Janša se bo na zahtevo po odstopu odzval v začetku prihodnjega tedna. Foto: Mariša Bizjak
Janša se bo na zahtevo po odstopu odzval v začetku prihodnjega tedna. Foto: Mariša Bizjak
Janša zadržano v Kobaridu

Premier Janez Janša je v Kobaridu na srečanju z zamejci dejal, da so se nekateri zbali uspeha vlade, zato jo skušajo strmoglaviti.

"V manj kot letu dni smo sprejeli vrsto ukrepov za stabilizacijo javnih financ, zagon gospodarske rasti, izboljšanje slovenskega poslovnega okolja. Sprejeti so bili ukrepi za krepitev bančnega sistema in upravljanje državnega premoženja, pokojninska reforma in proračuna za leto 2013 in 2014. Prišli smo do točke, ko so se stvari pričele obračati na bolje. Žal so se nekateri politični in civilnodružbeni akterji zbali uspeha vlade in zato skušajo strmoglaviti in s tem destabilizirati državo. Če komu to ni očitno danes, se bojim, da bo to dokazal čas", je dejal premier Janša.

Dodal je, da danes (na srečanju Slovencev iz Videmske pokrajine in Posočja, kjer je bil osrednji govornik) sicer ni primeren trenutek, da bi se osredotočali na politično dogajanje. Izpostavil je, da v zamejstvu in po svetu živi okoli pol milijona Slovenk in Slovencev, na katere je domovina v preteklosti prevečkrat pozabila. Ohranjanje stikov s Slovenci, živečimi v zamejstvu in po svetu, je ena prednostnih nalog vlade. Manjšina je namreč lahko most, ki povezuje.

Kot je znano, so v petek iz Janševega kabineta sporočili, da se bo predsednik vlade na zahteve po odstopu odzval na začetku prihodnjega tedna.

Janša zadržano v Kobaridu