Po več zapletih smo dobili dva nova samostojna poslanca. Foto: MMC RTV SLO
Po več zapletih smo dobili dva nova samostojna poslanca. Foto: MMC RTV SLO
Žnidaršič in Rezman odšla

Odslej bosta delovala kot samostojna poslanca in bosta podpirala uresničevanje koalicijskega sporazuma, sta povedala na novinarski konferenci. Žnidaršič je ob tem pojasnil, da ostaja član stranke DeSUS.

Kako pa bo z udeležbo na petkovem vrhu koalicije? Žnidaršič je povedal, da sta z Rezmanom vabilo dobila v ponedeljek, ko koalicija še ni mogla vedeti za izstopa. "Jasno je, da bova morala preveriti, ali vabilo še vedno velja. Če velja, se bova udeležila sestanka, če ne, bo treba počakati na kakšno drugo vabilo ali drugi čas," je še dejal.

Rezman pa je spomnil, da je že pred časom dejal, da bo v poslanski skupini sodeloval, dokler jo bo vodil Žnidaršič, saj po njegovem mnenju vodja ne more biti nihče drug. "V tej poslanski skupini ni bilo sproščenega razmišljanja, bilo pa je precej preganjanja, dvoličnosti in celo zarotniškega načina dela," je zatrdil in dodal, da zdaj "zapušča zarotniško skupino".

V odborih ju bodo zamenjali drugi člani PS DeSUS
Predsednik DZ-ja Pavle Gantar je ob tem poudaril, da se razmerje med koalicijo in opozicijo ne bo spremenilo, saj sta oba napovedala, da ostajata v koalciji. Dodal je, da z izstopom iz poslanske skupine obema preneha funkcija članov in tudi predsednikov oz. podpredsednikov odborov v katerih sta sodelovala. Kot je še dodal, bo morala zdaj poslanska skupina DeSUS sporočiti, ali za te položaje predlaga nova imena ali kakšno drugo rešitev, je poročal Radio Slovenija.

Godec: Žnidaršič odločitev dočakal v pisarni
Kot je znano, je bil za torek sicer napovedan sestanek, ki ga je sklical zdaj že nekdanji vodja poslanske skupine Žnidaršič, obenem pa je novi vodja Joško Godec za ta dan napovedal prevzem poslov.

Sestanka v tej obliki ni bilo, so pa na zahtevo predsednika DZ-ja Gantarja opravili sklic poslanske skupine. Sejo je Žnidaršič prekinil, vodenje seje pa je nato prevzel namestnik vodje poslanske skupine Anton Urh. Žnidaršič je bil po besedah novega vodje še vedno v pisarni, ko so potrdili sklep petih poslancev o zamenjavi vodje poslanske skupine DeSUS.

Godec v prihodnje pričakuje boljšo povezavo med stranko in poslansko skupino DeSUS.

Žnidaršič in Rezman odšla