Izvršilni odbor stranke DeSUS je razpravljal o Jazbečevem pismu. Foto: STA
Izvršilni odbor stranke DeSUS je razpravljal o Jazbečevem pismu. Foto: STA
Kdo bo odšel: Erjavec ali Jazbec

Izvršilni odbor stranke DeSUS je razpravljal o Jazbečevem pismu, v katerem je ta svojo podporo za predsednika stranke namenil zdajšnjemu generalnemu sekretarju stranke Ljubu Jasniču. Pisanje Jazbeca je odbor ostro obsodil; proti njemu sicer za zdaj ne bodo ukrepali, so pa sprejeli sklep, da bo redni kongres stranke že marca ali aprila in takrat bo imel vsak, ki je nezadovoljen z zdajšnjim vodstvom, možnost, da kandidira za predsednika stranke.

Zdajšnji predsednik DeSUS-a Karl Erjavec pravi, da bo kongres priložnost za spremembe v vrhu stranke, h katerim pozivajo posamezniki, zatrdil pa je, da bo spet kandidiral za predsednika stranke - meni namreč, da s stranko dosega dobre rezultate, da so na vsakih volitvah izboljšali izid in zato ni razloga, da se ne bi še enkrat potegoval za predsedniško mesto.

Na kongresu se bodo tehtala notranja razmerja
Kot pravi Erjavec, imajo v stranki določene težave "z nekaterimi glasnimi posamezniki". Upa, da se bodo te težave razrešile, če ne prej, pa na kongresu - takrat se bodo namreč po njegovih besedah tehtala notranja razmerja in se bo pokazalo, kakšna je moč posameznikov.

Prvak DeSUS-a sicer meni, da gre za rušenje stranke od zunaj in za težnjo, da se DeSUS "eliminira" iz političnega prostora, saj so vedno neprijetna stranka zaradi svojih zahtev po zaščiti upokojencev. Prav tako so po njegovem mnenju nekateri razočarani, ker DeSUS sodeluje v tej koaliciji - toda če ne bi, bi bile že takrat predčasne volitve, danes pa bi bili že v mehanizmu za denarno pomoč, je dejal.

Kdo bo odšel: Erjavec ali Jazbec