DARS je začel odstranjevati betonske bloke. Foto: BoBo
DARS je začel odstranjevati betonske bloke. Foto: BoBo
DARS napoveduje zastoje ob konicah. Foto: BoBo
Začelo se je podiranje cestninske postaje Log

Odstranjevanje betonskih otokov naj bi bilo končano predvidoma do sredine septembra. Med deli bosta za prehod vinjetnih vozil omogočeni še vedno po dve stezi v vsako smer, preostali dve vinjetni stezi v vsako smer pa bosta zaprti. Cestninjenje tovornih oz. vseh nevinjetnih vozil pa bo potekalo brez sprememb obstoječe prometne ureditve.

Hitrost vožnje skozi cestninsko postajo Log bo med opravljanjem omenjenih del še vedno omejena na 40 km/h, po končani preureditvi v okviru prve faze pa bodo vinjetna vozila lahko skozi njo vozila po dveh vinjetnih pasovih v vsako smer vožnje 60 km/h, medtem ko bo ob dežju hitrost vožnje z ustrezno prometno signalizacijo še vedno omejena na 40 km/h.

Na Darsu opozarjajo, da gre med opravljanjem preureditvenih del, ki bodo potekala 24 ur na dan, zlasti v konicah pričakovati tudi zgostitve in zastoje. Dars pa bo drugo fazo preureditve cestninske postaje Log izvedel naknadno, saj bi bil enkraten poseg v to cestninsko postajo prevelik oz. bi tak način izvedbe predstavljal preveliko ogroženost za uporabnike avtoceste.

G. C.

Začelo se je podiranje cestninske postaje Log