Foto:
Foto:
Fides zahteva odstop ministra za zdravje Dušana Kebra.

Predsednik Fidesa Konrad Kuštrin je povedal, da je afera posledica sistemske napake vodenja in financiranja Kliničnega centra. Keber naj bi, kot takratni strokovni direktor, skoraj dva mandata ustvarjal razmere in pogoje za to. Keber tudi kot minister po Kuštrinovnih besedah ni ničesar storil, da bi vodenje in financiranje Kliničnega
centra uredili transparentno, na afero pa se je odzval prepozno.

Objavljen razpis za novega direktorja
V uradnem listu je danes sicer objavljen razpis za novega generalnega direktorja ljubljanskega Kliničnega centra. Prijave kandidatov bodo zbirali 15 dni. Od kandidatov za omenjeno delovno mesto se zahteva univerzitetna izobrazba z dodatno izobrazbo na področju upravljanja ter najmanj pet let delovnih izkušenj na področju organizacije, vodenja in upravljanja, predložiti pa morajo tudi program dela in razvoja KC-ja za obdobje štirih let.

Rode včeraj odstopil
Sedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja Primož Rode je včeraj kljub zaupnici članov sveta zavoda podal odstopno izjavo. Zaradi sklepov, ki jih je svet sprejel na omenjeni seji, pa je odstopilo devet od 13 članov sveta KC-ja, predstavnikov ustanovitelja. Vlada je nato na novo imenovala vseh 13 predstavnikov ustanovitelja.