Slovenija

Poudarki

  • Volivci raje izberejo stranke z več možnostmi za uspeh
  • Pomembni zunanji temi: reševanje evra, bonitetne agencije
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.6 od 15 glasov Ocenite to novico!
Stranke
Kako se bodo stranke odrezale na medmrežju? Foto: MMC RTV SLO
       Morda bi pričakovali, da se bodo zaradi ostrine pojavile nekatere že stare afere, morda tudi še kakšne nove pridejo na vrsto. Ampak treba je pa na drugi strani reči, da nekatere teme zdaj prihajajo nekako od zunaj, od institucij EU-ja bodisi od kakšnih bonitetnih hiš. To so zelo resne teme.       
 Drago Zajc

Dodaj v

Čaka nas ostra kampanja, začinjena z aferami

"Jankovićeva kandidatura veliko tveganje"
3. oktober 2011 ob 07:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Zelo kmalu, 4. decembra, bomo prvič v zgodovini Slovenije volili predčasno. Malo časa, malo strankarskih programov, pravita strokovnjaka in napovedujeta splošno strankarsko ofenzivo na medmrežju.

Posamezne stranke so kampanjo že začele, nekateri - govorimo predvsem o Zoranu Jankoviću, ki naj bi svojo odločitev sporočil v prihodnjih dneh - se o vstopu v najvišjo politiko še odločajo, je za TV Dnevnik poročal Gregor Drnovšek. Za strokovno mnenje je povprašal Draga Zajca s centra za politološke raziskave.

Predčasne volitve so pri nas novost, in ker bo časa za pripravo kampanje malo, pravih, realnih predvolilnih programov ne bo, je prepričan slednji. Po navadi so kampanje ob predčasnih volitvah ostrejše, teme pa so bolj koncentrirane. Časa bo premalo tako za pripravo programov kot tudi za morebiten uspeh novih strank in gibanj.

Glas raje tistim z možnostjo za uspeh
Volivci se namreč radi v zadnjem hipu odločajo racionalno, pravi Zajc in dodaja: "Druga nevarnost, ki jih čaka, pa je, da se bodo volivci - kar kažejo tudi že prejšnje volitve - odločali po neki racionalnosti. Ta racionalnost se ne kaže ne samo pri nas, zunaj še bolj, da nazadnje volivec rajši odda glas neki stranki, ki ima večje možnosti, da prestopi parlamentarni prag ali pa celo zmaga, čeprav bi nekako rajši dal glas neki simpatični stranki."

Skepsa do Jankovićeve kandidature
Morebiten vstop ljubljanskega župana v državnozborske volitve je po Zajčevem mnenju veliko tveganje. Janković je sicer uspešen pri županovanju, a ni prepoznaven kot osebnost, "ki bi bila v nekem izboru na državni ravni".

Manj plakatov, več Facebooka
Manj denarja bo za klasične oblike kampanje, bolj pa bodo stranke navzoče na socialnih omrežjih. Nekatere stranke so na spletu dejavne bolj, druge manj. Zanimiva je, recimo, prva stran Facebookovega profila Socialnih demokratov, kjer je zadnja objavljena vest iz leta 2009, poroča Drnovšek. Politiki bodo morali spremeniti način komuniciranja, je prepričan strokovnjak za internetni marketing Andraž Štalec.

Ta je po pregledu vseh Facebookovih in Twitterjevih profilov in blogov slovenskih političnih strank ocenil, da so narejeni zelo strokovno in neosebno: poroča se o sejah vlade, kaj so sprejeli, kakšen je bil uradni dogovor ... Zelo pa manjka osebna nota, je prepričan strokovnjak: "Ne pokažejo svoje prave osebnosti, da bi se lahko ljudje poistovetili z njimi oz. da bi se lahko na bolj osebni ravni povezovali z njimi."

Dodal je še, da politiki navadno premalo spremljajo svoje uporabnike na spletu, njihove komentarje in pogovore - torej njihovo spletno identiteto. Zavedati bi se namreč morali, da mora biti komunikacija na teh omrežjih osebna, torej povsem drugačna kot v klasičnih medijih.

Zmagovalec? Kreativen in drugačen.
"Glede na to, da časa do volitev res ni veliko, ne pričakujem kakšnih drastičnih sprememb pri komuniciranju, kot trenutno poteka na internetu. Na žalost, bi lahko rekli, ker kar bi se dalo narediti na socialnih omrežjih in na internetu, je precej več, kot trenutno komunicirajo," je zatrdil Štalec. Zmagovalec bo po njegovem mnenju tisti, ki bo najbolj drugačen in kreativen.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
MikM
# 03.10.2011 ob 07:47
Kdor bo kljub katastrofalnim trem letom vladanja levice ponovno dal glas eni od štirih strank, ki so sodelovale v uničevanju Slovenije, TA NIMA VSEH ČISTIH.
BOGataVIOLA
# 03.10.2011 ob 08:33
Komunisti so razočarani nad svojimi,... zato krivijo vse stranke v parlamentu za nesposobneže, zato pozivajo, da naj na površje pridejo neparlamentarne stranke z Jankovićem na čelu!!! ABNORMALNO,...za poštene ljudi! NORMALNO pa je za požeruhe in izkoriščevalce slovenskega naroda! Prijatelji ZDRAMITE SE, in ne nasedajte levim utopistom!!!
noComment
# 03.10.2011 ob 08:26
MZ: niso isti vsi. To je tisti drek, ki ga nekateri širijo, da sami ne bi izpadli slabo. V slovenski politiki imaš polno ljudi, ki so delavni, pošteni in čutijo moralno dolžnost do države in njenih prebivalcev. Kako jih prepoznati? Zelo zelo enostavno: Ne pljuvajo po drugih.
Kejkoo
# 03.10.2011 ob 07:47
Kokice so pripravljene - naj se predstava začne!!
nevem
# 03.10.2011 ob 09:02
noComment
"MZ: niso isti vsi. To je tisti drek, ki ga nekateri širijo, da sami ne bi izpadli slabo. V slovenski politiki imaš polno ljudi, ki so delavni, pošteni in čutijo moralno dolžnost do države in njenih prebivalcev. Kako jih prepoznati? Zelo zelo enostavno: Ne pljuvajo po drugih".


Prav zato pa je edina rešitev sprememba volilnega sistema. Volitve je potrebno personificirati. Le tako bi se znebili lenuhov, barab, oportunistov in bedakov, katerih je kar nekaj v vseh strankah po vrsti!
Binder Dandet
# 03.10.2011 ob 09:41
"Komunisti so razočarani nad svojimi,... zato krivijo vse stranke v parlamentu za nesposobneže, zato pozivajo, da naj na površje pridejo neparlamentarne stranke z Jankovićem na čelu!!! "

Bom spregledal tvojo slabšalno mišljeno opazko. Kaj češ, po manirah smo si različni. Enim jih kronično primanjkuje. Poglej razmerje med opazkami tipa rdečuh in črnuh.

Pozabljaš pa bogataviola, da je Pahor prišel na oblast, ker smo imeli zadosti Janševih vzorcev vladanja. Zdaj bomo pa sredinca pokazali še levakom. Ti pa izvoli pohlevno volit iz istega nabora in hkrati upat na izboljšanje.

Ergo: Vsi so isti! (parlamentarci)
rush1
# 03.10.2011 ob 09:07
Žalostna je ta politična situacija pri nas. Namesto, da bi se pred volitvami pogovarjali o programih posameznih strank, samo poslušamo kreganja, špekulacije, večno debato o levih ali desnih, o kvazi komunističnih floskulah, o Jankoviću in sinovih, o starih in morebitnih novih obrazih itn. In na žalost bodo na koncu ljudje izbirali na volitvah ravno na podlagi teh debat in ne na podlagi kvalitete političnih programov.
Jožeine
# 03.10.2011 ob 08:37
Če bi bili novinarji malo bolj profesionalni in malo manj naivni, afer ne bi bilo... Tistega, ki bi pa poizkušal kako afero splavit v javnost pa bi na podlagi reziskovalnosti takoj označili za lažnivca, če ne bi predložil trdnih dokazov...
gushtr
# 03.10.2011 ob 09:56
Prava demokracija bi bila, če bi imel poleg ''levih'' in ''desnih'' na volilnem listku še opcijo ''vsi v pm'' ali kaj podobnega. Volilna udeležba bi bila vsekakor višja...
Lovec
# 03.10.2011 ob 09:38
Ker se je že začelo z špekulacijami in populističnem nabijanju pri razlagi naročenih anket, se mi poraja močan dvom o tem, da bodo novinarji na nivoju in dostojno zastopali javno mnejnje. Ker se bodo avtocenzurirali in skakali od navdušenja nad vnaprej pripravljenimi vprašanji si bodo kupovali mesto v novi politični hirarhiji in upali na najbolje.

Za mene so pomebna vprašanja ki se tičejo vsebina. Zakaj? Kako ? Na kakšen način in do kdaj ?
Kdaj Vas semmo vprašati kaj ste naredili in kdaj pričakujemo poročilo o tem kar sedaj govorite ?

Zakaj je zakonodaja takšna da dopušča krajo, kdaj boste uvedli revizijo poslovnaja občin, kdo je bil naročnik zakonodaje, kdo je takšno zakonodajo sprejel, kaj boste naredili z kljudmi ki so izkoriščali zakonodajo za osebno bogatenje ?
kako in do kdaj boste vzpostavili sistem nadzora nad financami ? Kdaj boste uvedli revizijo dela na DARS-u ? Kdaj bo opravljena ? Kaj si mislite o managerjih, ki so pognali podjetja v propad in imajo veliko osebnega premoženja in se zaposlujejo pri velikih še delujočih trgovcih v vodilne položaje ? ... uf jih je še veliko ? Imate jajca vse to vprašati ?
Danger_Mouse
# 03.10.2011 ob 09:08
Lepo se vidi taktika trojčka, ki se je izkazal za nesposobnega in omreženega. Njihova medijska trobila sedaj razglašajo krizo strankarskega sistema, to da potrebujemo nove obraze, ker so se stari izpeli itd. Skratka, vsi so isti, vsi kradejo, vsi so nesposobni, zato raje volite našo levico, ki je liberalna, strpna, desnica pa je nazadnjaška, nestrpna, celo fašistična. In potem nam ponujajo "neomadeževane" kadre kot so Koširjeva, Hanžek, Janko ipd. Desnica je za naše kvazilevičarje fašistična že s tem, ko nasprotuje njihovim socialističnim prijemom v družbenih podsistemih, ki so dokazano zgrešeni in kontraproduktivni na dolgi rok, ter nasprotuje njihovim apetitom po popolnem obvladovanju tistega, kar je nekdo imenoval ideološki aparat države. In narod bo zopet nasedel njihovemu leporečenju in sajenju rožic - v tem so namreč najboljši in najbolj izurjeni (Marta Kos Marko ne računa zaman 500 eur za uro predavanja). Žal pa od lepih besed in Armanijevih oblek ne moremo živeti; prej kot bomo to spoznali, bolje bo za nas.
alex1b
# 03.10.2011 ob 08:19
Kdor bo kljub katastrofalnim trem letom vladanja levice ponovno dal glas eni od štirih strank, ki so sodelovale v uničevanju Slovenije, TA NIMA VSEH ČISTIH.

Velja tudi če voli katero od tistih, ki ta mandat niso bile vladajoče.
noComment
# 03.10.2011 ob 09:15
nevem: se popolnoma strinjam. Glede na nizko podporo strank k temu predlogu (opazil sem le stranko zares), pa se mi zdi, da strankam predlog ni preveč všeč.

Zelo me moti, da se o tem ne govori dosti. Za kar so zelo krivi tudi novinarji.
gula
# 03.10.2011 ob 13:10
@šurda
Kdo nov paše v parlament ?

Janković?
Kresalkini kloni?

Morda si ti toliko glup da boš dal glas kar enemu kateri bo sedaj pred volitvami en teden glasno in lepo govoril potem bo pa spet nekaj let vse po starem, spet se bo kradlo, najemalo stavbe pri prijateljih , po treh lrtih bomo pa razoćarani ugotavljali da rabimo nove kadre ker ti niso vredu.....
Če misliš da je to prava pot.... izvoli ¨!!!!!!!!!!!
Mene za moj glas ne bo nihče opetnajstil , zato ga bom dal JJ !!!!!!!!!
Cini Minis
# 03.10.2011 ob 10:13
pa kakšen hanžek dobra opcija!!!??? a se je vam že čist zmešal...folk ne nasedajte tem kretenom ki so vedno znova v politiki...ne rabimo niti ene parlamentarne stranke...potrebujemo čisto nove ljudi ki nimajo nikaršnih stikov z politiko...nove sposobne ljudi ki bodo delali v korist naroda...rabimo nove krambergerje...poglejte si njegove posnetke na youtubu...on je že takrat vedel koliko je ura...
blef
# 03.10.2011 ob 09:21
Imam občutek, da se ta rdeči zanašajo na Boga, zanimivo.
rooster
# 03.10.2011 ob 08:45
...drugi se je zlagal novinarju...
minores
# 03.10.2011 ob 08:26
Predvolilna kampanja se prične takoj po končanih volitvah in pričetkom dela parlamenta in vlade! Tokrat je trajala tro leta in ker gotovo novih pomembnejših ljudi med kandidati ne bo, bo odločanje volilcev toliko lažje! Tudi jankovič v nobenem primeru ni nov na politični sceni, kaže pa da je trenutno zadnji "adut" t.i. levice. Njegov problem je v tem, da ne ve, komu naj se "prilepi". Uradno ga razen Desus-a nihče noče, vsi (na "levici") pa si želijo njegovih glasov.
Na volitvah bo zmagala tista opcija, ki ji bo uspelo v parlament dobiti več strank! V primeru izpada Zares in LDS ter vstopa NSi bo to zanesljivo pomladna stran.
Sicer pa se ne glede na vse racionalne razloge za in proti slovenski volivci še vedno odločajo po principu naši - vaši! Razmerje pa se vse od prvih volitev pred dvema desetletjema do danes ni bistveno nagnilo na nobeno stran.
kazam123
# 03.10.2011 ob 11:16
Če že politiki nimajo manir, bi bilo fajn, da novinarji omejijo politike, da izvemo programe strank, ne pa samo afere in zgodovina levo desno. Golobiča pa ne nikamor vabit, ker bo cel čas oddaje požrl, pove pa itak nič pametnega.
mrki1
# 03.10.2011 ob 10:30
Skepsa do Jankovićeve kandidature
Morebiten vstop ljubljanskega župana v državnozborske volitve je po Zajčevem mnenju veliko tveganje. Janković je sicer uspešen pri županovanju, a ni prepoznaven kot osebnost, "ki bi bila v nekem izboru na državni ravni".
-------------------------------------------------------------
USPEŠEN ? dejte ga malo manj srat - vsak kljukec ki ima dovolj TUJEGA denarja lahko naredi vse živo v LJ ! In kaj je naredil Zoki ? par podzemnih smetnjakov , uredil Špico ( ki sameva ) , naredil most ki je pozimi drsalnica in pa nedokončane Stožice - vreča brez dna , in zato je ZAPUFAL Ljubljano do plafona !? Če pride do mandatarstva ne vo samo 2 miljardi primankljaja na leto ampak 4 in več !? Še še spomnite Ropovih besed !?

http://www.youtube.com/watch?v=_yocf_Hfc
j0
Rejtas
# 03.10.2011 ob 10:23
Mene ne zanimajo afere takšne in drugačne, tako od levih kot desnih, to je skrb organov pregona. Mene osebno zanima, kaj bodo stranke predstavile in to konkretno z realnimi programi, ki bi pomenili izhod iz krize in ne nekimi utopočnimi idejami. Nočem pa poaslušati, kaj moramo narediti, to mimogrede že vemo vsi, temveč hočem slišati, kaj in kako bodo to naredili in pika. Časi sejanja rožic in fantaziranja so mimo, gospodje politiki na vašo žalost in naše veselje bo potrebno pljuniti v roke, kdo bo pripravil realen program bo dobil moj glas in me sploh ne zanima ali ste rdeči, črni , sivi ali pink.
friks
# 03.10.2011 ob 08:10
Resnično mi gre na bru*anje, ko pomislim, da bomo spet celo kampanijo poslušali obtoževanja z ene in druge strani. Konstruktivne predloge bomo pa lahko našteli na prste ene roke.

Upam, da se bo pokazala kakšna alternativa obstoječim strankam, ker te so se že popolnoma izpele.
Binder Dandet
# 03.10.2011 ob 07:59
Čas je za resno čistko v parlamentu. Izbirajte med neparlamentarnimi strankami.
Nena Sitna
# 03.10.2011 ob 23:08
Ja res ni nobene povezave med Jankovićem in levico.... lepo vas prosim.
Iste metode kraje državnega denarja so pa kaj drugega, kot ista mentaliteta in ista šola.
Državo izmolzati do amena pod okriljem botra.
Nedotakljiva gospoda že ve, kako se stvari streže....

p.s.: Če naslednja vlada ne pozapre vsaj polovico izdajalcev Slovenije je naslednjič ne bom več volil.
mrki1
# 03.10.2011 ob 15:13
Pahorjev najmlajši poslanec Levanič preko zavoda ANI pobasal pol milijona evrov?!

Tomaž Štih, avtor bloga Libertarec je včeraj razkril presenetljivo “dodatno” dejavnost Pahorjevega najmlajšega poslanca Dejana Levaniča.
Štih takole piše: “Gizdalin je s svojim by-pass podjetjem Zavod ANI v treh letih iz proračuna in evropskih sredstev za progresivne, socialno čuteče, eko-, trajnostno razvojne, strpno multikulturne, komunitarno vključujoče, javno zasebno partnerske vizije o mladih pridobil skoraj pol milijona evrov. Z denarjem se je šel fiktivne seminarske nalog projekte ala Politika je kul in Priklop v svet in seveda svetovanje, temelječe na njegovih dolgoletnih področnih izkušnjah in znanju. Zadnjič so ga videli, ko je osebno v prostorih Ministrstva za pravosodje lobiral, da bi država točno določenemu podjetju dodelila proračunski denar kar z zakonom. Če ga kdo vidi naj mu pove, da to ni lepo.”
Kot direktorica Akademije naprednih idej je na spletni strani zavoda sicer omenjena Ana Tomšič, vodja projektov pa naj bi bil Andrej Lozar.
drmr99
# 03.10.2011 ob 13:48
Vprašanje, če bi g. Jankovič uspel, situacija v državi je takšna, da je javno mnenje definitivno bolj naklonjeno nekomu, ki ni iz bogatega sloja, ki prihaja z "okopov", ki nima aferaške preteklosti in prihodnosti, kar pa bi za g. Jankoviča težko rekli.
sure_fantek
# 03.10.2011 ob 12:46
Pridružujem se vsem tistim ki pravijo naj stranke predložijo jasne programe, kjer bodo povedali točno KAKO se bo doseglo zastavljene cilje, ne pa generično nakladanje v stilu; "Slovenija potrebuje rast in ugodno klimo. Volite nas ker smo lepi"

Vsak bedak zna povedat česa ni in kaj potrebujemo! Prosim, črno na belem; storili bomo to, pa to, pa to... na tak, pa tak način...
nekdodalec
# 03.10.2011 ob 12:04
Komu naj damo glas, v kolikor pise v programih "skrb za blaginjo" in podobne zadeve...

Dejstvo je, da so programi vec ali manj vsi prevec splosno napisani, saj morajo biti..!!!

Zakaj?

Vse vlade morajo slepo ubogati bruselj in v kolikor imas splosen in ohlapen program, vedno, tudi po radikalnih direktivah "evroatlantske gospode" lahko reces, da delujes v svojih "zacrtanih" okvirjih...
OMNIC
# 03.10.2011 ob 11:55
Demokracija je tudi v razvitih gospodarstvih nekakšen ideal, ki se mu je težko približati. Pri nas je še huje. Demokracije ni niti za D, kar je jasno ob pogledu na parlament. Glasovanja so obvezno takšna, da se terja strankarska disciplina, kaj je rekel predsednik stranke ali poslanski klub te stranke. Vsi morajo glasovati "dogovorjeno", ne pa po lastni vesti. To pa ni demokracija, ampak partitokracija in za to res ne volimo poslance, mar ne? Čisto druga pesem bi bila, če poslancem ne bi bilo treba poslušati šefe strank in če bi poslanci dajali predloge in glasovali po lastni vesti in bi s tem odgovarjali nam volilcem. Dalje: strankarska disciplina privede avtomatsko do tega, da izvoljeni predstavniki v parlamentu praktično lažejo in obtožujejo druge brez sramu samo zato, ker morajo opravičevati direktive strank, torej šefov.
CtrlDelete
# 03.10.2011 ob 08:57
Upam, da bo zmagal razum. Zato bom volil zanj, za razum!
rooster
# 03.10.2011 ob 08:45
Res "odlična" ponudba politikov za predčasne volitve.
rooster
# 03.10.2011 ob 08:44
...eden politik je že bil najden pri laži, ker je predložil prirejene "dokaze"...
noComment
# 03.10.2011 ob 08:32
Zelo dvomim, da bo župan "najlepšega mesta na svetu" kandidiral. V Ljubljani uživa skoraj soglasno podporo z večino v svetu, kot tak uživa določeno politično moč, srečuje svetovne politike,... Razen v primeru, da mu uspe sestaviti neko sanjsko ekipo, za katero bi bilo že v naprej jasno, da bo zmagala. Ampak take ekipe ne vidim. Moral bi zbrati vsaj dobro število najbolj spoštovanih gospodarstvenikov (kje bi jih dobil?), nekaj priznanih politikov (od kje?), kulturnike, ...
Nekako dvomim. Njegovo odlašanje (se temu reče odlašanje, glede na to, da je kar nekajkrat že povedal, da ne bo kandidiral?) vidim bolj kot iskanje/preusmerjanje pozornosti.
Binder Dandet
# 03.10.2011 ob 13:55
Nerazumljivo je, da se Jankovića predstavlja kot kandidata levice. Če kdo ve, bi prosil za razlago, kaj Jankovića odlikuje kot levičarja. Razen podpore levemu trojčku in NOB.
anze40
# 03.10.2011 ob 13:31
Za JJ....
Nena Sitna
# 03.10.2011 ob 13:29
Upam, da so tokrat levaki pripravili še kakšno afero, in da ne bodo spet začeli s tisto 100-krat prežvečeno Patrio.
mbvana
# 03.10.2011 ob 12:30
@nesesekirat; 3. oktober 2011 ob 12:06:

Nižanje davkov je lahko tudi spodbujevalno. Prav tako je lahko zelo spodbujevalna dohodninska lestvica, ki lajša višanje plač tistim, ki največ ustvarjajo.

S tem se neposredno lahko vpliva na nastanek novih delovnih mest, preko katerih se s prispevki povrne velika mera "izgubljenih" davkov.

Če bo oz. bi imel Virant kaj besede v morebitni naslednji vladi, potem nižanja plač v javni upravi ne bo. Jaz stavim na to, da se bo v ta sektor dodatno vlagalo z namenom posodobitve in poenostavitve postopkov. Posledično bi lahko prišli do tega, da se upokojene neha zamenjevati, kar je zdaj skorajda nemogoče.
Konec despotizmu
# 03.10.2011 ob 09:05
Naj zmagajo nevidni delavci sveta. Naj zmaga SEM-Si. Naj zmagajo pirati. Naj zmagajo neuvrščeni. Naj zmaga anonymous. Naj zmaga razum.

Res samo eno. Ne Volim Parlamentarnih Strank! Sploh ničesar, kar se je kadarkoli pojavilo v "naši" politiki. Z malo premisleka in preverjenega ozadja ne moreš zgrešit ;)
matori
# 03.10.2011 ob 18:46
caka nas kampanja z polno aferami -te afere si veste kam vtaknite,napiste konkretne programe,zavezite se da boste odstopili ce v 2 letih ne bo realizacije vsaj pol programskih tock,pa vas bomo resno jemali,kdo je kdaj s kom,to se vi privat nategujte,mi hocemo konkretne resitve,ne pa kdo se je kdaj in kje boril - z zakonom prepovedat da se o stvareh pred 90imi diskutira v parlamentu,ali kaki drugi politicni izjavi
noComment
# 03.10.2011 ob 14:54
Binder Dandet: podpora NOB je pri nas že dovolj za to oznako.
Kejkoo
# 03.10.2011 ob 14:28
Zavrnjeno! Janša namreč plačuje na uro - vsaka izgubljena ura nabijanja me drago stane.

Kokice pa so nemastne in bio - celo koristijo kardio-skularnemu sistemu LOL. XD
noComment
# 03.10.2011 ob 13:44
Nena Sitna: najlažje je za vsako stvar izbrati nekega grešnega kozla. Tako ti ni treba spreminjati mnenja ne glede na to kaj se zgodi. Saj vem, tako je najlažje. Ne morem ti zamerit, lahko ti le predlagam, da se ne smešiš s takimi komentarji. Ampak, vsak po svoje, kajne?
papiga
# 03.10.2011 ob 13:12
MMC- hej anketa o odhodu na volitve vam znaša 101 %. /71 +15 +15/ saj ste že skoraj kot v srbiji, tam so imeli nekje v sredini prejšnjega desetletja zmagovalca, ki je dobil 107 %.
A tako računate na tistih 60+??? Madona, malo mere pa le morate imati vsaj pri stvareh,ki so tako očitne.
Zberte se in od novinarjev zahtevajte vsaj 3 razrede osnovne šole.
nesesekirat
# 03.10.2011 ob 12:06
Poslušam sinoči v TV klubu na POP TV debato strankarskih veljakov pred volitvami. In je SDS-ov Šircelj našteval, kaj vse namerava SDS storiti za "lepši in lažji" jutri. Tem bomo znižali davke, spremenili dohodninsko lestvico, vzpodbujali nastanek delovnih mest in bla,bla,bla. Stara lajna, kot vedno brez bistvenega. Le nižali davke, spodbujali pogoje. Lepo in prav, samo, če enemu daš (znižaš davke), moraš drugemu vzeti (zvišati davke, uvesti nove). Tudi za spodbujanje delovnih mest je potreben denar. Začetni kapital je potrebno nekje dobiti. Kje ga bo država dobila, če bo le nižala davke. Ali bo znižala plače državnim uslužbencem, bo krčila zaposlitve v javni upravi, bo prihranila pri nenasitnih poslancih-o tem pa SDS nič.
franček
# 03.10.2011 ob 11:33
Kdor bo v teh časih volil stranko, za katero pred 1 mesecem še slišal ni in volil ljudi, ki na politični sceni še niso pokazali NIČ, sploh pa ne svojega pravega jaza, ta tvega, da se spet prikaže kaka nova KK!
fridah
# 03.10.2011 ob 10:35
od kod se ja pa ta Zajc pojavu???
KmečkaPamet
# 03.10.2011 ob 14:03

Kejkoo
3. oktober 2011 ob 07:47
Kokice so pripravljene - naj se predstava začne!!


Kejko pa ti skos sam kokice tolčeš...priporočam ti malo več sadja..in predvsem gibanja...bo bolje za tvoj kardio-skularni sistem.
papiga
# 03.10.2011 ob 13:18
gala tako je, kar JJ. Tam je na varnem. Pri JJ se ne najema stavb pri prijateljih, dokazano z obtožnico na sodišču se to dela v strogo osebne in stankarske namene, stranka pa tako ali tako služi le JJ in ničemur drugemu in tu so stvari jasne in ko bog, tu te ne more nihče opetnajstiti, ker nikoli nii nikdar ne bo nič drugače. Vedno se bo z vso gotovostjo delalo le za JJ. In to je to kar ta dražva rabi. Rabi enega zakompleksanca, ki je priparvljen celo državo podretiti svojemu maščevalnemu zakompleksanemu nagonu. TO.- Ti si pa res car, tebi so pa stvari jasne,da bolj ne bi mogle biti, a ne?
manrose.
# 03.10.2011 ob 11:11
Spet moram pripraviti lamber. Volilna kampanja mi vedno gre na bruhanje.
frlekin
# 03.10.2011 ob 11:06
spet bojo afere. afere afere. pa kdo bo to volil.
Kazalo