Slovenija

Poudarki

  • Lukšič: Ljudstvo se je dobro odločilo, ko je zamenjalo vlado
  • Vizjak: Razpis objavljen šele po umiku zasebnih partnerjev iz Stožic
  • SLS interpelacijo podpira, DeSUS proti
  • SD: Minister dela dobro
Igor Lukšič
Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič zatrjuje, da interpelacija zoper njega ni grajena na dejstvih, temveč na političnih predsodkih. Foto: DZ
       V predvolilnem času je tako, da izgubljajo tisti, ki napadajo, in ne tisti, ki so napadeni. Izgubljajo tisti, ki ne znajo svojih napadov argumentirati, in izgubljajo tisti, ki izkrivljajo dejstva.       
 Melita Župevc
Dvorana Stožice
Športni park Stožice (pričakovano) ni bil usoden za ministra Lukšiča. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
       Počakali bomo še dve leti, nato pa, gospoda moja, vremena Kranjcem bodo se zjasnila.       
 Zmago Jelinčič
       Še enkrat sprašujem po zdravi logiki in pameti. Kako fiktivni razpis, če so se prijavili štirje, kako pripravljen za enega prijavitelja, če sta dva v celoti izpolnjevala pogoje?       
 Cveta Zalokar Oražem
Andrej Vizjak
Andrej Vizjak (SDS) je prepričan, da je Lukšič s prirejenim razpisom ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću poplačal za predvolilno podporo levemu trojčku. Foto: DZ
       Se pravi, v osmih dneh so bili izbrani na javnem razpisu, vse naredili, podali dokumentacijo in še tehnični pregled je uspel za delno gradbeno dovoljenje. No, farbajte koga drugega.       
 Andrej Vizjak

Dodaj v

Igor Lukšič ostaja minister za šolstvo in šport

Interpelacijo podprlo 23 poslancev, 46 jih je bilo proti
23. september 2010 ob 08:02,
zadnji poseg: 23. september 2010 ob 21:50
Ljubljana - MMC RTV SLO
Predlagateljem interpelacije zoper ministra Lukšiča ni uspelo v nameri njegove razrešitve. Dozdajšnji minister torej ostaja na čelu svojega resorja.


Po več kot dvanajstih urah razprave je interpelacijo zoper ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča podprlo le 23 poslancev, 46 pa jih je bilo proti.

Pahor: Verjamem, da Lukšič ni pomagal Jankoviću
Med razpravo je spregovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor, ki je med drugim povedal, da ministra Lukšiča pozna predolgo, da bi dvomil o njem, in verjame, "da se za to ni odločil, da bi pomagal Jankoviću". Priznal je, da je v okviru svojih pristojnosti zastavil svoj vpliv, da je prišlo do dokončanja del in izdaje začasnega dovoljenja Športnemu parku Stožice.

"Vedno pomagam po svojih zmožnostih tistim, ki pomoč potrebujejo, in tako sem ravnal tudi v primeru Športnega parka Stožice. Ne morem soditi, ali je bilo pri tem projektu vse, kot bi moralo biti, lahko pa trdim, da je gospod Lukšič v tem primeru ravnal korektno," je še povedal Pahor.

Vizjak: Ljubljana je potrebovala sodoben športni kompleks
V imenu predlagateljev je Andrej Vizjak (SDS) povedal, da so se poslanci SDS-a in SNS-a pod interpelacijo zoper ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča podpisali zaradi suma prirejanja razpisa za sofinanciranje športne infrastrukture tako, da so razpisni pogoji ustrezali zgolj enemu prijavitelju, zaradi suma zlorabe položaja in zaradi suma ustvarjanja neenakosti pred zakonom.

Poudaril je, da pri tem ne gre za interpelacijo zoper Športni park Stožice, temveč zoper ministra, "ki je v sklepni fazi izvajanja projekta prestopil kar nekaj zakonskih in podzakonskih določb". Kot je povedal, so v SDS-u prepričani, da je Ljubljana potrebovala sodoben športni kompleks, ki bo pripomogel k razvoju športa, zato so zanj namenili denar že v prejšnji vladi.

"Razpis objavljen šele po umiku zasebnih partnerjev iz Stožic"
Po Vizjakovih besedah pet statističnih regij sploh ni "moglo priti skozi, tako so merila razpisa narejena". "Ne vem, spoštovani poslanci, kaj naj bo še močnejši dokaz za to, da je razpis diskriminatoren." Ob tem je izrazil prepričanje, da so se koalicijski poslanci že davno pred današnjim dnem odločili, kako bodo glasovali.

"Prebivalci iz preostalih regij, ta razpis ni bil pisan za vas, ker vas je že vnaprej vrgel ven," opozarja Vizjak. Lukšiču je še očital, da je razpis objavil po umiku zasebnih strateških partnerjev, ki naj bi sofinancirali Športni park, in je Ljubljani zmanjkalo denarja za dokončanje naložbe.

Lukšič: Zadeva je po svoje tragična
Minister Lukšič je v odgovoru na interpelacijo povedal, da "imamo to čast, da se posebej ukvarjamo z zadevo, ki je po svoje tudi tragična, saj je ministra obremenila v najšibkejšem času, ko se odloča o proračunu". Pojasnil je, da so na ministrstvu interpelacijo okvalificirali tako, kot ji gre, saj po njegovih besedah ni primerno pisati tako besedilo kot zgled mladim.

"Besedilo ni bilo dobro pripravljeno. Zadeve ne gradite na dejstvih, temveč na političnih predsodkih. Trdite, da je bila v razpisni komisiji tudi vodja kabineta, kar pa ni res, in še danes niste tega umaknili," očita predlagateljem. Prepričan je, da če se bo DZ-ju v sistemu delitve oblasti z vsakim razpisom ukvarjal tako, kot se s tem, potem bo imela država velike težave, saj ne bo dopustila izvršni vejii oblasti, da izpolnjuje, kar je v njeni pristojnosti.

"Ljudstvo se je dobro odločilo, ko je zamenjalo vlado"
Minister je prepričan o svojem pravilnem ravnanju, neupravičenosti interpelacije in dobrem delu vlade, kar je podkrepil z besedami, da "po dveh letih, ko se je ljudstvo odločilo, da zamenja vlado, ugotavljamo, da se je ljudstvo odločilo dobro". Povedal je, da so razpis morali objaviti zaradi črpanja denarja iz evropskih skladov, kar ni isto kot denar iz državnega proračuna, ter tako zavrnil očitek Vizjaka, da je, čeprav v proračunu ni bilo denarja za občine, denar namenil Ljubljani.

"Državni zbor, ta država se ukvarja z izmišljenim dejstvom in kolegi iz SDS-a in SNS-a mislijo, da se da tukaj državno politiko voditi na osnovi izmišljenih dejstev. Zakaj? Zaradi tega, ker verjamejo, da je njihovim mnenjem mogoče prikrajšati dejstva, ne pa se najprej informirati o dejstvih, pa potem graditi mnenja," opozarja Lukšič.

SLS interpelacijo podpira, DeSUS proti
Gvido Kres
(SLS) je povedal, da bodo v njihovi stranki interpelacijo podprli. "V SLS-u smo zgroženi, kako grobo je bil izigran inštitut javnega razpisa. Ob vsem tem je jasno, kakšen je način dela te vlade in ministra Lukšiča," razlaga Kres. Nasprotno je Vasja Klavora (DeSUS) zatrdil, da interpelacije ne bodo podprli. Pojasnil je, da so v vsebinskem smislu obravnavali že boljše interpelacije, medtem ko je bil odgovor ministra po njegovem dosledno pripravljen.

SD: Minister dela dobro
"Minister dela zelo dobro in vsi trije razlogi in 68 točk, s katerimi predlagatelji obrazložijo interpelacijo, so zelo ohlapno in neargumentirano napisani, zato interpelacije ne bomo podprli," je povedala Majda Potrata (SD), ki meni da je glavni razlog za interpelacijo politične narave. Ljubo Germič (LDS) se pridružuje mnenju SD-jevih poslancev. Pojasnil je, da jih je Lukšič prepričal s pojasnili predpostavk, na katerih po njegovem mnenju temelji interpelacija in je predlagatelji ne morejo dokazati. V LDS-u menijo, da je interpelacija napisana slabo in z dikcijo, ki ni na ravni državnega zbora.

Černač: Šlo je za fiktivni razpis
Ravno nasprotno Zvone Černač (SDS) meni, da Lukšič v odzivu na interpelacijo ni niti z enim argumentom ni zavrnil niti enega očitka. "Javni razpis je služil le za pravnoformalno pokritje politične odločitve, ki je bila sprejeta v ozkem krogu. Šlo je za fiktivni razpis," razlaga Černač. Njegov strankarski kolega Branko Grims je dodal, da je bil med vlado in županom Jankovićem narejen gnil kompromis, "saj gre za denar davkoplačevalcev, kajti tudi mi plačujemo v evropski proračun". Pojasnil je še, da bi bilo najslabše, če bi morali zaradi napak pri pripravi razpisnih pogojev vrniti denar EU-ju.

Zalokar Oražem: Če bi nevoščljivost gorela, ne bi rabili drv
"Če bi nevoščljivost gorela, ne bi rabili drv, in razlog te interpelacije je prav nevoščljivost, saj je nekomu uspelo nekaj, kar drugemu ni," je dejala Cveta Zalokar Oražem (Zares). V njihovi poslanski skupini so prepričani, da je že na prvi pogled jasno, da prioriteta te interpelacije ni odstavitev Lukšiča, "temveč predvolilni shod, na katerem se pred volitvami želi očrniti Jankovića".

Aleksander Kolednik, Gašper Petovar
Prijavi napako
Komentarji
valcek2010
# 23.09.2010 ob 08:49
gledam v kakšne šole otroci hodijo, kjer odpadajo stropovi, ruši se šola, parket je zanič, telovadnica je v razsulu,
občina nima denarja za novo šolo in ne vem kdaj bodo gradili, pa to ni edina osnova šola

ni važno za naše otroke važno je da imamo stadion in butalce
Lovec
# 23.09.2010 ob 09:03
Minister mora odstopiti. Nivo ministrstva oz. ministra mora ostati visoko.
Da, je bil razpis prirejen o tem nima smisla razpravljati , ker je bil.

Škoda, da vlada tako nizko stanje vrednot, da se o tem sploh razpravlja, kaj šele dela.
Uporabljanje neslovenskih pomanjševalnic oz. žaljivk pa kaže nivo Šolskega ministra.
GD
# 23.09.2010 ob 08:42
Vsi ki imate sprane možgane od KGB-ja v obrambo korupciji in klientelizmu...
becool40
# 23.09.2010 ob 09:42
Razpis je bila napisan tako, da je v trenutku razpisa stadion Stožice edini (verjetno ne samo v Sloveniji, ampak na celem svetu!) ustrezal razpisnim merilom. Na razpis so bili posredovani napačni (zlagani) podatki, a bo projekt vseeno dobil evropski denar (vsaj v prvi fazi). Vse je javno in dokazljivo!
Zdaj mi pa razložite, zakaj je treba biti ravno janševik, da so ti tukaj zadeve jasne!
Sick of lies
# 23.09.2010 ob 09:01
Bo sploh kaj usodno za kogarkoli?

Ali smo v fazi, ko lahko prasice (prasíca -e ž (í) 1. raba peša samica prašiča; svinja) pri koritu kradejo denar sodržavljanom, pa so praktično nedotakljive?
sgll
# 23.09.2010 ob 10:08
lukišič se ves čas brani samo s tem kako je to najslabša interpelacija v zgodovini.... kako patetično... zgleda da nas ima za bedake
joža gulikoža
# 23.09.2010 ob 09:47
Naslednja bi morala biti interpelacija zoper Žarnića, ki "ne ve", da je podpisal spremembo namembnosti žemljišč na poplavnih območjih v zazidljiva v novem Jankovićevem prostorskem načrtu Ljubljane. Pri naslednjih poplavah bo Janković že pobasal milijone, ki jih bo zaslužil s spremembno namembnosti Electinih zemljišč, milijonska škoda pa na ramenih potopljenih navadnih državljanov. Tako to gre v naši državi. Halo, če ne bodo ukrepali z interpelacijo, so za en k**c opozicija!
chicago
# 23.09.2010 ob 09:25
Noben športni objekt na svetu, ni bil zgrajen tako, da bi se 1 teden pred otvoritvijo fehtalo državo za denar!
Spomnimo še, da je Jankovič najprej hotel vzeti denar iz sklada za naravne nesreče!
kralj matjaž
# 23.09.2010 ob 12:32
Vsaka čast SDS da si upajo drezati v ta populistični projekt. Prepričan sem, da jim vso to opozarjanje na nepravilnosti, napake oblasti pri Stožicah, ne bo prineslo veliko simpatij v Ljubljani. Ampak js jim dam prav, ni važno kje, kdo, zakaj, naredi nek projekt, če je pri njem kaj narobe, je potrebno na to opozorit, reagirat, izkoristit vse vzvode, ki ti jih ustava zagotavlja.
mbvana
# 23.09.2010 ob 10:10
@papiga; 23. september 2010 ob 09:29:
Vizjak- ne direktno proti Ljubljančanom in Stožicam je usmerjena vaša dejavnost. Ves čas.

Dokaži.

Kaj vse ste delali, da ne bi bilo odprtja Stožic? Kdo je nahujskal ona ubožca, ki ima samo 200 kamionov,...
Lahko dokažeš, da je ubožca nahujskal SDS? Imaš dokaz? Izpljuni ga.

Razsipati neumnosti naokrog je velika sramota za poslance, pa tudi za pisce po forumih.
Mogoče boš kdaj tudi sebe prepoznal v tem razredu.

Sicer pa Patria počasi izgublja na sijaju, veš papiga. Janeza Janšo bodo mogoče zaprli, pa zraven še Andreja Vizjaka in Jožeta Zagožna, da bo SDS dokazano najbolj koruptivna stranka. A veliko ljudem bo še vedno smrdelo, da se ne bi nič zgodilo in o ničemer govorilo, če bi šel posel s Patrijami, ki izvira iz časa vlade Antona Ropa (LDS) v roke Sistemski tehniki (posredni lastnik Zdenko Pavček, LDS) in če ne bi preiskovalne komisije o Patrijah vodil Milan Cvikl (LDS), katerega žena dela po naključju ravno v Sistemski tehniki.

Ja, ja, povsod smrdi,... ampak ti si samo na eno stran obrnjen. :)
Paulaner
# 23.09.2010 ob 10:16
Ni kej za razpravljat, ni važno komu je bil denar namenjen,
važno je da se tako pač ne dela razpisov.
"Napaka" ministrstva je v razpisnih pogojih, za katere obstajajo
neka pravila, ki pa se jih niso držal. In ker gre za denar
davkoplačevalcev, mora prevzet krivdo in odstopit!!!
Ne pa se zagovarjat, da Ljubljana nujno potrebuje
tak stadion, kot da tega ne vemo :-) Zakaj ni potem enostavno nakazal
tiste miljone na račun mestne občine???
Res mi je žal za moj glas na volitvah, si ga niste zaslužil !!!!!
3002 €
# 23.09.2010 ob 13:24
Debela Cveta say´s Zalokar Oražem: Če bi nevoščljivost gorela, ne bi rabili drv

Jaz pa pravim: Če bi laži Zaresa, ki so postale vrednota, gorele, bi lahko toploto izvažali!
Fios
# 23.09.2010 ob 09:26
Lukšiča sploh nisem opazil dokler ni postal minister. Tko da se mi zdi da je on samo tisti, ki je dal podpis pod razpis. Vse drugo so pa uštimali njegovi "nadrejeni" ;)
pahorček
# 23.09.2010 ob 13:18
papiga

seveda ni v stožicah nihče nikomor nič dolžen!
seveda je čist normalno da čakaš na plačilo več let!
seveda je čist normalno da si podpisal pogodbo za recimo 3 mio evrov, pol 2 leti nisoi dobo nič, pol pa ti rečejo vzemi miljon ali pa pozabi na vse skupaj!
seveda je vse to normalno!

isto je normalno ta da kljub temu, da ljudje niso bili plačani, bo cena objakta 2X dražja, kot je bilo načrtovano!
in seveda tega denarja ni nihče dal v žep...

ah zbudi se!
mbvana
# 23.09.2010 ob 09:55
@Arndovia; 23. september 2010 ob 09:13:
Kako pa je bil prirejen razpis? Verjamem že, da je bil razpis bolj pisan na kožo ljubljanskim Stožicam ampak direktno namenjen temu pa tudi ni bil saj je šlo za sredstva evropskih skladov.


Pri spornem razpisu predvsem bode v oči naslednje:
- rok za oddajo
- investicijska vrednost
- dokončanje del

Glede na to, da ima ravno ministrstvo za šolstvo in šport najboljši pregled nad infrastrukturo v državi, je zelo čudno, da se je spravilo postavljati tako ozke okvirje pri omenjenih postavkah. Evropski denar je v Sloveniji večkrat propadel ravno zaradi naših umotvorov na ministrstvih, ki mimo zahtev EU postavljajo lastne zahteve, ki so bistveno težje uresničljive. En bistveno bolj šokanten primer neuspešnega črpanja evropskih sredstev izvira iz Podobnikovih časov na MOP, ko je zaradi naknadnih sprememb v razpisnih pogojih padlo financiranje urejanja odpadnih vod za celo Gorenjsko. Spremembe razpisnih pogojev so bile umotvor našega ministrstva, ne EU in srčno upam, da se kdaj najde krivec za to situacijo. No, dejansko se ve katera oseba je to zašuštrala, a vsi modro molčijo.

Da se vrnem na bistvo... denar za športno infrastrukturo bi šel prek ustreznejšega razpisa lahko bolj enakomerno na več naslovov, medtem ko bi se za Stožice mirno namenilo še namenska sredstva, saj navsezadnje spada med objekte nacionalnega pomena.

Vse, kar mora opozicija Lukšiču pomoliti pod nos je, da ga vpraša po številu objektov, ki naj bi bili v času objave razpisa,kandidati za nepovratna sredstva. In spet - če jih našteje več kot 3, kje vidi razloge za to, da objekti niso prišli na razpis, itd...
Tu se ne gre več samo za politično "prepucavanje" ampak navsezadnje tudi za to, da se enkrat naredi red na področju razpisovanja sredstev in da se pogoji prilagodijo trgu - torej da se omogoči kar največji izplen za kar največje število intresentov.
roookie
# 23.09.2010 ob 12:17
@fructal:
a so stožice edini športni objekt v Sloveniji? čist enostavno bi lahko nekaj malega dali še kakemu drugemu projektu za razvoj športa v sloveniji ne pa da vse dobil lublana, ki že tko preveč dobi
joža gulikoža
# 23.09.2010 ob 10:51
Minister je prepričan v svoje pravilno ravnanje, neupravičenost interpelacije in dobro delo vlade, kar je podkrepil z besedami, da "po dveh letih, ko se je ljudstvo odločilo da zamenja vlado, ugotavljamo, da se je ljudstvo odločilo dobro".

Argumenti ministra Lukšiča.
MACBETH
# 23.09.2010 ob 10:44
Mene vsakič razveseli, kako nas imajo tile politiki za totalne neprištevneže. Saj ne more biti zgrajena na ničemer drugem! Če bi bila zgrajena na sodbi, ne bi bila interpelacija, marveč ovadba ...
joža gulikoža
# 23.09.2010 ob 14:37
Pahor: "Verjamem, da Lukšič ni pomagal Jankoviću"

Zdaj so že verna vlada. Pričakujemo verouk v šole.
3002 €
# 23.09.2010 ob 13:18
Srbi, Murglaši in Fužinčani so se že razpisali. :)
Niko_K_
# 23.09.2010 ob 12:56
@jujc

O SDS ne bi zgubljal besed, ker imam mnenje o njih, ki ni pretirano visoko, vendar, ko si potegnil ven Zofko, ki naj bi bila iz Velenja... Te lahko spomnim od kod je gospod sedanji ljubljanski župan?
Rui
# 23.09.2010 ob 10:42
Političnih!?

Bejž no, to je pa šokantno!

Kako vendar političnih?

A ste:
- politiki
- ministri
- poslanci

Ne, ne, verjetno gre za društvo ljubiteljev češkega rokenrola in je samo prišlo do nesporazuma.
3002 €
# 23.09.2010 ob 14:34
Pahor: Verjamem, da Lukšič ni pomagal Jankoviću

Seveda verjame. Mora verjeti, ker je tako ukazal murglski "princ", visok dobrih 150 cm
mbvana
# 23.09.2010 ob 14:01
@jujc; 23. september 2010 ob 12:38:
SDS-a znova kaže , da je večina njihovih volilcev na vaseh. S tem, da so vzeli Ljubljani 60 miljonov evrov,... Kakšna je to stranka, ki se bori proti glavnemu mestu lastne države???...


Tistih "ukradenih" 60mio€ je najbolj hvaležno Jankovičevo orodje proti vladi Janeza Janše. Nihče v Ljubljani pa ne omenja dejstva, da ima MOL prek višjega standarda Ljubljančanov posledično višje dohodke, noben ne omenja potreb drugih delov države, katerim je prejšnja vlada namenila teh 60mio€... ko berem nekatere vaše komentarje (predvsem zaplankanih Ljubljančanov) imam občutek, kot da ste toliko samozadostni in zadovoljni sami s seboj, da vam je dobesedno vseeno, če ostala Slovenija pocrka. Pa zakaj si tako želite popolno centralizacijo države?

še pred kratkim se je govorilo, da stadion sploh ni bil potreben, danes pa iz ust Vizjaka slišimo da je bil ta center za Ljubljano potreben.
Se priporočam za citat, v katerem je opozicija to izrecno izjavila. Kolikor je meni znano, segajo začetki gradnje ŠRC Stožice v obdobje prejšnje vlade, s katero so bili sklenjeni tudi načelni dogovori o finančni pomoči, kar je celo Zoran Jankovič javno priznal, pa vendar je ona sam prejšnjo vlado pred volitvami totalno zbombardiral, tako da si je za odpadla sredstva ob koncu mandata prejšnje vlade tudi sam malo kriv (kako že pravijo o roki, ki te hrani?).
Sedanja opozicija se je v Stožice intenzivno začela vtikovati po tem, ko se je začela kriza in je finančna konstrukcija projekta postala stvar politike, namesto racionalnosti. In prav je naredila. Zato je opozicija - da opozarja na nepravilnosti, napake, itd... na žalost je stožiški projekt zasnovan tako, da ima opozicija zelo lahko delo. Kot sem že milijonkrat povedal - tako se projekta ne vodi. Na voljo je namreč vse več dokazov za to, da projekt ne teče po tirnicah, kakršne so bile zastavljene ob začetku - obljube in trditve so postale laži in sprenevedanja.
DREADLORD
# 23.09.2010 ob 09:36
iz higienskih razlogov, če ne že človeških, če ne že prioritetnih, bi lahko tole razpravo preložili in bi se parlament zbrcal skupaj da bi spravili navodilo, napotek, karkoli, da se uredi razmere glede dejanskih problemov, ki jih ima Slovenija. Ta opolitika pozna trenutno dva problema. stadion in patria. kot obstranski državni problem pa pozna še menjavo zastave, himne, bulmastifa ipd. ko naredim prerez prioritet te slovenske politike, bi najraje šel tja, jih vse nahrulil i poslal v rektum.

in ne bi imelo efekta.
Niko_K_
# 23.09.2010 ob 12:53
@fructal

...tako mimogrede.. Maribor SE JE prijavil na dotični razpis. Ne kakaj klamf, če žeblje ješ!
Niko_K_
# 23.09.2010 ob 12:48
:) Cveta Zalokar Oražem je rekla, da je Maribor prejel 4 milione od države in da to nič takega ni, če je Ljubljana prejela 20 milionov in to za stadion za katerega je g. JankoviČ (mekani Č ne obstaja v slovenski slovnici), rekel, da zanj ne bo šlo NITI 1€ DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA!
Sicer pa nisem za SDS, ker so isto tako grabili k sebi!

Samo ... Prašiči se menjajo, korita pa ostajajo ista!
Jože Gorišek
# 23.09.2010 ob 13:38
Tipično slovensko,da zastaviš tisto kar nimaš ali ni tvoje.Pahor ti nimaš ne vpliva in ne kredibilnosti,zato se sploh ne bi smel mešati zraven.To je igrišče za velike fante
MACBETH
# 23.09.2010 ob 12:04
Politiki so ogorčeni, da jih sodimo po političnih merilih ...
Deyvi
# 23.09.2010 ob 22:36
nr.1
23. september 2010 ob
Baje, da ljudstvo dobi vlado, ki si jo zasluži mislim pa, da tako slabi spet nismo...


Očitno smo glede na napovedi rezultatov lokalnih volitev še slabši.
Moralni in etični nivo volivcev je na psu. »briga me, če je lopov samo da je naš (oziroma, da ni njihov)«
MIRNČAN
# 23.09.2010 ob 15:33
Prvo kot prvo ne vidim smisla v tem. Naj se politiki rajš mal za svoje ljudi pobrigajo ne pa da se stalno kregajo. Veliko stavb je še vedno pod vodo vi se pa o preteklosti kregate.
Drugo kar je,je pa da je Ljubljana priviligirana povsod in to zaradi đankoviča. V poplavah bodo obnovljeni prvi in največ denarja bodo izplačali njim. Upate stavt?
Ljubljančani bili ste pametni da je to vaš denar in naj se ne vmešavamo ostali. Jst vidim tukaj Evropski denar.Naslednjič bom jst zgradil hišo šele potem pa bom iskal denar. ČE je dovoljeno Jankoviču zakaj meni ni?
Niko_K_
# 23.09.2010 ob 15:07
@mbvana

...Indiana Jones ali pa Chuck Norris?
chicago
# 23.09.2010 ob 15:03
Ti levičarji so tako zabiti, da so sami iz rebalansa črtali denar, ki ga je že prejšnja vlada predvidevala za stadion, in vrnili denar preko nezakonito prirejenega razpisa v enem tednu pred otvoritvijo, potem ko se je izkazalo, da se je veliki vodja zaplezal!
magjack
# 23.09.2010 ob 14:34
a potem je ta vlada ok? uuuu, pa koji k. sem mogu pod kamnom spat!
cucka
# 23.09.2010 ob 13:43
Ja kdo pa vodi to vlado. Janković seveda. Podizvajalci so pa kadri iz FDV in višje upravne.
zato to se ne čuditi, da imamo kar pač imamo.
Truthseeker
# 23.09.2010 ob 11:56
Kruha in iger!
jolika
# 24.09.2010 ob 10:42
več kot jasen, v naprej znan izid v stilu vrana vrani.... Kar boli je le to, da se gre za naš denar, davkoplačevalski in če se to deli po takšnih principih kot tu kaže, potem spet izgublja v politični bitki, nihče drug kot narod.
R2D2
# 24.09.2010 ob 00:07
... pa še vsa Opozicija ni glasovala ZA ....

"PPO" treba bo spet prestrukturirati za bolj pomembne Interpelacije a ne ...
washburn
# 23.09.2010 ob 23:39
@DragicaJ: Z nedokončanimi objekti se dela večja škoda, ni res?
Arnolfus1
# 23.09.2010 ob 23:39
Kje pa je tistih 25 milijonov evrov, ki jih mora plačati Grep, ker ni izpolnil pogojev iz pogodbe.

August 06, 2008 , Župan MOL Zoran Janković
DragicaJ
# 23.09.2010 ob 23:32
Dragi zagovorniki načina izdelave Parka Stožice upam, da za poplačila del in delovanje športnega parka ne bo potrebno pomoči karitasa in rdečega križa. Če pa že, le glejte, da boste prvi v vrsti za darovanje penezev.
P.s in pazite, da se ne boste znašli v kletnih prostorih. Ovce najraje strpajo za ograjo, medtem ko se jim na olimpu krohotajo.
PICENG
# 23.09.2010 ob 22:05
Gremo dalje! V nove interpelacije z SDS naprej!
3002 €
# 23.09.2010 ob 22:05
Po več kot dvanajstih urah razprave je interpelacijo zoper ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča podprlo le 23 poslancev, 46 pa jih je bilo proti.

46 komunajzarjev je glasovali po navodilih iz Murgl!
washburn
# 23.09.2010 ob 21:27
Ali se v Sloveniji sploh še gradi kak drug športen objekt kot Stožice?
Vsi samo o Stožicah govorite. Kateri pa so ti objekti, ki bi morali dobiti finančno podporo? Konkretno!!
Git
# 23.09.2010 ob 15:45
Med razpravo je spregovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor, ki je med drugim povedal, da ministra Lukšiča pozna predolgo, da bi dvomil o njem in verjame, "da se za to ni odločil, da bi pomagal Jankoviću". Priznal je, da je v okviru svojih pristojnosti zastavil svoj vpliv, da je prišlo do dokončanja del in izdaje začasnega dovoljenja športnemu parku Stožice.

"Vedno pomagam po svojih zmožnostih tistim, ki pomoč potrebujejo, in tako sem ravnal tudi v primeru športnega parka Stožice. Ne morem soditi, ali je bilo pri tem projektu vse, kot bi moralo biti, lahko pa trdim, da je gospod Lukšič v tem primeru ravnal korektno," je še povedal Pahor.


Smo oz. nismo pomagali, je bilo za Stožice ne ni ja je, je projetk kvaliteten ne morem soditi, smo ravnali korektno ja, ne glede na to da sta druga dva projekta bila bolje zastavljena in predvsem sta vseboval vse, ju ni bilo potreba dopolnjevati, v njih ni bilo laži oz zmot..

KAOS.
cucka
# 23.09.2010 ob 13:49
Ja kdo pa vodi to državo? Jankovič! Podizvajalci so pa diplomanti in predavatelji iz FDV in Višje upravne, iz dveh faksov, ki veljajo v učeh študentov za nekoliko butalske.
bull
# 23.09.2010 ob 09:42
Plošča se je obrnila. Stožice imajo premočno podporo, zato jih bomo pustili na miru....
vombat90
# 23.09.2010 ob 09:18
točno tako, tudi za mariborski stadion je zver dal denar šele po 10 razpisih
Miraja
# 24.09.2010 ob 08:31
Včeraj sem slučajno vklopila TV ravno, ko je minister Lukšič komentiral očitke g.Cukljatija. Tako vzvišenega človeka, tako samo vase zagledanega še nisem videla ne slišala. Ta ceni sebe bolj kot vse Slovence, Koliko je 2+2 vemo VSI, koliko pa je kvadratni koren iz 3 pa najbrž ve dosti manj ljudi !!!!! Poslanci pozicije pa so gluhi in slepi, to pa je vzgoja bivšega komunističnega sistema ! Kaj pa bodo porekli, če bo EU zahtevala vračilo teh 9.4 miljonov evrov, ali jih bo vrnil Jankovil ali bđvlada ali vsi Slovenci ? In če so res kršena načela EU o dodeljevanju pomoči VAS sigurno čaka vračilo. Zato poslancem strank vlade priporočam, da začnejo mesečno nalagati na banko. da bodo svojo odločitev poplačali !!!
richy
# 23.09.2010 ob 23:05
@washburn
Ali se v Sloveniji sploh še gradi kak drug športen objekt kot Stožice?
Planica je v razsulu, biatlon na Pokljuki je morda rešen, problem je zlata lisica, pokal Vitranc tudi, obnovil se je stadion v Ajdovščini, obnavlja se v Kopru, lokalno vem, da bi v Kamniku morali zgraditi novo športno dvorano, itd itd.
Kazalo