Janković, župan
Janković, župan "najlepšega mesta na svetu" v stranki "z najboljšim programom", gre na zmago. Foto: BoBo
Aleš Gulič
Na listi je tudi Aleš Gulič, nekdanji vodja urada za verske skupnosti. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Dušan Rebolj
Na listi PS-ja je tudi sindikalist Dušan Rebolj. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
PS predstavil kandidate

Ob robu predstavitve kandidatov za poslance je Janković dejal, da je njihova ekipa zelo dobra, in zatrdil, da imajo prave ljudi na pravih mestih. Na listi je med drugim tudi 12 članov LDS-a.
Program PS-ja je po njegovih besedah "ne samo najboljši, ampak edini, ki lahko Slovenijo reši iz krize". V središče programa postavlja gospodarstvo, napovedane ukrepe pa je Janković razdelil na tri dele. Prvi del vsebuje velike infrastrukturne projekte, kot so drugi tir železnic, tretja razvojna os in razvojna os 3a, drugi del pa reševanje podjetij na robu preživetja, med njimi je denimo Cimos.

"Nepotrebni stečaji"
PS napoveduje tudi ustanavljanje lesnopredelovalnih podjetij na Kočevskem in ponovno aktivacijo podjetij, ki so "po nepotrebnem v stečaju", med njimi Primorja, Cestnega podjetja Maribor in Mure.

Proti privatizaciji
Janković je ponovno poudaril, da so v PS-ju proti prodaji najboljših podjetij, saj je danes "čas razprodaj, in ne prodaj". Dejal je tudi, da je vse odvisno od vodstva. "Verjamem v socialni kapital in ni mi nerodno povedati, da verjamem v rek 'delu čast in oblast'," je dodal. Zagotavlja tudi 10.000 novih delovnih mest do konca leta 2015 ter ohranitev pokojnin, javnega šolstva in javnega zdravstva.

Ankete slabo kažejo
Janković je zadovoljen, da so program predstavili "jasno in transparentno". Javnomnenjskim raziskavam, ki PS-ju zadnje čase ne kažejo ravno najbolje, kot pravi, ne oporeka. A ob tem je spomnil, da jim ankete tudi na prejšnjih volitvah niso obetale zmage, pa se je zgodilo prav to. "Državljani bodo odločali za zaveso in njihova odločitev bo najbolj prava in dokončna anketa," je še dodal.

12 članov LDS-a
Na kandidatni listi, ki jo je PS vložil v vseh volilnih enotah, je vseh 14 poslancev, ki so po aprilskem volilnem kongresu stranke ostali oz. se vrnili v PS. Med bolj znanimi obrazi so še Aleš Gulič, Britta Bilač in Dušan Rebolj. Na listi kandidira tudi 12 članov LDS-a ter po nekaj članov iz Demokratske stranke Slovenije in Zveze za Dolenjsko, pa tudi nekaj takih, ki niso člani nobene izmed omenjenih strank.

Janković je edini izmed predsednikov parlamentarnih strank, ki se ne podaja v bitko za poslanski stolček.




PS predstavil kandidate