Matevž Frangež in njegova žena Marina sta uprizorila manjšo predstavo za fotografe. Foto: BoBo
Matevž Frangež in njegova žena Marina sta uprizorila manjšo predstavo za fotografe. Foto: BoBo
andrej fištravec mariborske votlitve župan
Andrej Fištravec pričakuje zmago v prvem krogu. Foto: BoBo
Milan Mikl
Tudi Milan Mikl upa na 2. krog. Foto: BoBo

Od trojice kandidatov za mariborskega župana, ki so jim javnomnenjske ankete pripisovale največ možnosti za zmago na predčasnih županskih volitvah, je prvi svoj glas oddal edini nestrankarski kandidat za mariborskega župana Andrej Fištravec, ki je volil ob 10. uri na Pobrežju. Ob tem je poudaril, da je prepričan o zmagi v prvem krogu, in dodal, da bi bil presenečen, če se to ne bi zgodilo.

"Vendar mislim, da tega še ne bo kmalu konec, saj se bo nadaljevalo tudi v času, ko se bomo lotili glave hobotnice," je dejal Fištravec, ki so ga podprli mariborski vstajniki, najbolje pa so mu kazale tudi javnomnenjske raziskave.

Predvolilna kampanja v zadnjem mesecu dni morda ni bila najbolj čista, vendar temu ni posvečal preveč pozornosti. Negativne kampanje se po njegovem mnenju ne obnesejo najbolje in so nekakšen bumerang za tiste, ki jih izvajajo.

Na MMC-ju smo se pred županskimi volitvami v Mariboru pogovarjali z naslednjimi kandidati:

Andrejem Fištravcem, neodvisnim kandidatom,

Avgustom Heričkom, kandidatom NSi-ja,

Francem Jesenkom, kandidatom Stranke slovenskega naroda,

Andrejem Ketišem, kandidatom Liste za Maribor,

Moniko Piberl, kandidatko stranke Glas žensk Slovenije

Folkom Puconjo, kandidatom SNS-a,

Milanom Razdevškom, kandidatom LDS,

Milanom Miklom, kandidatom Županove liste in SLS-a

Matevžem Frangežem, kandidatom SD-ja

Andrejo Špernjak, kandidatko SDS-a

Mikl upa na drugi krog
Mariborski podžupan Milan Mikl, ki je začasno vodil mariborsko občino od odstopa Franca Kanglerja, je svoj glas oddal ob 11. uri na volišču v Zrkovcih. Ob tem je povedal, da še vedno računa na uvrstitev v drugi krog, saj je vsak, ki se poda v kandidaturo, prepričan o nekem uspehu.

Mikl je tudi vesel, da se je končala predvolilna kampanja, ki je bila kar precej napeta. "Človek lahko pričakuje marsikaj, ampak še vedno te lahko kaj preseneti. Tako pač je na volitvah, ampak tako hudo spet ni bilo. Je pa dobro, da se je končalo, da lahko postorimo še kaj drugega pametnega," je povedal županski kandidat SLS-a.

Frangež: Gotovo je le dejstvo, da prihaja pomlad
Kandidat SD-ja za nadomestnega župana Maribora Matevž Frangež je svoj glas oddal točno opoldne na volišču v centru Maribora.

"Ena stvar je gotova in to je, da prihaja pomlad. Ne želim precenjevati volilne podpore in pričakujem suvereno uvrstitev v drugi krog," je povedal Frangež, ki v primeru izvolitve pričakuje veliko dela. "V teh dneh, ko smo zaokrožili prvi del volilne kampanje, priznam, da sem veliko razmišljal o tem, kaj to mesto čaka in kaj vse bo treba storiti za to, da realiziramo vse, kar smo obljubili ljudem," je še povedal Frangež.