Na Pošti Slovenije nimajo podatkov o bojkotu storitev. Foto: BoBo
Na Pošti Slovenije nimajo podatkov o bojkotu storitev. Foto: BoBo

Na Pošti Slovenije podatkov o morebitnem bojkotu nimajo, saj ne morejo preveriti, ali je bilo na določen dan opravljenih bistveno manj storitev - to se bo videlo šele mesec dni pozneje, po opravljeni mesečni statistiki, pravijo.

Ob tem dodajajo: "V Pošti Slovenije razumemo prizadetost in žalost družine pokojne poštne uslužbenke, na ravnanje državljanov Republike Slovenije pa seveda ne moremo vplivati." Poudarili so še, da so skladno z zakonom dolžni zagotavljati nemoteno izvajanje poštnih storitev, kar pomeni, da pošte danes normalno poslujejo.

Sorodniki: Pošta bi morala poskrbeti za varnost
Družina Anice Likovič, ki je bila prejšnji torek umorjena v kresniški poštni poslovalnici, je javnosti posredovala poziv, naj danes v znak solidarnosti bojkotirajo vse poštne storitve in tako tiho protestirajo, ker vodstvo Pošte Slovenije ni poskrbelo za varnost poštnih uslužbencev v Kresnicah in drugod po državi.

Tudi uslužbenci lahko žalujejo, če želijo
Sindikat poštnih delavcev (KS 90), ki je bojkotu izrazil solidarnostno podporo, pa, kot pravi predsednica Dijana Kos, zagovarja stališče, da naj "javnost sama presodi, ali bo bojkotirala ali ne". Tudi poštni uslužbenci imajo priložnost, da se sami odločijo, kako, če sploh, se bodo spomnili smrti kolegice. Kosova je seznanjena le s primerom poslovne enote v Kopru, kjer je tamkajšnjim uslužbencem sama razdelila žalne trakove, ki si jih lahko po lastni presoji danes nadenejo ali pa ne.

Pošta v Kresnicah še vedno zaprta
Poštna poslovalnica v Kresnicah, ki sta jo 21. junija okoli 15. ure oropala dva moška in pri tem ubila poštno uslužbenko, je do preklica zaprta. Oba roparja so policisti, kot je znano, že prijeli - najprej so izsledili 24-letnega Ljubljančana, ki naj bi v ropu deloval kot voznik, v četrtek pa je policija v bližini železniške postaje v Ljubljani aretirala še drugega storilca, ki naj bi moril. Policija je osumljenca prijela zaradi umora iz koristoljubja, za kar je predvidena kazen od 15 do 30 let zapora, in zaradi poskus preprečitve uradnega dejanja. Trenutno sta v priporu.