Kot je danes v Bruslju povedal Cerar, je v soboto, takoj po vrnitvi iz tujine, sklical sestanek in se tudi usklajeval s koalicijo, da je dosegel to soglasje v vladi,
Kot je danes v Bruslju povedal Cerar, je v soboto, takoj po vrnitvi iz tujine, sklical sestanek in se tudi usklajeval s koalicijo, da je dosegel to soglasje v vladi, "da smo lahko izpeljali uskladitev glede sprememb v dohodninskem režimu". Foto: BoBo

Vlada je v soboto na dopisni seji sprejela predlog novele zakona za uravnoteženje javnih financ, po katerem bi bil za dve leti davčno razbremenjen srednji sloj z zmanjšanjem obremenitve tretjega davčnega razreda, ohranili pa bi četrti dohodninski razred.

Predsednik vlade Miro Cerar je v soboto, takoj po vrnitvi iz tujine, sklical sestanek in se tudi usklajeval s koalicijo, da je dosegel to soglasje v vladi, "da smo lahko izpeljali uskladitev glede sprememb v dohodninskem režimu".

Vlada se je po njegovih besedah zavzela za ohranitev četrtega dohodninskega razreda in zvišanje meje med drugim in tretjim dohodninskim razredom začasno za dve leti. "Mislim, da je to pokazatelj, da želimo razbremeniti določen srednji sloj na tem dohodninskem nivoju in tudi prispevek k zmanjšanju stroškov dela, seveda pa nekatere ključne spremembe na področju davkov in gospodarske politike še sledijo verjetno v prihodnjem letu," je povedal Cerar.