Premier Pahor bo morebitnega kandidata za kmetijskega ministra pred poslance SD-ja poslal v sredo. Foto: MMC RTV SLO
Premier Pahor bo morebitnega kandidata za kmetijskega ministra pred poslance SD-ja poslal v sredo. Foto: MMC RTV SLO

Pahor je s Hribarjem, ki poleg Igorja Vojtiča iz mariborskega veterinarskega urada in izrednega profesorja na mariborski fakulteti za kmetijstvo velja za resnega kandidata, govoril zlasti o ključnih vsebinskih vprašanjih, ki so ta hip pomembna za razvoj kmetijstva in podeželja.

Premier je s Hribarjem o njegovi morebitni kandidaturi že govoril po telefonu, a je dokončno odločitev preložil na srečanje v živo. Hribar bo poslancem SD-ja svoje poglede na ključna resorska vprašanja predstavil v sredo, nato pa se bo Pahor odločil, ali se bo pred vložitvijo uradne kandidature sestal tudi s predstavniki drugih koalicijskih strank, so sporočili z urada predsednika vlade.

Kot je znano, je premier Borut Pahor po odstopu ministra Milana Pogačnika vodenje kmetijskega resorja začasno zaupal ministru za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henriku Gjerjkešu. Pogačnik je odstopil 10. marca, potem ko ga je policija pridržala zaradi suma korupcije. Soočal se je tudi z očitki o nepravilnem ravnanju v aferi z bulmastifi, zaradi česar mu je grozila interpelacija.