Durs bo danes vrnil 65,3 milijona evrov. Foto: BoBo
Durs bo danes vrnil 65,3 milijona evrov. Foto: BoBo

Skupni znesek vračil znaša 65,3 milijona evrov. Denar bodo danes prejeli zavezanci iz prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za lani, ki ga je Durs 496.641 zavezancem izdal konec marca. Od teh je za nekaj manj kot polovico izračunala, da bodo del plačane dohodnine dobili vrnjeno.

Dohodnino pa mora doplačati 44,5 odstotka zavezancev iz prvega svežnja, ki morajo zahtevani znesek poravnati najpozneje do petka, in sicer v skupnem znesku 39,6 milijona evrov. Izjema so zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, saj ta zadrži izvršitev. Preostalih nekaj manj kot sedem odstotkov izračunov je bilo brez vračila ali doplačila dohodnine.

Drugi sveženj v začetku junija
Zavezancev za dohodnino je v Sloveniji nekaj več kot milijon. Kdor informativnega izračuna še ni prejel, ga lahko pričakuje na začetku junija, saj Durs še pred koncem tega tedna pošilja na pošto drugi sveženj izračunov.

Ne bodo pa informativnega izračuna dohodnine prejeli tisti, za katere na Dursu od izplačevalcev dohodkov niso prejeli podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer od 15. junija do 31. julija.