Bratuškova zagotavlja, da ima mirno vest in da je z njeno nalogo vse v redu. Foto: BoBo
Bratuškova zagotavlja, da ima mirno vest in da je z njeno nalogo vse v redu. Foto: BoBo

Pred imenovanjem začasne predsednice Pozitivne Slovenije Alenke Bratušek za mandatarko za sestavo nove vlade je zaokrožilo anonimno pismo, ki govori o spornosti njene magistrske naloge. V njej naj ne bi bili ustrezno navedeni viri.

Bratuškova je v državnem zboru dejala, da je sama želela zaprositi Fakulteto za družbene vede, kjer je magistrirala, za preverbo njene naloge, a je izvedela, da FDV to že počne.

"Aktivnosti v skladu s postopki univerze"
Ker pa so se v medijih pojavili zapisi, da vseeno še niso začeli postopka, so s fakultete sporočili, kako poteka sam postopek. "Na Fakulteti za družbene vede izvajamo aktivnosti skladno s postopki statuta Univerze v Ljubljani," pravijo.

Prvi korak je, da mora dekan fakultete ugotoviti, ali obstajajo okoliščine, ki kažejo na možnost odvzema znanstvenega naslova, zato je imenoval posebno delovno skupino. Če ugotovijo, da je z nalogo kaj narobe, bo odločanje predal senatu fakultete.

"Dokler niso ugotovljene zahtevane okoliščine, Fakulteta za družbene vede o konkretnem primeru ne daje izjav. Ko bo to storjeno, bodo diplomantka, mediji in javnost o tem pravočasno obveščeni," so še zapisali.