Anže Logar in Janez Janša. Foto: BoBo
Anže Logar in Janez Janša. Foto: BoBo

Anže Logar ni sam odstopil z mesta predsednika sveta SDS-a, ampak ga je k temu pozval prvak SDS-a Janez Janša, je razkrila revija Reporter. Logar Janši odgovarja, da je odstopil, ker je napočil čas, da prevzame odgovornost.

Predsednik SDS-a Janša, ki je na svetu stranke v skoraj dveurnem nastopu analiziral dejanja Logarja, je dejal: "Logar je prek aktivnosti v zadnjem letu nadaljeval politiko delnega distanciranja od SDS-a s predsedniške kampanje. Brez posvetovanja oziroma usklajevanja timinga s SDS-om je ustanovil formalno obliko (društvo) Platforma sodelovanja, v kateri je politično mešana struktura. Logar ni z nobeno potezo nakazal interesa za krepitev SDS-a. Niti enega novega člana (kljub obvezi vseh poslancev), izstop dveh članic, ko je nastal PS, podpora spremembi ustave v nasprotju s stališčem SDS-a."

Logar pa je predsedniku SDS-a odgovoril: "Grem … Drži. Odstopil sem. Pravijo, da moraš kot posameznik znati oceniti, kdaj je čas za prevzem odgovornosti. V politiki pa je dobro znati tudi oceniti, kdaj je prišel pravi čas, da krmilo predaš naprej. V imenu nove svežine, napredka, spremembe smeri ali preprosto zaradi notranjega občutka ... Od danes naprej sem član brez funkcije v hierarhiji stranke. Sem pa tudi poslanec, ki ostaja v poslanski skupini SDS-a. Kot aktiven politik z željo po vsebinskem prispevku k razvoju Slovenije."

Logar bi pobral tretjino volivcev SDS-a

Anže Logar in Janez Janša seje sveta SDS-a in njunega odnosa danes nista želela komentirati. Na petkovi seji sveta je Janez Janša dejal tudi, da bi Platforma sodelovanja morala zajemati predvsem neopredeljene volivce in tiste, ki volijo levosredinske stranke. A raziskava agencije Parsifal kaže, da bi Logarjeva stranka zajela tudi volivce SDS-a. In to kar tretjino volivcev.

Logarja k odstopu pozval Janša