Bodo fantje morali opraviti kakšno družbenokoristno delo? Foto: BoBo
Bodo fantje morali opraviti kakšno družbenokoristno delo? Foto: BoBo

Potem ko so pogrešane fante, mladoletnike iz Koroške, po enem tednu pripeljali domov, ti še vedno niso prišli v šolo. Eden je obiskoval računalniško, druga dva šolo za storitvene dejavnosti v velenjskem šolskem centru.
Fantje so zdaj doma, informacije, kaj se z njimi dogaja, pa so skope, saj starši ne želijo stikov z mediji, na pogovore v šolo in na center za socialno delo pa so vabljeni v začetku prihodnjega tedna.

Ali so si mladoletniki lahkomiselno privoščili krajše počitnice ali pa so načrtovali takšno dejanje, se zdaj sprašujejo njihovi vrstniki. Po socialnih omrežjih je namreč zaokrožilo njihovo norčevanje o vseh, ki so jih iskali, zato smo policijo povprašali, ali bodo morda ovadeni starši?
Ovadb ne bo, računi ostajajo
Ne, je odgovor policije, kajti starši so otroke dejansko pogrešali, res pa je, da je neodgovorno ravnanje mladoletnikov povzročilo nekaj stroškov, dodatno je bilo vključenih nekaj deset kriminalistov in policistov.

Na centru za socialno delo Slovenj Gradec so danes prejeli tudi policijsko poročilo in tam bi se lahko odločali o morebitni prijavi staršev zaradi malomarnega ravnanja z mladoletniki, a konkretnih odgovorov niso smeli podati. So pa zato v velenjskem šolskem centru začudeni, ker se niso oglasili niti dijaki niti starši.

"Dejanje, ki so si ga privoščili, kaže na to, da za odraščanje potrebujejo še nekaj okvirjev in tistih vrednot, ki so jih zdaj prekršili," so dejali. Mogoč pa je tudi scenarij, da jih izključijo iz šole.

Iščejo tudi možnost opravljanja koristnega dela, starši pa se bodo morali vprašati, ali so jim otroci naložili pretežek nahrbtnik. Policija namreč še raziskuje, če so bili v času pogrešanja vpleteni v kakšna kazniva dejanja.