Karl  Erjavec si lahko ob umiku Rousa obeta tudi njegovo podporo. Foto: RTV Slo
Karl Erjavec si lahko ob umiku Rousa obeta tudi njegovo podporo. Foto: RTV Slo

Zdajšnji predsednik stranke Anton Rous pa je na ločeni novinarski konferenci pojasnil, da še vedno razmišlja o umiku kandidature in da bi ob umiku podprl Erjavca, ki trenutno opravlja funkcijo obrambnega ministra.

Rous ni hotel povedati, kdaj bo sporočil svojo odločitev o kandidaturi, meni pa, da ima veliko podporo med delegati. O umiku je razmišljal zaradi družinskih razlogov in skrbi glede nadaljnje politične strategije stranke, ki se mora odpreti drugim skupinam prebivalstva, ne samo upokojencem.

Rous še pravi, da je njegova kandidatura tudi onemogočanje tistih, ki bi "radi stranki kaj skuhali". Za predsednika stranke se potegujeta še dva kandidata, in sicer Mirko Miklavčič in Anton Bebler.

Obstrukcija izredne seje DZ-ja
Iz poslanske skupine so še sporočili, da se petkove izredne seje DZ-ja, ko bodo rapravljali o tem, ali bodo na junijskem zasedanju noveli o vojnih zakonov sprejemali po skrajšanem ali rednem postopku, zaradi kongresa ne bodo udeležili. Ob tem je Žnidaršič dejal, da je predsednika DZ-ja opozoril na to, a ta ni pokazal prave volje za preložitev seje.