Slovenija
Ahmad Šamej
Ahmad Šami se je v malo manj kot dveh letih v Sloveniji samoiniciativno naučil slovensko, sodeloval pri projektih ministrstva za kulturo, organiziral socialno pomoč in tudi drugače deloval proaktivno, poudarjajo nasprotniki napovedanega izgona. Foto: MMC RTV SLO
slovenija, hrvaška, arbitraža
Ministrstvo za notranje zadeve je danes sporočilo, da so 30. oktobra sprejeli sklep ustavnega sodišča, s katerim je bila v postopku za preizkus ustavne pritožbe zoper sodbo in sklep vrhovnega sodišča kot izredno pravno sredstvo v zadevi Ahmeda Šamija ta zavržena. Za MNZ je tako zadeva končana in ni več zadržkov, da bi Šamija po dublinski uredbi predali hrvaškim oblastem. Foto: BoBo
Miro Cerar
"Vsekakor ne bom dovolil deportacije, policija ima diskrecijo, da lahko nekaj dni počaka," je premier Cerar dejal za Televizijo Slovenija. Foto: BoBo

Izgon sirskega begunca razburja: "Namesto da bi ga postavili kot zgled, ga pošiljamo stran"

V Slovenijo se je Ahmad zelo dobro vključil
13. november 2017 ob 19:26,
zadnji poseg: 13. november 2017 ob 19:59
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija, STA

Za torek napovedani izgon sirskega begunca Ahmada Šamija na Hrvaško je dvignil na noge dobršen del slovenske politike. Premier Cerar je pozval k začasni ustavitvi postopka, dokler se dilema ne razreši.

Priljubljeni sirski brivec Ahmad se je v slabih dveh letih naučil slovenskega jezika, sodeloval je pri projektih ministrstva za kulturo, drugim beguncem pomaga pri vključevanju v družbo, zanje je organiziral socialno pomoč ... Pod črto, v našo državo se je zelo dobro vključil, a v boju z našo birokracijo je skoraj izgubil, je za TV Slovenija poročala Nina Mrzlikar.

Jutri bi se moral vrniti na Hrvaško, v državo, v kateri so mu prvič odvzeli prstne odtise, je sklenilo naše notranje ministrstvo. Vztrajajo namreč, da so okoliščine jasne in da je Hrvaška prevzela pristojnost, zato ni ovir za izvedbo njegove predaje.

Cerar pozval k začasni ustavitvi izgona
Premier Miro Cerar očitno meni nasprotno, saj je od notranjega ministrstva zahteval poročilo o tej zadevi. "Vsekakor ne bom dovolil deportacije, policija ima diskrecijo, da lahko nekaj dni počaka," je dejal za Televizijo Slovenija.

Kot je po poročanju STA-ja povedal na novinarski konferenci po pogovoru z makedonskim kolegom Zoranom Zaevom, je v zvezi s primerom sirskega begunca že pred dnevi od notranjega ministrstva zahteval dodatno poročilo in predvsem mnenje, ali ima ministrstvo oz. vlada diskrecijsko pravico oz. pravico do prostega preudarka tudi glede te deportacije.

"Gre torej za vprašanje, ali lahko ministrstvo, ob tem ko so izpolnjeni pogoji, da ga deportirajo v sosednjo varno državo, odloči tudi drugače, ali pa denimo vlada," je dejal Cerar. Dodal je, da je od ministrstva dobil ustrezna zagotovila, da se bo njegov poziv k prekinitvi deportacije upošteval, dokler se dilema ne razčisti. Za to naj bi bilo po Cerarjevih pričakovanjih potrebnih "nekaj dni".

"Dobil sem zagotovila, da bo moj poziv upoštevan, da se nič ne zgodi, dokler se ne razčistijo pravni in politični vidiki, kajti želeli bi posamezniku, ki se je tukaj vključil v našo družbo, omogočiti, da tu tudi ostane, moramo pa seveda tudi spoštovati pravni red," je dejal.

"Če je možno, da se ta diskrecija uporabi, se bom zavzel za to, da vsi pristojni organi to diskrecijo uporabijo. Ne morem jim dati direktnega navodila, pričakujem pa, da bodo seveda potem upoštevali družbene razmere, tudi zahteve ljudi ipd.," je še dodal premier.

"K temu vprašanju moramo pristopiti trezno. Na eni strani si vsi verjetno želimo imeti take pozitivne prakse integracije in pomagati takšnim ljudem. Po drugi strani pa moramo seveda spoštovati tudi pravni red, za katerega smo se sami še posebej zavzemali v času migrantske krize, ki je pač takšen, da preprečuje iregularne, ilegalne in podobne migracije," je še pojasnil dilemo glede primera sirskega begunca.

Brglez: Sodišče pustilo možnost odločanja nacionalnim oblastem
Pozivu k ustavitvi deportacije se je pridružil tudi predsednik DZ-ja Milan Brglez. "Zavedam se, da je Sodišče EU-ja potrdilo pristojnost Hrvaške nad njegovim primerom, sočasno pa se zavedam, da je sodišče pustilo možnost odločanja nacionalnim oblastem, ko je poudarilo pomen solidarnosti in odgovornosti pri vračanju beguncev v državo vstopa," je sporočil Brglez.

Sam meni, da ima Slovenija v skladu z določili tako ustave kot Evropske konvencije o človekovih pravicah in tudi dublinske uredbe možnost, "da v določenih primerih naredi izjemo". Zato je pozval pristojne na ministrstvu, da to pravico do izjeme naredijo v primeru Šami.

Na nogah tudi poslanci
S pozivi notranjemu ministrstvu, naj ustavi izročitev Sirca Hrvaški, so se popoldne oglasili tudi poslanci koalicije in Levice. Poslanci Jan Škoberne (SD), Peter Vilfan (DeSUS), Miha Kordiš (Levica) in Jasna Murgel (SMC) so pozvali ministrstvo za notranje zadeve (MNZ), naj v okviru svojih pristojnosti ustavi za torek načrtovani postopek deportacije sirskega begunca.

Škoberne je priznal, da je za danes sklicana izjava za medije eden zadnjih pozivov k razumu in humanosti. Vsi poslanci so se strinjali, da je Šami eden najboljših primerov integracije v slovensko družbo. Ob tem so navedli njegove uspehe, med drugim se je v malo manj kot dveh letih v Sloveniji samoiniciativno naučil slovensko, sodeloval pri projektih ministrstva za kulturo, organiziral socialno pomoč in tudi drugače deloval proaktivno.

"Namesto da bi ga postavili kot zgled, ga pošiljamo stran. Če mi želimo pravično državo, se to ne sme dogajati," je v današnji izjavi za medije dodal Škoberne.

Pozivu, naj pristojni organi ponovno preučijo njegov primer, so se po besedah Murglove pridružili tudi poslanci SMC-ja. "Ob tem želim izpostaviti, da je ravno ta primer in podobni priložnost, da razmislimo o naši integracijski politiki," je dejala poslanka Jasna Murgel in dodala, da je treba narediti več za integracijo.

"Pametna politika skupnost gradi, ne razbija"
Vilfan je navedel eno od možnih rešitev. Po njegovem mnenju je ena od možnosti, da bi Šamiju podelili državljanstvo po dopolnjenem zakonu o državljanstvu. Dopolnitev zakona omogoča, da se državljanstvo odobri tudi ljudem, ki s svojim delom koristijo državi, ne da bi prej v Sloveniji živeli najmanj leto dni ali imeli urejen status tujca. Dodal je, da odločitev ni v njegovi pristojnosti, niti da ne trdi, da je Šami primeren, vendar je izrazil upanje v takšno rešitev.

Kordiš je bil medtem predvsem kritičen do vlade, čeprav je izrazil zadovoljstvo, da so proti deportaciji tudi koalicijske stranke. "Pametna politika skupnost gradi, je ne razbija, siromaši in preganja," je dejal. Ob tem je pripomnil, da je Šami postal del skupnosti in da ga želi oblast "hitro in po tihoma" deportirati.

Poslanci so še pojasnili, da se mora Šami v torek ob 5.45 zglasiti pred azilnim domom v Ljubljani, kjer ga bodo nato predali hrvaškim oblastem. Če MNZ ne bo preklical deportacije, nameravajo omenjeni poslanci v torek pospremiti Šamija do azilnega doma.

Škoberne je na novinarsko vprašanje, ali je možna ustavitev deportacije, dejal, da je Slovenija suverena država in da ima možnost, da se tako odloči, Hrvaški pa "lahko pošlje zahvalno pismo, ker je bila pripravljena sodelovati".

Sodišče EU-ja je poleti odločilo, da je Hrvaška odgovorna za obravnavanje prošenj za mednarodno zaščito oseb, ki so množično prečkale njeno mejo med begunsko krizo v letih 2015 in 2016. Slovenija tako lahko preda Šamija hrvaškim oblastem, ni pa to nujno, je pojasnil Vilfan.

"Politika, ki ne vidi človeka"
Oglasili so se tudi iz urada predsednika republike in pojasnili, da so že dvakrat, nazadnje ta mesec na notranje ministrstvo, poslali pismi prošnje državljanov, ki skušajo pomagati Šamiju, da bi ostal v Sloveniji. Pozvali so jih, naj vsebino skrbno preučijo, in to v največji možni meri upoštevajo v postopku podelitve mednarodne zaščite, a odgovora ministrstva do danes niso prejeli.

Tudi Organizacija za človekove pravice Amnesty International (AI) Slovenija je bila danes kritična do načrtovane deportacije. "V Sloveniji zagotavljamo mednarodno zaščito majhnemu številu begunk in beguncev in nikakor ne prevzemamo svojega pravičnega deleža skrbi za svetovne begunce. Politika, ki se ob tem dejstvu skuša znebiti enega človeka, ki je pobegnil pred vojno, pri nas zaprosil za zaščito, se naučil jezika ter se vključil v tukajšnjo skupnost, je politika, ki ne vidi človeka," so sporočili.

Za torek je v Ljubljani sklicana novinarska konferenca nevladnikov, na kateri bodo predvidoma predstavili Šamija in poziv notranjemu ministrstvu, naj prevzame odločanje o njegovi prošnji za mednarodno zaščito, ki ga je doslej po navedbah AI Slovenija podpisalo več kot 500 Slovencev.

23. avgusta začel veljati šestmesečni rok za predajo
MNZ je danes sporočil, da so 30. oktobra sprejeli sklep ustavnega sodišča, s katerim je bila v postopku za preizkus ustavne pritožbe zoper sodbo in sklep vrhovnega sodišča kot izredno pravno sredstvo v zadevi Ahmeda Šamija ta zavržena. Za ministrstvo je tako zadeva končana in ni več zadržkov, da bi Šamija po dublinski uredbi predali hrvaškim oblastem.

Šami je februarja 2016 v času begunske krize zaprosil za mednarodno zaščito v Sloveniji, vendar jo je pristojno ministrstvo junija zavrglo, češ da je za obravnavo odgovorna Hrvaška. Sodišče EU-ja je poleti temu pritrdilo. Vrhovno sodišče je avgusta nato potrdilo prehodne odločitve Sodišča EU-ja in zavrnilo Šamijevo pritožbo. Od odločitve vrhovnega sodišča (23. avgusta) pa je začel veljati šestmesečni rok za predajo.

VIDEO
Ahmad
VIDEO
Bo Ahmad Šami izgnan?
VIDEO
Poslanci želijo preprečiti izgon Sirca
T. H.
Prijavi napako
Komentarji
Titomir
# 13.11.2017 ob 19:35
Vilfan ko bi se vaša stranka Desus tako brigala za vaše volilce upokojence kot se za migrante bi bili tudi upokojenci veseli.
Titomir
# 13.11.2017 ob 19:34
Če je ministrstvo odločilo, da se deportira potem se deportira saj Hrvaška je varna država tako kot še postali 5 varnih držav, do Sirije, ki jih je prečkal.

Drugače pa če bodo preprečili to deportacijo bodo potem ob vsaki deportaciji glasni levičarji, da se ne deportira migrantov dokler ne pridemo, do številke 200 000.
Zoro27
# 13.11.2017 ob 19:33
Kdo je Cerar, da vpliva na odločitve s postopki?
Aja, saj on lahko vse.
Korošec
# 13.11.2017 ob 19:46
Izjeme, izjeme in izjeme... Le navani povprečni Joža bo ostal brez hiše zaradi 200€. In potem se čudimo da zakoni in sodni sistem pri nas ne deluje.
5tane
# 13.11.2017 ob 19:42
Človeka, ki je pošten, se hoče vključiti v družbo, sprejme njen jezik in njene norme se ne izroča. Izročijo naj vse ostale. Pingvine prve.
Pastafarian
# 13.11.2017 ob 19:40
Ne bom komentiral odločitve ministerstva oz. ali je prav ali ne, da se ga izžene, vendar, ko predsednik vlade kontrira ministerstvu, samo pokaže, kako dobro deluje naša država...

Je pa vsekakor ironija, da želijo nagnati enega redkih, ki se je naučil govoriti po naše...
tily
# 13.11.2017 ob 19:39
Zakaj pa ne bi obdržali nekoga, ki je očitno koristen, namesto nekoga, ki bo le jedel in pil na državne stroške? S kvotami smo se strinjali, tako da begunci nam ne uidejo...
Slopride
# 13.11.2017 ob 19:32
po zakonu bi moral iti, tako da je prav da ga izženejo
Joker
# 13.11.2017 ob 19:45
V Siriji je vojna več ali manj končana. Če je res begunec lahko gre mirno domov.
drg
# 13.11.2017 ob 19:42
Če je mejo prečkal nezakonito, ga naj nemudoma deportirajo. Tu ni kaj debatirati. Čustva tu ne štejejo. Naj se vrne v prvo varno državo, v katero je vstopil. Če ni upravičen do azila, je to navaden ekonomski migrant. Če si torej želi priti v Slovenijo, lahko to mirno stori tako, da pride z vsemi papirji in tu pač živi in dela, tako, kot mnogi drugi priseljenci. Zakaj bi zanj veljala drugačna pravila?

Seveda pa enako velja za vse ostale. Brez izjem!
ajvard
# 13.11.2017 ob 20:33
Priljubljeni sirski brivec Ahmad ...

priljubljen? kje, pri kom? na metelkovi, v Rogu...

dela na "projektih ministrstva za kulturo": drugače povedano, kaka nevladna ga je porinila v nek projekt, zaradi njega pa je taisto društvo uspelo pridobiti sredstva na razpisu. vključevanje pa to.
janezvalva
# 13.11.2017 ob 19:40
če bi se cerar tako angažiral, ko bi slovenski državljani imeli probleme...
Joze Koder
# 13.11.2017 ob 19:54
Politiki se ne zavedajo kakšen plaz lahko sprožijo, saj se lahko za skoraj vsakega najdejo posebne okoliščine.
Če mislijo, da zakon ni ustrezen naj ga spremenijo, vendar naj s svojimi dejanji ne pozivajo ljudi k nespošovanju zakonov.
kotzi
# 13.11.2017 ob 19:47
Koalicijski poslanci protestirajo proti ravnanju svoje lastne vlade, ki vrača državljana Sirije na Hrvaško...haha.....
paver
# 13.11.2017 ob 19:34
Kakšen cirkus!
anny22
# 13.11.2017 ob 20:02
Ko oropam banko, se lahko izgovarjam na slabo socialno stanje, ko presežem omejitev hitrosti, na to da se mi mudi k tašči ali v porodnišnico, ko ne pridem na izpit se je seveda predrla guma ali je padel sneg ali je hrček umrl ali...ko začnemo mižati in delati izjeme za vsakogar, se sistem podre. Kako je videti brezvladje, si pa lahko ogledate v mnogih propadlih državah.
Migrantom ali beguncem ali prebežnikom z gledanjem skozi prste dajemo zelo zelo slabo popotnico. Če se mi sedaj ne držimo zakonov, pričakujete, da se jih bodo v prihodnosti oni?
sirus
# 13.11.2017 ob 19:57
Tole z vojno od Turčije do Nemčije je že prava farsa.
drg
# 13.11.2017 ob 19:56
Čustva ne smejo priti nad zakone! Če to dopustimo, lahko "zapremo državo". ;)
ajvard
# 13.11.2017 ob 19:54
MNZ je odločil v skladu z zakonom in Dublinom.
ustavno sodišče je odločitev podprlo.

kaj je tukaj za filozofirati?
kako se lahko Cerar neposredno vtika v delo policije? pravkar sem na dnevniku videl, da je takorekoč zapovedal policiji uporabo neke diskrecije (ki da gotovo obstaja) s katero naj zavlačuje s postopkom deportacije!

pa to je za interpelacijo!
ajvard
# 13.11.2017 ob 20:23
Torej, naučil se je jezika, vključil se je v družbo, je konstruktiven in produktiven član naše družbe, verjetno tudi davke plačuje - tukaj

no, jezika se (še) ni naučil.
o davkih pa ne bi. glede na prispevek, "dela" v Rogu...
Radenm
# 13.11.2017 ob 19:47
Torej, naučil se je jezika, vključil se je v družbo, je konstruktiven in produktiven član naše družbe, verjetno tudi davke plačuje - tukaj mislim da mora črka zakona dati prednost duhu zakona.

Naj deportirajo raje kakšnega ki v azilnem domu samo davkoplačevalski denar zapravlja.
Tetameta
# 13.11.2017 ob 19:56
A je vojna na Hrvaškem? Ojoj..
Gepard007
# 13.11.2017 ob 19:49
A se ne končuje vojna v Siriji? Saj vsi vemo kaj pomeni beseda begunec...
cairns
# 13.11.2017 ob 20:37
"Vsekakor ne bom dovolil deportacije, policija ima diskrecijo, da lahko nekaj dni počaka," je premier Cerar dejal za Televizijo Slovenija.

Tudi predsednik vlade ne more mimo zakona.
Kaj je že podpisal ob zaprisegi ?

Verjetno da bo spoštoval ustavni red, kar pomeni tudi spoštovanje zakonov.
cairns
# 13.11.2017 ob 20:30
Cerar pozval k začasni ustavitvi izgona

Zakoni so napisani in sprejeti zato da se jih izvaja in spoštuje.

To kar je naredil Cerar je delovanje mimo zakona in je očitna kršitev zakona.

Kaj če bo Cerar nekega dne zahteval da se zaustavi postopek zoper vinjenega voznika ker je slučajno njegov sorodnik ? Bo to zakonita poteza ali zloraba pooblastil s strani predsednika vlade.
DobriMož
# 13.11.2017 ob 20:03
V drugačnih okoliščinah morda niti ne bi imel nič proti, da ostane pri nas. Ampak glede na udar pod katerim je Evropa, ne smemo popuščati. Podpiram predajo Hrvaški.
drg
# 13.11.2017 ob 19:48
Pri zakonih je tako .. ali veljajo, ali pa imejmo anarhijo. Nobenih izjem! NOBENIH!
K_ris
# 13.11.2017 ob 19:38
Za takšne primere bi dal pristosnojst predsedniku. Če ima pravico pomilostiti zapornike, bi lahko imel tudi pravico, da prekliče izgon. To druge je celo manj problematično, saj tu ne gre za nekoga, ki je (dokazano) storil kaznivo dejanje.
heron
# 13.11.2017 ob 20:22
Ali smo vsi enaki pred zakoni?
Sloop
# 13.11.2017 ob 20:02
Prav je da gre.....v prvo varno drzavo pa pika....ti pa izbirajo kje bi radi bli.....pa se kaj
kotzi
# 13.11.2017 ob 19:48
sd...smc...vsa vladna koalicija vpliva na sodisce...haha...lepo...sd....je po novem stranka centra..tako kot Pahor...clovek centra....
vnk
# 13.11.2017 ob 22:06
In zakaj bi nekoga, ki se je konstruktivno vključil in je pripravljen delati in se dokaj hitro uči slovensko izgnali...!

Glej, če sem iskren, mi človek ni antipatičen, dejansko bi ga pustil, ampak:

1.) On ima še ženo in tri otroke. Torej verjetno ne govorimo o eni osebi ampak o petih.
2.) Dela z nevadniki, žal je tako da dosti nevladnikov je pač ustvarilo si službo iz javnih razpisov

Torej njegova glavna prikupna točka je polomljena slovenščina in pač, ker dela z nevladnikimi, ima dobre povezave in preko teh je dobil tudi dobro medijsko pokritost. Iz tega zornega kota je celo v priviligiranem položaju. Mediji nam skušajo prodati zgodbo, da bomo deportirali nekega znanstvenika, ne pa dejansko v praksi nevladnika.
vnk
# 13.11.2017 ob 21:36
Za torek napovedani izgon sirskega begunca Ahmada Šamija na Hrvaško je dvignil na noge dobršen del slovenske politike.

Kolike je to "dobršen" del? Meni se zdi, da jih je zgolj ene par, potem pa še zadaj nevladniki in z njimi povezanimi mediji. Vse skupaj je dobro zrežiran medijski pritisk.
bori
# 13.11.2017 ob 20:40
"Politika, ki ne vidi človeka"

Vidi, vidi.. pred volitvami.. in to presenetljivo dobro..
škovacin
# 13.11.2017 ob 20:02
Če hočemo pomagat beguncem, moramo vsi (Slovenija, Hrvaška, Poljska, Češka in ostali) pritisnit na ZDA in Rusijo ter zahtevat konec norije v Siriji. To sprejemanje beguncev je samo poskus razvitega dela EU (Nemčija...), da si zagotovi poceni delovno silo in izboljša demografsko sliko.
Če bi bila EU (Nemčija) pravična, solidarna in dobronamerna, kot se predstavlja, ne bi sprejela le 1mio beguncev (koliko jih potrebuje) ampak vseh 7-8mio. Nesmiselno se mi pa zdi vsiljevanje beguncev drugim državam.
Damny
# 13.11.2017 ob 19:53
Kr neki.

Zakaj ni vedno tako odlocen? Ce ne vidi nasih ljudi v bedi mu jih lahko jaz pokazem.
clarus
# 13.11.2017 ob 20:33
Skupina ljudi je izzvala medijski spin za nekega posameznika in zdaj želi, naj MNZ presoja po pripravljeni medijski podobi človeka in ne po zakonih.
whitwice
# 13.11.2017 ob 19:57
In zakaj bi za nekoga pravila veljala, za drugega pa ne g. Cerar? A to smo dejansko razdeljeni na prvo in drugo kategornike. In v svojem eticnem kontekstu vas sedaj tega niti ni vec sram priznati za medije.
Pravila in pravni red sta jasna. Izgon na Hrvasko je edina pravna pot mogoca.
erny1
# 13.11.2017 ob 22:07
Z čustvene plati, mi je hudo za njega. Neki me pa res zanima. Zakaj je pustil pa ženo in otroke v Siriji, pa šel sam?
kotzi
# 13.11.2017 ob 19:51
cestitam cerarju in vladi za vmesavanje v sodno vejo...torej...Klemencic ste ze odstopili...haha...noro...Cerar da ukaz..
patriot1970
# 13.11.2017 ob 19:51
Izjema potrjuje pravilo,....in bi bil za to da ostane,....ob poznavanju naših politikov pa se bojim da bi Izjema postala pravilo, ........zato za deportacijo!

Žal ste nas novinarji in politiki vse prevečkrat nalagali!
SF0100
# 13.11.2017 ob 21:35
Se bo pa še hrvaško naučil. Tudi Dubrovnik rabi brivca
AM
# 13.11.2017 ob 21:34
Bojim se, da se bo začelo z eno izjemo in bo ta izjema zrasla v pravilo.

Žal.....
patriot1970
# 13.11.2017 ob 20:38
Videli in slišali smo že ogromno zgražanja in pljuvanja čez pravno državo ko migrantom, beguncem, prebežnikom ni bilo nudeno, omogočeno vse po zakonu,..........ko pa kakšen zakon ni pisan njim v korist,....se pa požvižgamo na pravno državo!?....mar ne g.Kprdiš?
SloExit
# 13.11.2017 ob 20:19
Če sem jaz zadnjič plačal kazen za prometni prekršek, ker nisem spoštoval slo zakonodaje, potem naj ISTO velja tudi za popolne tujce.

Spoštovanje zakonodaje in vemo kaj pravi zakonodaja. Brco v rit!

Zakaj je on nekaj več kot jaz??
Bivši uporabnik
# 13.11.2017 ob 21:28
So mi pa zanimive pristojnosti politikov v tem primeru sodstva. Namrec tukaj v tem primeru se predsednik parlamenta gospod Brglez angazira in prekoracuje svoja pooblastila s poseganjem v neodvisno sodstvo.
To je isti clovek s katerim sem imel dobrega pol leta nazaj burno razpravo glede diskriminacije, ki jo dozivljamo delavski migranti v Avstriji zaradi neenakih pravil obdavcitve, ki rezultirajo na koncu v tako imenovanem doplacilu slovensemu fursu. Gospod je po seriji izracunov in primerov razumel in priznal neenakost pred zakonom, vendar da on tu pac nic ne more pomagat, niti nic rect. A res gospod Brglez? Kaj pa je gospod Ahmed, ki je nelegalno v Sloveniji, vec od nas, da si zasluzi vas cas in ebergijo???
vnk
# 13.11.2017 ob 21:25
Da dodam še malo transparentnosti pri konfliktu interesov, da bo vse skupaj bolj higiensko:

https://twitter.com/Jelena_Ascic/status/
929448558985732096

bil je že prispevek v sklopu Tednika, kjer je bil zvezda Ahmad.

https://twitter.com/GoRecnik/status/9140
22884833677312

Pravtako je tudi Gorazd Rečnik že imel prispevek na Valu 202. Iz poklicnih meril (vem, se ponavljam že počasi):

Izogniti se je treba vsemu, kar lahko spodbudi upravičeno domnevo, da je novinar ali javni zavod pristranski ali pod vplivom neke skupine za pritisk, ne glede na to, ali je ta ideološka, politična, finančna, socialna, verska ali kulturniška.

Mimo tega RTV ne more, četudi se sklicuje lahko na druge dele, ki pač dopuščajo določeno mero pristranskosti. Zakaj enemu posamezniku namenjate toliko medijske pozornosti?

Obnašate se pa tudi kot da bo deportiran v Sirijo, v realnosti pa zgolj na Hrvaško. Človek je pač šel na riziko ilegalno prečkati mejo in izvisel, žal. Da se je pa dobro "integriral" to pa, pač visi tam v Rogu, itak da je luštno, ampak kako bo s tem družino preživljal, če jo bo sem pripeljal? Kdo bo plačal vse otroške dodatke, zdravstvo, šolstvo?
cairns
# 13.11.2017 ob 21:02
Poslanci Jan Škoberne (SD), Peter Vilfan (DeSUS), Miha Kordiš (Levica) in Jasna Murgel (SMC) so pozvali ministrstvo za notranje zadeve (MNZ), naj v okviru svojih pristojnosti ustavi za torek načrtovani postopek deportacije sirskega begunca.

Zabeležil sem si imena, da ne bom pozabil ob naslednjih volitvah kdo je proti spoštovanju zakonov.

Sicer pa ta štiri imena niti niso toliko pomembna. Pomembno je to, da jih njihove stranke niso takoj izključile iz članstva. Neukrepanje strank pomeni da so tudi stranke na enakem mnenju. Spoštujejo zakone samo ko jim je to v korist.
vnk
# 13.11.2017 ob 20:39
Priljubljeni sirski brivec Ahmad

A potem tudi pišete "priljubljena stranka SDS", ker namreč v svojem krogu privržencev je tudi stranka SDS priljubljena, zunaj nje pa je to vprašljivo. Vsekakor to ni nevtralen ton.
heron
# 13.11.2017 ob 20:23
če bi se cerar tako angažiral, ko bi slovenski državljani imeli probleme...

to je top izjava in naj velja za vse politike
Kazalo