Bizjak Mlakarjeva pravi, da se je tudi sama želela sestati s Cerarjem. Foto: MMC RTV SLO
Bizjak Mlakarjeva pravi, da se je tudi sama želela sestati s Cerarjem. Foto: MMC RTV SLO
Kulturna ministrica ime še podporo premierja

Iz Cerarjevega kabineta so po sestanku sporočili, da je opravil razgovor z ministrico za kulturo o naslednjih zakonodajnih predlogih, ki jih bo predlagalo njeno ministrstvo.
"Ob tem je predsednik vlade izrazil pričakovanje, da bo ministrica za kulturo čim prej utemeljeno javno pojasnila svoje izjave, podane na seji državnega sveta glede novele zakona o medijih minuli teden, ki so izzvale protest vodstva RTV Slovenija. Ministrica za kulturo je pri tem premierju zagotovila, da so bile njene besede napačno razumljene," so še zapisali.

Med razgovorom ni imela slabega občutka
Bizjak Mlakarjeva je po razgovoru novinarjem dejala, da o premierjevem zaupanju vanjo oz. njenem delu nikoli ni bilo dvoma. "Nisem imela slabega občutka," je odgovorila na novinarsko vprašanje, ali je Cerar z njenim delom zadovoljen.

Ob tem je spomnila, da je pred državnimi svetniki opozorila na določene nejasnosti, ko gre za vprašanje, zakaj se določena glasba predvaja in določena ne. Prav tako po njenih besedah ni jasno, ali so tisti, ki o tem odločajo, morda soavtorji določene glasbe. Lastnik nekega medija, ki ga ni razkrila, ji je namreč pojasnil, da je obenem soavtor glasbe, ki se na tej postaji predvaja.

Zato je opozarjala na mogoče konflikte interesov, "nihče pa ni bil obtožen česar koli, korupcije pa sploh ni omenjala". Ob tem je priznala, da se na tem področju obrača veliko denarja, zato upa, da bodo na omenjena vprašanja kdaj prejeli odgovore.
Danes se je pogovarjala tudi z direktorjem RTV SLO Markom Fillijem, ki po njenih besedah prav tako "teh stvari ne pozna". "Torej je to zanimivo za vse," je še dejala.

Zakon bo moral prestati še eno potrditev
Bizjak Mlakarjeva je medije razburila z nagovorom o noveli zakona o medijih v DS-ju. Med drugim je govorila o vplivu lobističnih in finančnih pritiskov na uredniško presojo tudi na RTV SLO. Ta od ministrice pričakuje opravičilo.

Na Bizjak Mlakarjevo so sicer v zadnjih tednih kritike letele tudi zaradi zakona o medijih. Pričakovati je, da bosta s premierjem spregovorila o tem, saj je za vnovično potrditev zakona v DZ-ju potrebnih najmanj 46 glasov. Nazadnje je zakon podprlo 47 poslancev.

Kulturna ministrica ime še podporo premierja