RTV Slovenija bo v ponedeljek morda dobila nova direktorja televizije in radija. Foto: BoBo
RTV Slovenija bo v ponedeljek morda dobila nova direktorja televizije in radija. Foto: BoBo

"Programski svet je o imenovanju Andreja Šavka glasoval v okrnjeni zasedbi, saj je manjkalo precej članov sveta, med drugim vsi trije predstavniki zaposlenih. Zato menim, da mora o imenovanju glasovati svet v popolni sestavi, in zato želim Šavku dati še eno priložnost," je svojo odločitev, da za direktorja Radia Slovenija znova predlaga Šavka, pojasnil prvi človek RTV-ja Marko Filli. Programski svet je namreč tri predstavnike zaposlenih dobil šele na internih volitvah pretekli teden.

TV Slovenija je brez direktorja že dva meseca, saj je dozdajšnji direktor Janez Lombergar 18. septembra Filliju podal odstopno izjavo. Na razpis se je prijavilo šest kandidatov, in sicer po neuradnih informacijah so to Natalija Gorščak (kot predstavnica skupine Preporod! - poleg nje jo sestavljata še Tomo Berdajs in Bogdan Zupan), Ljerka Bizilj, Zoran Medved, Miša Molk, Vanja Vardjan in Uroš Zavodnik.

Generalni direktor RTV SLO pa se je po premisleku odločil za Ljerko Bizilj. "Imeli smo šest kandidatov, z vsemi sem opravil pogovore, kaj so zapisali v svojih programih dela. Pogovorili smo se o razvoju televizije, kaj bi bilo najnujnejše narediti v programih in programskih shemah. Na podlagi slišanega in izkušenj, ki jih imajo posamezni kandidati, sem se na koncu odločil za Ljerko Bizilj. Mislim, da je najboljša izbira med šestimi kandidati," je svojo odločitev utemeljil Marko Filli.

Programski svetniki bodo o kandidatih za nova direktorja televizije in radia odločali na svoji ponedeljkovi seji.