni položaj Slovenije.

Ekonomist Bernard Brščič pa je izrazil mnenje, da Slovenija ni pravna država in da nikoli ni bila: "Ob osamosvojitvi smo si želeli pravne države, zdaj pa nimamo ne pravne in ne pravične države. Imamo domovino, ki ni pravična, in državo, ki je zaznamovana z vladavino treh K-jev: klientelizma, kriminala in korupcije."