Na Obrežje je nocoj z avtobusi prispela še ena skupina prebežnikov. Foto: Tina Hacler Foto:
Na Obrežje je nocoj z avtobusi prispela še ena skupina prebežnikov. Foto: Tina Hacler Foto:

Prebežnike bodo v sprejemnih centrih ob meji registrirali, nato pa jih bodo prepeljali v nastanitvene centre v Šentilju ob meji z Avstrijo in v Gornjo Radgono. V Čakovec je Hrvaška že napotila nov vlak, vendar se še ne ve, ali bodo sosedje s prevozom do slovenske meje počakali do jutri, kot je prosila slovenska policija, je poročala TV Slovenija.

V Slovenijo je že zjutraj prišlo 600 prebežnikov, 300 na mejni prehod Petišovci in 300 na Gruškovje. Okoli 500 so jih prepeljali v ogrevano šotorišče v Šentilj, od koder so postopoma odšli v Avstrijo.

Potem ko je Madžarska ponoči zaprla mejo za prebežnike, je Hrvaška začela usmerjati prebežnike proti Sloveniji. Kot je povedal državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic, nihče izmed teh migrantov v Sloveniji ni zaprosil za mednarodno zaščito. Vstopne točke v Slovenijo so tri: Petišovci, Gruškovje in za železniški promet Središče ob Dravi, izstopni pa sta dve - Gornja Radgona in Šentilj, kjer lahko sprejmejo večje število beguncev. Po potrebi bodo prebežnike sprejemali tudi na mejnem prehodu Obrežje. Šefic je dodal, da je današnje sprejemanje prebežnikov potekalo brez težav in da vse dejavnosti opravljajo redne policijske enote.