Slovenija
Gregor Virant
       Predsednik vlade, ko se mu kaolicija sesipa, ko se mu vlada ruši, ko mu vsi povejo, da je cesar nag, ne more drugega, kot da gre po zaupnico v parlament. Vse drugo bi pomenilo, da drži za talca vso Slovenijo.       
 Gregor Virant, DL
       Državljansko listo smo pred dobrim letom ustanovili z željo po drugačni, bolj odgovorni politiki in bolj učinkoviti in pravični pravni državi. Ocenjujemo, da nas ravnanje predsednika vlade oddaljuje od naših ciljev in da bi naše nadaljnje sodelovanje v vladi legitimiralo nesprejemljiv padec standardov integritete javnih funkcionarjev in ohranilo prav tiste vzorce obnašanja, ki so Slovenijo pripeljali v tako hudo gospodarsko, družbeno in politično krizo.       
 Gregor Virant v pismu članom stranke
       Mi smo želeli delo nadaljevati in bi ga lahko, če bi SDS predlagal novega mandatarja. To koalicijo je zrušil Janez Janša       
 Gregor Virant, DL
Gregor Virant
Virant je odločen, da zapustijo koalicijo. Foto: BoBo
       Dvom o poštenosti predsednika vlade je tolikšen, da ga ne odpravi nič drugega kot odstop. Pravna država je fundament demokratične družbe.       
 Senko Pličanič, DL
VIDEO
Državljanska lista uresni...

Dodaj v

DL zapušča koalicijo, Virant, Pličanič in Šušteršič odstopajo

Virant: Zdaj so prioriteta predčasne volitve
23. januar 2013 ob 15:58,
zadnji poseg: 23. januar 2013 ob 22:04
Ljubljana - MMC RTV SLO

Državljanska lista zapušča koalicijo. Gregor Virant od ponedeljka ne bo več predsednik DZ-ja, ministra Šušteršič in Pličanič bosta v četrtek podala odstopni izjavi predsedniku vlade ter do imenovanja novih opravljala tekoče posle.

Virant je zavrnil očitek predsednika SDS-a Janeza Janše, da je DL povzročil politično krizo. Poudaril je, da je politična kriza nastala z dnem, ko je protikorupcijska komisija podala svoje težke obremenjujoče ugotovitve. Izstop Državljanske liste iz koalicije je prvi korak k reševanju te politične krize.

"Odločitev o izstopu iz koalicije je bila soglasna in je edina logična. Naša ocena je bila, da je prišlo do grobe kršitve koalicijske pogodbe od predsednika vlade, ki ni odstopil kljub hudim ugotovitvam KPK-ja," je poudaril.

V parlament po zaupnico - državotvorna poteza
"Mi smo bili iskrena in svobodomiselna stranka, vedno smo povedali, kar smo mislili, bili smo zvesti koalicijski pogodbi. To, kar se je zgodilo zdaj, ni nekaj, kar bi se dalo pomesti pod preprogo," je nadaljeval Virant, ki ocenjuje, da bi bilo delovanje manjšinske vlade zelo problematično. Edina državotvorna in razumna poteza bi po njegovem mnenju bila, da bi šel predsednik vlade v parlament po zaupnico in s tem odprl pot do predčasnih volitev.

Premier za talca drži vso Slovenijo
"Predsednik vlade, ko se mu koalicija sesipa, ko se mu vlada ruši, ko mu vsi povejo, da je cesar nag, ne more drugega, kot da gre po zaupnico v parlament. Vse drugo bi pomenilo, da drži za talca vso Slovenijo," pravi Virant.

O nadaljnjih korakih bodo v DL-ju še razpravljali. "Naši člani imajo resne probleme s sklepanjem koalicije ali kakršnih koli dogovorov s PS-jem, vse dokler je tam predsednik, pa čeprav zamrznjeni Janković."

Volitve bi odpravile neskladje
Virant je poudaril, da so za DL absolutna prioriteta predčasne volitve. "S poročilom KPK-ja je nastalo takšno neskladje med strukturo parlamenta in tistim, kar si ljudje želijo, da bi bile predčasne volitve poštena odločitev do ljudi, do državljanov".

Virant od ponedeljka ne bo več predsednik DZ-ja
Njihova odločitev v praksi pomeni, da Virant od ponedeljka ne bo več predsednik parlamenta, oba ministra - Janez Šušteršič in Senko Pličanič - pa bosta posle opravljala do imenovanja novih ministrov oziroma dokler premier ne postavi koga začasno na njuno mesto.

Za Državljansko listo so po Virantovih besedah zdaj prioriteta predčasne volitve. "Okoliščine so se s poročilom KPK-ja toliko spremenile, da bi morali državljani imeti pravico, da na novo izbirajo," je še dejal.

Virant je v pogovoru z novinarji dejal, da bo po njegovem odstopu s položaja predsednika državnega zbora tekoče posle do izvolitve novega vodstva opravljal najstarejši podpredsednik DZ-ja Jakob Presečnik (SLS).

O odnosu svoje stranke do manjšinske vlade Janeza Janša pa je dejal, da ne bodo nagajiva stranka in mu ne bodo metali polen pod noge. Podprli bodo vse tiste zakone, ki bodo dobri. Zdaj so sicer v opoziciji, vendar bodo zelo konstruktivna opozicija.

"To koalicijo je zrušil Janez Janša"
"Mi smo želeli delo nadaljevati in bi ga lahko, če bi SDS predlagal novega mandatarja. To koalicijo je zrušil Janez Janša," je poudaril Virant na tiskovni konferenci po koncu seje sveta DL-ja.

Kaj jim ni bilo všeč
Dejal je, da jim ni bilo všeč odpiranje ideoloških tem in preveč političnega kadrovanja. Za odhajajoča ministra je bila odločitev o odhodu iz vlade težka, ker sta vpeta v njeno delo in tekoče projekte. Ti se bodo po njunih besedah nadaljevali. Janez Šušteršič je navedel, da se dejavnosti v povezavi s slabo banko nadaljujejo.

Država naj pokaže, da zna krizo hitro rešiti
Med uspehi na svojem področju je izpostavil sprejem ZUJF-a in, kot je sam opazil, uspešno zadolževanje, čeprav se to čudno sliši, a je bilo, glede na razmere, uspeh. Šušteršič je še dodal, da bo morala država pokazati, da zna krizo hitro rešiti ter da so predčasne volitve nekaj normalnega v demokratični družbi. "Hitrost je pomembna, ni pa ključna. Enostavo ne bo," ugotavlja Šušteršič. V šali je za uspeh štel tudi to, da sta v jezikovni uporabi dva nova izraza in sicer "zujfanje" ter "coco" (pogojno zamenljive delnice).

Nadaljevati reforme
Pličanič je iz svojega resorja izpostavil reformo za bolj učinkovito sodstvo, ki je v medresorskem usklajevanju, pripravljene so tudi spremembe zakona o stečaju, ki bo bolj učinkovit od zdajšnjega, pripravljene so tudi spremembe za javno upravo, ki bi omogočile nagrajevanje tistih, ki delajo dobro, in kaznovanje tistih, ki delajo slabo ali pa sploh ne delajo.

Nadaljevati pogajanja s sindikati
Pličanič pričakuje od predsednika vlade, da bo nadaljeval pogajanja s sindikati, da bi se napetost odpravila. Sam pa se je zavzel za popravek zakona o integriteti oziroma korupciji ter za to, da se čim prej odpravijo dvomi o zakonitosti dela KPK-ja. "Dvom o poštenosti predsednika vlade je tolikšen, da ga ne odpravi nič drugega kot odstop. Pravna država je fundament demokratične družbe," je sklenil Pličanič.

Virant je še dodal, da bi bilo nadaljevanje dela v takšni vladi v nasprotju s tistim, zaradi česar so sploh šli v politiko. Omenil je, da jim je veliko ljudi izrazilo podporo, ker so imeli pogum. "A je treba imeti pogum, da narediš, kar je prav," se je vprašal.

Saša Banjanac Lubej, A. S.
Svet stranke Državljanske liste
Svet stranke Državljanske liste
Gregor Virant
Gregor Virant
Prijavi napako
Komentarji
abi normal
# 23.01.2013 ob 16:11
"Naj končam s starim angleškim pregovorom: "Če dejstva govorijo proti tebi, se sklicuj na pravo; če pravo govori proti tebi, se sklicuj na dejstva; če je oboje proti tebi, priznaj in sprejmi odgovornost." Žal smo Slovenci temu dodali še "... razen, če si politik - potem se sklicuj na politično zaroto in z namenom uničenja "nasprotnika" angažiraj vse svoje somišljenike."

Lepo povedano.
abi normal
# 23.01.2013 ob 16:13
Virant, sredinec ki je najprej skenslal levega zmagovalca volitev, potem pa še desnega vsiljivca. Vrhunsko.
Jethros
# 23.01.2013 ob 16:13
Kako "ČE se za to odloči..."?
Gregi, pa si ja bil jasen s svojim 10 dnevnim ultimatom...ali Janša ali vi in ker se Janša oklepa oblasti kot hobotnica svojega plena, sploh ne vem o čemu odločate.
Ali boš nemara potegnil korak nazaj in pokazal še zadnjič svoj prevarantski ksiht?
No dej...čakamo.
alcatraz
# 23.01.2013 ob 16:13
Pat pozicija, zaradi katere najbolj nasrkajo državljani!
Oba morata spokat čimprej! Tako ljubljeni vodja kot ljubljeni tajkun.
RudeCorona
# 23.01.2013 ob 18:30
DL izstopa!!!

Bravo Gregor!
djmiki
# 23.01.2013 ob 16:12
Virant ti kr odstopi ti lahko največ s tem pridobiš pri nas ljudeh in na predčasnih volitvah, Janša pa če bo vstrajal bo pokopal še svoj SDS, že tako ma naelektreno ozračje v stranki težko da mu bodo dopustili da zaradi lastnega egota uniči vse njihpri denarju se vse neha Janez velja tudi zate, če bodo vagali med tabo in njimi pol veš kako jo boš odnesel zato je boljše da takoj odstopiš !
djmiki
# 23.01.2013 ob 18:36
Predsednik stranke Grego Virant je po seji sveta te stranke sporočil: "Državljanska lista zapušča koalicijo."

Janša sedaj si ti na potezi !
Kamikaze
# 23.01.2013 ob 19:18
Bluesy
# 23.01.2013 ob 18:37
Konec je z Janšo in to vlado, nikoli več. GO HOME JJ
Scouser268
# 23.01.2013 ob 16:02
To je samo vprašanje časa. Verjetno si zdaj ne bodo premislili.
Scouser268
# 23.01.2013 ob 17:28
Jaz pa to tako razumem:

Virant hoče s to potezo povedati, da ni "desni", kamor ga zaradi preteklih sodelovanj vsi tiščijo. Da ni "levi" pa smo tako ali tako videli po volitvah, ko je zavrnil morebitno koalicijo s PS zaradi programskih razlik.

Se mi zdi, da on hoče s svojo DL biti res sredinska stranka in delati za dobro države in državljanov (vsaj tak vtis daje). To je dokazal tudi z vrnitvijo nadomestil pa z izključitvijo Vogrina iz svoje stranke.

Drugo kot priložnosti mu Slovenci ne moremo ponuditi na volitvah. Na dolgi rok pa bo pokazal ali je pošten ali pa je zgolj eden od (pre)mnogih politikov s svojimi interesi pred državnimi. Zaenkrat dela dobro, pa če si še ne vem kako zatiskate oči.

V politični krizi je normalno, da smo vsi nestrpni in v dvomih o vsakomur, ampak on in DL mi res ne delujeta tako podlo kot druge stranke.

Se mi zdi, da se zavedajo katere ukrepe je potrebno sprejeti in njihova ministra to poskušata čim bolje opravljati. Pličaniča sicer ovirajo zaslepljeni sindikati, ki ne razumejo, da je vreča prazna. Šušteršič pa ima probleme z lobiji, ki se bojijo slabe banke in bi raje v neskončnost dokapitalizirali NLB, NKBM in Abanko.

Mogoče sem naiven, ampak DL ve kar hoče. Za razliko od drugih strank sledi svojemu programu in ne osebnim interesom. Sam v teh težkih trenutkih nisem tako melanholičen in skeptičen v njihove poteze, se mi zdi da so poleg SLS-a edina stranka, ki delajo za dobro državljank in državljanov.

P.S. To ni noben apel koga voliti na morebitnih predčasnih volitvah, zgolj moje osebno mnenje do katerega sem najbrž upravičen, mar ne?
boomslang
# 23.01.2013 ob 19:13
Virant in DL.... Moj poklon..
K_ris
# 23.01.2013 ob 19:03
Državljanska lista zapušča koalicijo

Ali mislite, da bo jokal? Mi bomo jokali.

France Cukjati
lojal
# 23.01.2013 ob 18:58
Ko Majer drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. Samo še vprašanje je, kako globoka bo.
_chili_
# 23.01.2013 ob 20:26
Do Viranta sem bil pred volitvami zelo zadržan. Nato me je zelo zmotilo njegovo kupčkanje levo/desno pa sem pa tja pa take fore. V zraku je vedno ostajal dvom, da je nekakšen Janšev podtaknjenec, ki bo pobiral glasove, ki jih Ivan Janez še v sanjah nebi dobil. Nato je zelo dobro poskrbel zase (predsednik DZ), kakšne izpostavljene (ministrske funkcije), kjer bi se bilo potrebno ukvarjati z resničnimi problemi pa ni sprejel. Raje se je odločil za udobno varnost. Do tu kritika. A moram priznati, da me je DL s svojim delovanjem v parlamentu ter s svojimi stališči in zavzemanji pozitivno presenetila. Da samo naštejem zame najpomembnejše stvari: podpora Družinskemu zakoniku, jasno distanciranje in obsojanje ideoloških delitev (proslave, penzije, tista eskapada s Kučanovim statusom), vztrajanje pri neodvisnosti in strokovnosti vodstva holdinga, zavzemanje za ukinitev DS, zavzemanje za omejitev referendumske manije, umik države (beri politike) iz gospodarstva (edini, ki to dejansko resno mislijo), vztrajanje na nekih standardih, ki za funkcionarje morajo veljati, zmernost delovanja, . In najpomembnejše (čeprav je malo trajalo), Gregi je Ivanu Janezu in njegovim travmam, katerih talec je že 2 desetletji cela Slovenija, rekel NE! Prvi! Ostali so čakali kam se bo obrnil veter. Imel je jajca in to naredil! Zaradi vsega tega si je pridobil moje spoštovanje. Želim si, da bi DL na volitvah dobila velik odstotek glasov ter s tem velik vpliv, ker so, za moje pojme, dejansko edini NORMALNI tam noter. In Slovenija rabi NORMALNOST, v vseh ozirih. Druga svetovna vojna se mora v Sloveniji že 1x končati, levi in desni ekstremizem smo videli kam sta nas v 20ih letih pripeljala. Čas je da old boyse pomečemo iz parlamenta ali pa vsaj zelo omejimo njihov vpliv. Mladi si želimo normalnosti, ne pa partizanov in domobrancev leta 2013, želimo si služb, stanovanj, družine v pomenu in ne formi, enakosti in enakopravnosti za vse skupine ljudi, ne želimo si šikaniranja na podlagi politične, verske pripadnosti, spolne usmerjenosti, zavračamo korupcijo in klientelizem, želimo si zdravstvo, dostopno za vse, javno šolstvo in sodstvo, ki deluje in je PRAVIČNO. Skratka, nekega dne se želim zbuditi v Sloveniji z občutkom, da je normalna.
abi normal
# 23.01.2013 ob 16:17
Jethros
To mal provocirajo da bo znana odločitev dramatično izpadla.
Politkomisar.
# 23.01.2013 ob 19:43
Janša, ki je rušil Pahorjevo vlado je padel prej kot Pahor...kakšna sramota za princa teme, hahahaha
abi normal
# 23.01.2013 ob 19:50
"Naj končam s starim angleškim pregovorom: "Če dejstva govorijo proti tebi, se sklicuj na pravo; če pravo govori proti tebi, se sklicuj na dejstva; če je oboje proti tebi, priznaj in sprejmi odgovornost." Žal smo Slovenci temu dodali še "... razen, če si politik - potem se sklicuj na politično zaroto in z namenom uničenja "nasprotnika" angažiraj vse svoje somišljenike."

No, ker ste mi za tole dali celih 28 pluskov vam pa še povem, da je to odgovor Klemenčiča Janši in Šutmu:)
djmiki
# 23.01.2013 ob 19:00
očitno pristaši Janeza ne bodo mogli prenest poraza zdj pa takoj na ulice pa ga podprt aja plačanci tukaj gor ne hodite na proteste, če pa boste šli pa še Jankoviča podprite saj sta obadva enaka !
bluznik
# 23.01.2013 ob 18:55
Janša si poje un komad od MI2, Pa si šla (DL) ti matrna, pustila si me samega ko psa...
bitl
# 23.01.2013 ob 16:46
Ja pa kaj zdaj menca???
Ajde. Gremo vun
makekomi
# 23.01.2013 ob 19:10
@kekec Edina napaka, ki jo je naredil Janša je, da je to Virantovo izdajalsko podlasico sploh vzel v koalicijo.


kekec, ime ti kar pristaja...
pirat321
# 23.01.2013 ob 18:44
Javno se oproščam Gregorju Virantu za to kar sem napisal tu na forumu o njem in DL v preteklih mesecih.
DrMrrr
# 23.01.2013 ob 18:38
Vendarle jim je potrebno priznati, da so prvi pomagali storiti korak naprej pri uresničitvi žahtev volivcev.
MP3CE
# 23.01.2013 ob 19:18
Bravo DL !!! Tole je pa zelo pohvalno !!!
Mindmaster
# 23.01.2013 ob 18:52
PS ima zdaj edino priložnost, da vsaj še nekaj let ostane relevantna. Če naženejo Ljubljankovića iz stranke, so jim odprta vrata do nove koalicije, če bodo ostali pri čaščenju kulta osebnosti, bodo čez nekaj mesecev odšli po poti Zaresa in LDS.
generusus
# 23.01.2013 ob 16:42
Politiki so zviti kot preste. Oziroma še preste so včasih proti njim evklidsko ravne. :-) Nikar jim ne verjemite vsega na prvo besedo. Veliko hude krvi vam bo prihranjeno.
Politkomisar.
# 23.01.2013 ob 21:14
Fantje, dost je bilo zajebancij, levo in desno ni več pomembno, zdaj je čas, da se združimo in zavihamo rokave! Sicer adijo Slovenija!
Hephaestus
# 23.01.2013 ob 20:58
Čestitke g. Virantu.

Izkazal je načelnost in držo, ki je med slovenskimi politiki še nisem doživel. Čestitke tudi vsem poslancem in obema ministroma DL.
štamprle
# 23.01.2013 ob 19:34
Tole je bilo za DL že skoraj nujno, kajti v nasprotnem primeru bi si dokončno zaprli vrata v parlament. Njih trenutno rešuje le načelnost kar se tiče odstopa Janše in Jankoviča. Sem pa vesel, da je do tega prišlo, kajti to je prvi korak, da se naša politika prične čistiti.
ponudnik
# 23.01.2013 ob 19:19
Potem bo tako kot je bilo v času pahorjeve vlade, ko nisi smel ničesar pisat in povedat proti kresalovi in golobiču.

Mediji - skorajda brez izjeme - so od začetka dalje, trgali tisto vlado na koščke.

Samo tako, v vednost, čeprav vem, da imate na desni zelo selektiven spomin in se spominjate stvari vedno tako, kot je to za vas prikladno.
leemoon
# 23.01.2013 ob 18:57
Mislite ,da Janez že kaj joka?Mi gotovo ne;-))))
šurda
# 23.01.2013 ob 16:54
Kakše ČE ????
Kaj sploh še čakajo ?, mogoče še kakšno "ljubezensko" pismo
iz SDS-a, ali pa kakšen sočen twit ?
SDS je stranka čivkačev !
DREADLORD
# 23.01.2013 ob 21:45
daryankoff
# 23.01.2013 ob 21:43
Prijavi neprimerno vsebino
No, končno so odšli, Šušteršič in Pličanič pa naj prestopita na desni breg. Bila sta dobra ministra, škoda ju je, upam, da kmalu nadaljujeta. Kaj sedaj, predčasne volitve? Ne bi bilo slabo, da dobita SDS in NSi skupaj 46+sedežev v parlamentu, potem bo precej lažje.


Tole je scenarij, ki je možen samo v primeru 20% volilne udeležbe.
felipesko
# 23.01.2013 ob 20:19
A bo Janez jokal?
Ne! Janez ne bo jokal,ker so se mu polulali v peskovnik.Janez ne bo nič naredu.Janez bo počakal,da se posuši in se bo igral naprej.Tudi brez prijateljev,če treba.
KLIPAN
# 23.01.2013 ob 20:10
Bravo DL, bravo Virant!
Bossi,
Janša, Časar, Rupar, Marinič, lažljiva poslanka brez izobrazbe....
Ampak tabi še je sds vedno cool, čeprav so vsi našteti lopovi, ponarejevalci, lažljivci ...
In vsi so iz sds.
Janša in Jankovič nimata več kaj iskati v slo politiki, ko boste to dojeli tudi sds-ovci bo vsem življenje lepše.
bori
# 23.01.2013 ob 19:56
Na, pa ravno jutri je bilo predvideno branje prvega poglavja zbirke 10+100.
Eska
# 23.01.2013 ob 19:27
Slišal sem Erjavčevo izjavo, da poglabljanje krize škodi državi. Utrnilo se mi je vprašanje, ali ni že amo ustvarjanje krize povzročilo škodo državi in še jo bo.
ponudnik
# 23.01.2013 ob 19:06
@Črnibog: Nobenega Jankovića ne bo, to je jasno, postavljeni so bili novi standardi in tako je tudi prav! Janković in Janša sta s svojim ravnanjem oba zavestno škodila državi in nimata več kaj iskat v slovenski politiki.

V bistvu se vidi katera koruptiva navidezna koalicija je najmočnejša ta hip - SDS+PS s svojimi navideznimi glasovi. Ko bodo nove volitve bo SDS pod 15%, PS pa pod 10%. Takrat bo postavljeno zdravo jedro za nadaljni razvoj države Slovenije!
bralecxx
# 23.01.2013 ob 19:01
Zanimivo koliko kritik leti na človeka, ki ima namen pošteno delat.
pirat321
# 23.01.2013 ob 18:55
Na potezi je PS - Jankoviča na smetišče zgodovine poleg Janše in Slovenija začne od začetka.
jujc
# 23.01.2013 ob 18:45
Pada, pada pada vlada
bober11
# 23.01.2013 ob 18:40
Kdor ne bo načelen in stal za svojimi obljubami, se ga mora kaznovati in mora leteti iz politike. Drugače se ne bo počistilo nesnage, ki se je zadnja leta nabrala v parlamentu.

Tukaj ni dilema ali DL izstopi ali ne. Tukaj je ali DL še obstaja ali ne. Enako velja za SDS in PS.

Potrebno je uvesti načelnost strank, ne pa, da še vedno prevladuje samoobrama članov strank, pri katerih se na daleč vidi, da so koruptivni, sumljivi in neproduktivni politiki.
R2D2
# 23.01.2013 ob 17:02
Pa da vidimo ... ???

Obstaja samo ENA možnost ena in edina ... samo leja ga vraga če je pa kaznina
Nikec3
# 23.01.2013 ob 16:57
Novinarji pa tut ne veste o cem pisete. Jaz to razumem kot da razpravljajo o tem na kaksen nacin bodo odsli. Torej ali bosta ministra opravljala tekoce posle kot jih po zakonu morata al pac ne.

DL bo izstopila, ta sestanek sveta je samo simbolične narave.
ful_dobra
# 23.01.2013 ob 16:55
Pa še nekja - Virant sredinski človek?

Pa kaj vam je - res hočete takega človeka za mandatarja... tri dni se za tako zadevo že odloča, pa nima jajc povedat, še manj pa jajc na volitve it!
FAIRPLAYER
# 23.01.2013 ob 16:33
21. januar: V torek se sicer izteče rok, ki ga je DL postavil Janši, od katerega pričakuje ali odstop ali iskanje zaupnice v državnem zboru. V nasprotnem primeru bosta ministra Državljanske liste zapustila vlado, stranka pa koalicijo.

Očitno danes že trdijo drugače. Virant nikakor ne razume, da bi na ponovnih volitvah z načelnostjo in moralnostjo pridobil mnogo glasov. Tako pa sami sebi kopljejo jamo. Tako pa je preračunljivost strank več kot očitna. Kakršen predsednik vlade, takšna je tudi vlada.
Nikec3
# 23.01.2013 ob 23:02
Torej med imeni ki se pojavljajo je meni še najbližje Kraljič. Zdi se mi, da bi znal biti sprejemljiv tako za zmerno desnico kot levico.

Še vedno ostaja problem, kdo bo to podprl. SDS pač nikoli ne bi podrla nekoga ki ni Janša. Pa še Kraljič je zadnjič govoril, da ne razume zakaj JJ ne odstopi, tako po JJ-ju sodi v kategorijo rušilcev edine demokratične stranke v Sloveniji.
generusus
# 23.01.2013 ob 22:31
"Virant je izjavil za Odmeve, da Jankovič kot župan Ljubljane ni problem za povezavo s PS... V glavnem vse je jasno... načrtno rušenje vlade...."

Tudi jaz sem kar zastrigel z ušesi, ko je Virant izjavil, da mu je pravzaprav vseeno, če Janković odstopi kot župan ali ne. To je v popolnem nasprotju s tem, kar je trdil še pred zelo kratkim časom. Zelo čudno se je začelo in s figo v žepu.
K_ris
# 23.01.2013 ob 21:41
@emanuel

Zdej ko je vse v kur...u je najlažje spizdit brez odgovornosti.

Če je situacija res takšna, kot praviš, bi bilo za Slovenijo dobro, da spizdi cela vlada. Se ti ne zdi?
Kazalo