Poslanci Pozitivne Slovenije podpirajo Jankovića, poudarja Jani Möderndorfer. Foto: BoBo
Poslanci Pozitivne Slovenije podpirajo Jankovića, poudarja Jani Möderndorfer. Foto: BoBo
Odzivi na preiskavo

Jani Möderndorfer je sicer današnje dogajanje ocenil kot nekaj, kar smo vsi pričakovali že nekaj časa, obenem pa dodal, da upa na pravilnosti v postopkih, saj je Zoran Janković tudi predsednik največje opozicijske stranke.

Predsedniku poslanske skupine Pozitivne Slovenije se namreč zdi "zelo nenavadno" da v istem trenutku potekajo v državnem zboru razprave o holdingu in davčnem sistemu. Obenem pa dodal, da je že govoril s poslanci Pozitivne Slovenije in da so vsi tudi že izrazili podporo svojemu predsedniku.

Türk: Pred zakonom smo vsi enaki
Na današnje dogajanje pa se je odzval tudi predsednik republike Danilo Türk, ki pričakuje, da bodo pristojni organi opravili svoje delo v skladu z zakonskimi pooblastili. Obenem pa je poudaril, da so državljanke in državljani Slovenije pred zakonom enaki.

PS: Štela bodo le dejstva
V poslanski supini PS-ja so v odziv na današnje dogajanje zapisali, da domnevne nepravilnosti zdaj prehajajo iz faze medijskih obtožb v fazo, kjer štejejo le dejstva. Ob tem pa opozarjajo, da v tem tednu potekajo za Slovenijo prelomni dogodki v povezavi z državnim premoženjem, preiskava pa je vso medijsko pozornost preusmerila v Jankovića.

L. L.

Odzivi na preiskavo