Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 166 glasov Ocenite to novico!
Janez Janša
Janez Janša je zatrdil, da je mandat predsednika vlade na razpolago, a ne ulici, temveč ustavnemu institutu. Foto: EPA
       Mandat vlade je na razpolago, vendar ne ulici, temveč ustavnemu institutu.       
 Janez Janša
       Tisti, ki so začeli vrtati luknje v to ladjo, se tega ne zavedajo ali pa namerno ravnajo neodgovorno.       
 Janez Janša
Shoda Zbora za republiko
Janša je levi fašizem omenil v nagovoru udeležencev shoda Zbora za republiko. Foto: BoBo
VIDEO
Janša na Dolenjskem tudi...

Dodaj v

Janša opisal pojave "levega fašizma"

Novi mandatar ne bo imel sreče s partnericami, ki zabijajo nože v hrbet
12. februar 2013 ob 20:42
Novo mesto - MMC RTV SLO, STA

Premier Janez Janša je dejal, da ni nikogar označil za levega fašista, ampak je na shodu Zbora za republiko govoril le o pojavih, ki sestavljajo tisto, "kar se v svetu prepoznava kot levi fašizem".

Med omenjenimi "pojavi" je omenil napis, ki se je pojavil na eni izmed trgovin v Ljubljani o "klanju kristjanov" in transparente nekaterih protestnikov, na katerih so "ljudi pošiljali v Hudo Jamo in Barbarin rov". Pojavi levega fašizma so po Janševem mnenju še obiski na domovih mariborskih občinskih svetnikov, napadi na policiste ter izjave tipa: "Zdaj gremo v Ljubljano in bomo zasedli parlament in vrgli to vlado."

Primerjava z Mussolinijem in deportacijo Judov?
Za Janšo je "to govorica fašizma". Dodal je, da je tudi Benito Mussolini organiziral pohod na Rim in tako prevzel oblast, ter da so se deportacije Judov začele z obiski na njihovih domovih. Prepričan je, da je treba te, po njegovem mnenju nevarne pojave najprej označiti in jim poiskati zgodovinsko primerjavo, kot je storil on, saj se jim je tako mogoče zoperstaviti.

Dodal je še, da pri tem ni bil prvi, ki je storil tako, ampak je "to je naredil že novinar britanskega časopisa, ki je pisal o razmerah v Sloveniji in o ideologih tega, kar se pri nas dogaja, in je to označil za levi fašizem".

"Zabijanje nožev v hrbet"
Janša je za novomeško televizijo Vaš Kanal komentiral tudi iskanje novega predsednika vlade in pripomnil, da se ob ugibanjih, kdo bi lahko bil njegov naslednik, zdi, kot da je objavljen "razpis za predsednika vlade". Opozoril je, da mora njegov naslednik vedeti, da s partnerji, ki so zdajšnji vladi "zabili nože v hrbet", ne bo imel veliko sreče v situaciji, v kateri smo. Dodal je, da je "mandat vlade na razpolago, vendar ne ulici, temveč ustavnemu institutu". Ta po Janševih navedbah pravi, da je za to, da se dokaže, da neka vlada nima večine v DZ-ju, treba oblikovati neko drugo večino, ki izvoli novo vlado.

Opozoril je, da je položaj, v katerem je država, zelo resen in izrazil upanje, da bo prišlo do streznitve. "Tisti, ki so začeli vrtati luknje v to ladjo, se tega ne zavedajo ali pa namerno ravnajo neodgovorno," je dejal.

Neodgovorni odhodi iz koalicije
Janša je bil kritičen tudi do nekdanjih koalicijskih partneric. Čeprav si lahko vsaka stranka premisli in izstopi iz koalicije, "je neodgovorno, da to naredi takrat, ko ni nobene alternative". "Razumel bi, da stranke, ki so v koaliciji, dosežejo nek dogovor s strankami, ki so v opoziciji, sestavijo večino in ko izstopijo, predstavijo novo ekipo, tako da ni politične nestabilnosti in cene, ki jo je treba za to plačati. Zdaj pa je nekdo skočil v prazen bazen, dobiva buške, država pa trpi," je dejal.

Prav zato so se po njegovih besedah pojavile nove napovedi o znižanju bonitetnih ocen Slovenije, in to zaradi politične nestabilnosti in posledic, ki jih ta povzroča v gospodarstvu. To pomeni, da bo cena za naše zadolževanje porasla, "in to izključno zaradi politične neumnosti", je prepričan Janša.

Vlada je sicer na dvodnevnem obisku Dolenjske in Bele krajine.

A. K. K.
Prijavi napako
Komentarji
janhan
# 12.02.2013 ob 20:46
na fašizem se spozna
nepokorni
# 12.02.2013 ob 20:47
Nekdo se je potegnil nazaj oz. po domače povedano, "usral".
Peter Klepec
# 12.02.2013 ob 20:50
slika pove več kot tisoč besed... :-D
Bivši uporabnik
# 12.02.2013 ob 20:48
Janšo za predsednika vlade bez ograničenja trajanja mandata.
Jezni Smrk
# 12.02.2013 ob 20:45
Sovražim absurd.
Iuckylee.is.back
# 12.02.2013 ob 20:44
3, 4, zdaj!
janhan
# 12.02.2013 ob 20:48
pa kaj ta vlada vedno ko ji zagusti, pobegne na dolenjsko ipd. ???
jacc
# 12.02.2013 ob 20:52
o moj bog kašna slika. . . . tale nima nobenga rad
miroslavm1
# 12.02.2013 ob 20:52
za vse Ivanove težave je Kriv KUčan, ki mu je fašiste podtaknil v tekst.
Res je čas, da se Milan neha spravljat na tega poštenega Invana, za katerim bo narod jokal. Vprašanje kaj pa bodo storili, ker jim brez Ivana ni za živet....
V primeru odstopa papeža je Bog na zemljo poslal samo strelo, kako se bo šele razjezil, če bo moral odstopit še Ivan
gomro
# 12.02.2013 ob 20:48
"levi fašisti" vseh dežel, združite se :)
zabiče
# 12.02.2013 ob 20:54
Nekdo se je potegnil nazaj oz. po domače povedano, "usral".

res je

ni mu ratalo v petek sprovocirat folk,zdej se pa ven vleče
djmiki
# 12.02.2013 ob 20:54
ja Janez tako kot nas nisi obsodil,da nismo ljudje ampak zombiji
provni
# 12.02.2013 ob 20:51
Dan, ko bo ta psihopat pristal za zapahi, bo razglašen za državni praznik.
Ta praznik bi vseeno postavil na ukradeni 2. januar. Super.
Jezni Smrk
# 12.02.2013 ob 20:47
Sovražim prevesti in poslati še opis.
Anar Hija
# 12.02.2013 ob 21:01
Janša seje zlo in bo žel zlo.
jarovit
# 12.02.2013 ob 20:50
."Ko je večina v Državnem svetu pod vtisom medijskega linča protipravno odvzela mandat svojemu kolegu državnemu svetniku, ki je bil izvoljen enako legitimno kot oni sami, je ena od članic samozvanega gibanja vstajnikov z mastno priviligirano pokojnino in 25 leti delovne dobe dejala, da to ni bilo zakonito, je pa bilo dobro. Dobro po čigavi presoji? Kam bomo prišli, če sprejmemo to tezo iz Tomišlja kot legitimno? Pristajanje na to tezo pomeni somrak civilizacije in zanikanje vsega, za kar smo se borili v času slovenske pomladi. To, kar nam ponujajo, je čisti levi fašizem. Tega ne bomo Slovenci nikoli sprejeli, ampak se bomo uprli. Pomemben korak smo storili že danes na tem zborovanju."
------------------------------
Ali tu opisuje pojav ali s prstom na nekoga kaže?
Pa kaj a ti res misliš, da je folk tolk neumen, da ti bo peljal vse kar boš naložil.
Gannicus
# 12.02.2013 ob 21:00
Škoda besed za tega pajaca.
FAIRPLAYER
# 12.02.2013 ob 21:34
Janša = šizofreni paranoik.
FAIRPLAYER
# 12.02.2013 ob 20:57
Če je tako kot razlaga Janša, potem je tisto Majerjevo pismo o volilcih Ps-a posledica desnega fašizma.
Sava73
# 12.02.2013 ob 20:52
Aha fašist nam soli pament od fašizma

od je..... Jansa
friks
# 12.02.2013 ob 21:00
Janša in njegovi najožji privrženci so mnenja, da imajo oni prav in smo vsi ostali v zmoti. To je pa pravzaprav definicija norca - ko vsi ostali mislijo drugače kot ti, je v 99% (v Janševem primeru lahko še tisti preostali odstotek odmislimo) nekaj narobe s tabo.

In pri Janši so v zadnjem času možno prepoznavne diktatorske težnje z močnim sovražnim govorom do drugače mislečih. Obenem v njegovih slepih privržencih lahko prepoznamo ljudi, ki so pripravljeni na ukaz zavajati in prirejati dejstva o komerkoli in čemerkoli, samo da bi odvrnili pozornost od lastnih nečednosti in nesposobnosti.
gomro
# 12.02.2013 ob 21:04
ha ha ha wikipedija

In political discourse, the term has been used by the Prime Minister of Slovenia Janez Janša on February 8, 2013 at a rally of his supporters staged in counterpoint to growing popular protests of 2012-2013[7]. Anecdotal or no leftist terrorism was detected in Slovenia prior to the events, so the message of PM Janša was a swan song at a time when the popular support for his government fell to below 20% and that of the opposition grew to 75%[8].
viper81
# 12.02.2013 ob 21:04
Prav zato je po njegovih besedah prišlo do nove napovedi o znižanju bonitetnih ocen Slovenije, in to zaradi politične nestabilnosti in posledic, ki jih ta povzroča v gospodarstvu. To pomeni, da bo cena za naše zadolževanje porasla "in to izključno zaradi politične neumnosti," je prepričan Janša.

Saj krivec za politično nestabilnost je pa edino Janša, ki je imel (z odstopom zaradi koruptivnosti) vse v svojih rokah, torej se je sam sebe okrivil za znižanje bonitetnih ocen zaradi politične neumnosti. (je Virant mogoče kriv ker pokaže hrbtenico in noče sodelovati s koruptivnim liderjem, ki se oklepa oblasti in je tako najslabši zgled državjanom?)
In to bo že tretje znižanje bonitetnih ocen, za katero je vsaj delno kriv Majer: prvo zaradi miniranja reform v prejšni vladi in drugo zaradi naznanil v tujih medijih da bomo potrebovali evropsko pomoč.

V glavnem, Janša, do vratu si v dreku in vedno ko odpreš usta se pogrezneš malo.
true blue mb
# 12.02.2013 ob 22:07
@oljka
Slovenski Honecker je Kučan. OK. Potem je Janša kaj? Pisec knjige Mein Kampf.
djmiki
# 12.02.2013 ob 21:55
Afterburner
# 12.02.2013 ob 21:53
Prijavi neprimerno vsebino
@FAIRPLAYER
Kogar imam jaz rad ali sovražim, je pa najbrž moja stvar.

Nimaš pa nobene pravice javno tako grobo žalit kogarkoli in diagnosticirat zdravstvenega stanja nekoga, ki ga osebno sploh ne poznaš. Še posebno pa ti te pravice ne daje tvoja izobrazba, ki nima nič skupnega z medicinsko stroko.
Čudi me tudi, kako admin dopušča tako grobe žaljivke na račun predsednika slovenske vlade.

ko je pa predsednik mene in ostalih par tisoč na protestih označil z zombiji in na koncu z levimi fašisti si se pa strinjal nehaj že enkrat težit točno se ve kdo je tukaj bolan v glavo !
favory
# 12.02.2013 ob 21:33
Za ugotoviti, Janša boleha za paranoidno shizofrenijo ni treba biti specialist pshiater. Kako si samo spreminja osebnosti...Tomaž Majer, Vid Videc...in jaz verjamem da on verjame, da so to neke druge osebnosti. O paranoji pa sploh...palček iz Murgel ga preganja, strizi iz ozadja ga lovijo, zavezniki mu dajejo nož v hrbet..povsod sami sovražniki...edini cilj opozicije je njega vreči iz oblasti...kot da tega cilja nimajo vse opozicije na svetu...no, ne njega vreči, ampak zamenjati svoje vlade.
Da imam psihičnega bolnika za predsednika vlade je žalostno in nevarno, a še bolj nevarni so njegovu+i sldilci, ki jih ne morem poimenovati drugače kot Janezove priče..verska sekta, ne stranka. En kup zarukanih sledilcev mesije...brez sposobnosti vsaj malo kritičnega razmisleka, če ne drugega, vsaj o sumih korupcije. Morda pa tudi o temu, kako je obračunal z nekaterimi malce kritičnimi znotraj Partije...dam Hvalico in Brejca v premislek.
V Nemčiji je odstopil predsednik države zaradi veliko milejših obtožb, odstopila ministrica zaradi suma o plagiatu doktorata pred 33 leti....naš Veliki pa zahteva forenzično preverjanje spričevala lajdrice iz njegvove stranke za šolo, ki je sploh ni obiskovala...Če bi imel zadostno moč ne dvomim, da bi ravnatelj tiste šole takoj priznal, da se spomni, da je maturirala z odliko...a da so to pozabili vpisati v dokumentacijo.
Ma brrruuuuuhhhhh!!!!!!!!!
svabo
# 12.02.2013 ob 21:17
On se je oglasil. On. Če je On rekel da obstaja levi fašizem potem je to dejstvo. Škoda ker je Mussolini že mrtev. Morda bi on lahko bolj detaljno razložil kakšen levičar je bil sam. Sicer pa. Ljudje On se je oglasil. Tako bodi in nič drugače. On ima vedno prav. Če se z On ne strinjaš si zombi. In pa fašist seveda. Razumi to državljan ki plačuješ davke! Ko plačuješ davke si zgleden državljan in častivreden človek. Ko greš na proteste si fašist! Ustava je napisana za ovce? On je edini ki jo lahko interpretira. On. Ni čudn da je še papež odstopu. Ker je On edini poklicani!
zabiče
# 12.02.2013 ob 21:05
Dodal je še, da pri tem ni bil prvi, ki je storil tako, ampak je "to je naredil že novinar britanskega časopisa, ki je pisal o razmerah v Sloveniji in o ideologih tega, kar se pri nas dogaja, in je to označil za levi fašizem".

sej sem vedu da je od nekoga kopiral he,he
provni
# 12.02.2013 ob 22:09
Nadaljevanje zabijanja nožev v hrbet.
Janša je povedal, da so tisti, ki so zrušili Pahorjevo vlado in potem niso uspeli sestaviti svoje vlade, želeli, da njegova vlada ukroti krizo.
Kakšna laž. Sam je tri leta pripravljal napad na mesto premierja, metal polena Pahorju pod noge, se silil na njegovo mesto in na koncu zagonil državo.
rudes
# 12.02.2013 ob 22:04
Ja nc, ce Ivan Janez Veliki prepoznava (tudi mene, ker pac ne odobravam njegove agend) Veterana vojne za Slovenijo kot levega fasista, lahko recem le....

Sem ponosen na to, da sem levi fasist!

Pa ta tip je resnicno bolnik.
favory
# 12.02.2013 ob 21:56
@sonckasta
jaz pravim Janši: svaka ti čast...

po moje si doživela nekaj zadnjih orgazmov z njegovo sliko v roki....
svabo
# 12.02.2013 ob 21:24
Pa še nekaj sem pozabil. Glede na to, da se je nazadnje pojavil na ulicah glavnega mesta svoje države On Junija 2012 ob dnevu državnosti je očitno kot desni komunist odšel v ilegalo. V javnosti se pojavlja samo še kot filmski lik, ki nagovarja svoje desne komuniste. Očitno je da On deluje samo ostali pa v trojkah. Samo javke v prestolnici mu nikakor ne uspe vzpostaviti. Ljubljana mesto heroj levega fašizma!
zabiče
# 12.02.2013 ob 21:18
Drugače so Rdeče Brigade čisti, klasičen primer levega fašizma.
Teroristi in kriminalci vrste Al Kaida.


Bin Laden je levi fašist he,he,he
Brigate Rosse
# 12.02.2013 ob 21:06
A je kaj komentiral napis, ki se je pojavil na Urhu? Uspeva ti Ivan, kar se sovraštva med Slovenci tiče, smo dejansko zelo blizu letu 1945.
oliva
# 12.02.2013 ob 21:04
@ezat_anim: "Razlika je samo v temu, da Janša ima vsaj jajca in pove kar si misli javno"

Resno misliš al zezaš?
JAVNO POVE? A kot Tomaž Majer al kot Janša iz Bruslja prek platna?
Kdaj gleda koga v oči, ko (mu) govori in kdaj je konkreten?
Ali mogoče malo namiguje: 'nekateri', 'murgle' ipd.

Zato ker se vam zdi nesramnost, cinizem in sikanje moškost in pogum in jajčnost, v Sloveniji nimamo politikov in folka z jajci.

Tisti ki je pogumen, pride med ljudi in jim gleda v oči in se ne skriva za trolarji in tomaži majerji.
pajo26
# 12.02.2013 ob 21:01
zanjga je njegovo kosovo, avstralija je predobra ...
gomro
# 12.02.2013 ob 20:58
Torej: Habermas je opisal "levi fašizem" v povezavi z nasilnim levim terorizmom 60 let in se do njega distanciral ... zagovarjal radikalno nenasilno levico etc. ... zdaj pa, vprašajmo, kako ta izraz uporabi naš Janezek? Ali so pojavi, ki jih opisuje, že zadostni za rabo izraza "levi fašizem" (grafit, ki ga je bogvekdo napisal; obiski na domu, kjer tisti, ki je tam prijavljen, ne živi; politično nekorektni transparenti). Odgovor je ne. Janezek je priznal; od angleškega novinarja je prepisal.
Predsednik vlade prepisuje od angleških novinarjev. Svašta.
djmiki
# 12.02.2013 ob 20:58
Še ena nezaslišana kršitev ustave, ki sta jo izvršila oba, Pahor in Janša! Nočemo morit z ustavnim pravom, ampak: 115. člen slovenske ustave pravi, da mora minister opravljati tekoče posle, dokler ni imenovan nov minister! In kaj dela slovenska elita? Krši ustavo!!! Namesto, da bi Šuštaršič in Pličanič opravljala tekoče posle naprej, jih je nadomestil kar Janša sam in Černač!!! Enako je bilo pri Pahorju!!! In kaj to pomeni? To pomeni, da SDS sedaj lahko izvaja kadrovski cunami v našem gospodarstvu in po naših direktoratih!!!!
HerrFlick
# 12.02.2013 ob 22:57
"to je naredil že novinar britanskega časopisa, ki je pisal o razmerah v Sloveniji in o ideologih tega, kar se pri nas dogaja, in je to označil za levi fašizem"

Hahah klasični Janša... če bi pisal o lažeh in korupciji v vrstah SDS, bi bil pa to neki nepomemben novinarček.
FAIRPLAYER
# 12.02.2013 ob 22:04
@Afterburner

Glej, ne bom se tukaj s teboj pričkal, kot stara baba na tržnici. Vedno se vtakneš v mojo virtualno osebnost, ki ni nujno takšna kot jo opišem. Kaj pa če sem bolj šolan? Kaj pa če sem pravnik ali doktor? Ne veš, je tako? No,vidiš, lahko bi bil kdorkoli. Ti ne moreš dokazati meni, jaz ne morem dokazati tebi. Zato je nesmiselno, da žališ druge uporabnike foruma. Jaz sem povzel in napisal nekaj, kar sem zasledil drugje. Vem, da te zelo boli, če kdo o Janši napiše kaj negativnega, a vsak o nas ima pravico podati svoje mnenje in komentirati vsebino novic. In pri tem me ne moreš ustaviti, pa naj ti bo zaradi tega ne vem kako hudo.
severna zvezda
# 12.02.2013 ob 21:57
Nimaš pa nobene pravice javno tako grobo žalit kogarkoli in diagnosticirat zdravstvenega stanja nekoga, ki ga osebno sploh ne poznaš. Še posebno pa ti te pravice ne daje tvoja izobrazba, ki nima nič skupnega z medicinsko stroko.
Čudi me tudi, kako admin dopušča tako grobe žaljivke na račun predsednika slovenske vlade
.

............ samo to bom dodal: moraliziranje je sicer vedno dobrodošlo ... ko se želi pod preprogo pomesti hudobijo Janeza Ivana! Ogledalo, ogledalo naj se mu nastavi. Od kod Janezu Ivanu pravica, da žali narod oz. državljane???
friks
# 12.02.2013 ob 21:57
@ Afterburner

haha, očitno bi se borci proti levemu fažizmu zelo hitro zatekli k cenzuri. Kako ironično. Ali pa tudi ne?
DURA-ACE
# 12.02.2013 ob 21:54
Je pa hecen tale Janša, najprej esdeesovci kracajo glupe sovražne grafite - enega posebej idiotskega kot naročeno tik pred njihovim shodom - potem pa Majer na shodu peščice senilnih vernikov odkrije levi fašizem!

SDS možganski trust kar prekipeva od aktivnosti: od zombijev, namišljenih lačnih otrok, golobov na šolskih jedilnikih, nesposobnih staršev, sorodnikov in starih staršev, pa vse do levega fašizma.
friks
# 12.02.2013 ob 21:52
@ hephaestus
Tako je vedno bilo in vedno bo. Demokracija je večni zmagovalec, fašizem in terorizem pa večna luzerja :))

Se strinjam s tabo. Zdaj moramo to dopovedati samo še človeku, ki se oklepa čela države z bolestnimi diktatorskimi težnjami.
Namig: plešast moški srednjih let z imenom Janez
DURA-ACE
# 12.02.2013 ob 21:49
Janša: Z levimi fašisti nisem označeval oseb, temveč pojave

Pahor: Strici iz ozada niso ljudje, ampak pojav


Tovariša potrebujeta istega psihiatra.
djmiki
# 12.02.2013 ob 21:49
Afterburner
# 12.02.2013 ob 21:43
Prijavi neprimerno vsebino
@FAIRPLAYER
Janša = šizofreni paranoik.

Kolikor sem bral tvoje poste, sem zasledil, da imaš samo srednjo izobrazbo, kar ni samo po sebi nič narobe.
Vendar, da si s tako izobrazbo dovoliš diagnosticirati duševno zdravje neke druge osebe, veliko pove o tebi, o tvojem karakterju in tvoji stopnji zrelosti.
Stopi pred ogledalo in kritično opazuj, kaj v njemu vidiš.

to sem jaz objavil iz hrvaškega časopisa imaš kaj proti, preden napadaš napadaj pravega, kakšno izobrazbo pa imaš ti ? Le čevlje sodi na Kopitar !
zabiče
# 12.02.2013 ob 21:16
ma taki troti ste da niti ne razumete kaj vaš "eden in edini" sploh govori
no sej v bistvu je kar zadel
problem je samo,ker je zadel samo pri svojih
ostali mu ne padamo na finto
dokaz je bil petkov popoldanski protest-miren in brez neumnosti

spodletelo mu je press
FAIRPLAYER
# 12.02.2013 ob 21:16
Med omenjenimi "pojavi" je omenil napis, ki se je pojavil na eni od trgovin v Ljubljani o "klanju kristjanov" in transparente nekaterih protestnikov, na katerih so "ljudi pošiljali v Hudo Jamo in Barbarin rov"

Tu se gre lahko tudi za podtikanje s strani desnih fašistov. Na proteste pride vsak z svojimi transparenti ali obeležji in se nikogar ne kontrolira. Se pravi, da so zastave z zvezdo in transparent o barbarinem rovu lahko podtaknjene s strani desnih fašistov ali SDS-a.
Janša posamične primere sovražnosti posplošuje in jih vpenja v politiko in civilna gibanja, kar je absurd, če vemo, da krivci še niso odkriti in se gre za neraziskane primere.
Bivši uporabnik
# 12.02.2013 ob 21:01
Janša, Janša, Janša je naše sunce, Janša, Janša, Janša je naše srce, našoj sreći nigde, nigde kraja jer nas ista, ista ljubav spaja.
Sloven258
# 12.02.2013 ob 20:59
Alternativa je bila DL, Nsi, Desus, SLS, SDS ( brez Janše). Janezek asi pozabu.
Kazalo