Slovenija

Poudarki

  • "Razbrati je jasen konflikt javnega in zasebnega interesa ministrice"
  • O "garažni aferi" se je razgovoril tudi Janša
  • Inšpektorat za javno upravo: Upravno sodišče ni ravnalo v skladu z ustavo
  • Ribiča zanima, ali je minister skušal vplivati na pravne strokovnjake in upravne sodnike
  • Minister odločno zavrača namigovanja, da bi skušal vplivati na pravne strokovnjake
Katarina Kresal
Tanko med drugim očita Kresalovi, da je z imenovanje Gorška za direktorja policije dosegla, da je lani spremenil zakon o policiji in da je bil na to mesto imenovan zato, ker mu ministrica zaupa. Foto: EPA
Milan Pogačnik
SLS kmetijskemu ministru Milanu Pogačniku očita protiustavno in nezakonito delovanje s tem, ko je ministrstvo sledilo sodbi upravnega sodišča. Foto: MMC RTV SLO
Bulmastif
Inšpektorat za javno upravo je v zapisniku iz 10. februarja letos ugotovil, da upravno sodišče ni ravnalo v skladu z ustavo, saj bi moralo, ko je menilo, da je zakon v neskladju z ustavo, tega dati v ustavno presojo in prekiniti postopek do odločitve ustavnega sodišča. Foto: MMC RTV SLO
Borut Pahor
Od premierja Pahorja Tanko zahteva, da zagotovi neodvisno preiskavo primera. Sprašuje se namreč, kako si premier predstavlja neodvisno raziskavo primrera, za katero si prizadeva, če pa bodo nanjo neposredno vplivalo ravno tisti, ki so v primer do konca vpleteni. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Janša: Smrt razgalila delovanje mafijskega omrežja

Inšpektorat: Upravno sodišče ni delovalo v skladu z ustavo
19. februar 2010 ob 14:52,
zadnji poseg: 19. februar 2010 ob 22:43
Ljubljana - MMC RTV SLO

SLS ministru za kmetijstvo očita protiustavno delovanje, kar ta zavrača, SDS pa od ministrice za notranje zadeve zahteva odstop. Pahor in Kresalova sta se zaradi tega že sešla in ministrica še naprej uživa njegovo polno zaupanje.

Iz kabineta predsednika vlade so še sporočili, da premier Borut Pahor tudi po tem razgovoru nima razlogov, da bi dvomil o profesionalnosti in neodvisnosti dela policije ter politično odgovornem ravnanju ministrice za notranje zadeve.

Vodja poslanske skupine SDS-a Jože Tanko Katarini Kresal predlaga, da odstopi, da bi tako omogočila policiji neodvisno preiskavo primera Baričevič. Tanko piše, da se je izkazalo, da je direktor policije Janko Goršek prek nje prej kot pristojnega sodnika in tožilca o tragičnem dogodku obvestil odvetnika Mira Senico. Sam meni, da ob tako jasno izraženi politični podrejenosti izsledkom preiskave, ki jo bo izvedla policija, ne bo nihče verjel.

Od premierja Boruta Pahorja pa Tanko zahteva, da zagotovi neodvisno preiskavo primera. Sprašuje se namreč, kako si premier predstavlja neodvisno raziskavo primera, za katero si prizadeva, če pa bodo nanjo neposredno vplivali ravno tisti, ki so v primer 'do konca' vpleteni. Tudi Pahorju Tanko predlaga, da notranjo ministrico nemudoma pozove k odstopu.

Dodal je še, da vsakodnevno prihajajo na dan informacije, ki zanikajo ali bistveno spreminjajo uradne izjave pristojnih organov in posameznikov. Tanko pri tem opozarja na to, da je policija med preiskavo primera na prizorišče dovolila vstop nepooblaščeni osebi, to je državni sekratarki ministrstva za kmetijstvo Sonji Bukovec, na nadaljnjo obravnavo primera, ki se po njegovem mnenju vodi kot spor med veterinarsko upravo oziroma inšpekcijo ter policijo, zaplete pri forenzični preiskavi, forenzične izvide ustreljenih psov, izsledke o tem, ali so bili psi mučeni in zlorabljeni.

"Razbrati je jasen konflikt javnega in zasebnega interesa"
Opozarja tudi, da še vedno ni razjasnjeno vprašanje, ali je bila na prizorišču tretja oseba, po poročanju medijev pa prihajajo na dan tudi informacije, da je bilo postopanje policije na kraju napada nenavadno. Tanko dodaja, da so pravnik Rajko Pirnat, predsednik upravnega sodišča Janez Breznik in upravni inšpektor Marjan Štriker podvomili o pravilnosti odločitev upravnega sodišča, sodnik poročevalec na upravnem sodišču v tej zadevi pa je bil brat pravosodnega ministra Aleša Zalarja.

"Iz povezav, v katerih se v tem primeru velikokrat pojavljate, je razbrati jasen konflikt javnega in zasebnega interesa. Ob tem se zastavlja vprašanje, ali kot nosilka javne funkcije spoštujete ustavni red in delate za blaginjo Slovenije," Tanko očita Kresalovi in ob tem dodaja, da je z imenovanje Gorška za direktorja policije dosegla, da je lani spremenil zakon o policiji in da je bil na to mesto imenovan zato, ker mu ministrica zaupa.

"Smrt razgalila delovanje mafijskega omrežja"
Oglasil se je tudi prvak SDS-a Janez Janša, ki je na spletni strani stranke zapisal: "Mučna in tragična smrt pripadnika tranzicijske levičarske elite je razgalila delovanje mafijskega omrežja, ki omogoča ljudem brez vesti stanje, v katerem je vse dovoljeno. Dobesedno vse. Niso jim dovolj samo zlorabe sistema in ljudi, pred njimi niso varne niti domače živali."

Janša o, kot pravi, "garažni aferi" med drugim še meni, da se ob pojasnjevanju ozadja dogodka "v vsej svoji grotesknosti razgalja morbidno dekadentno obličje mogočne pajkove glave, za katerim se pne gosta lepljiva mreža, ki povezuje mnogotere stare in novodobne koristi in koristolovce".

Predsednik največje opozicijske stranke in nekdanji premier je še zapisal: "Vsi, ki se ob bizarnostih garažne afere ter vsak dan novih informacijah o izigravanju pravnih in upravnih postopkov sprašujejo, kako je to mogoče, bi morali vedeti: Če je bilo dovoljeno nekaznovano moriti, je še toliko prej dovoljeno tudi krasti, zlorabljati pravno državo, ljudi in seveda tudi živali."

Pogačnik: Ministrstvo ni imelo druge možnosti
SLS namreč kmetijskemu ministru Milanu Pogačniku očita protiustavno in nezakonito delovanje s tem, ko je ministrstvo sledilo sodbi upravnega sodišča. To je namreč veterinarski upravi (VURS) naložilo preučitev, ali je mogoče nevarnost psov preprečiti še kako drugače kot z usmrtitvijo.

A kot opozarjajo na ministrstvu, pri tem SLS ne pove, da je ministrstvo potrdilo pravilnost prve odločbe VURS-a o humani usmrtitvi in da se je ministrstvo pritožilo zoper sklep upravnega sodišča o odložitvi usmrtitve psov.

Inšpektorat za javno upravo: Upravno sodišče ni ravnalo v skladu z ustavo
Kot še zagotavljajo, zoper pravnomočno sodbo upravnega sodišča ministrstvo ni moglo vložiti niti pritožbe niti sprožiti revizije. Zakonitost in pravilnost ravnanja ter odločanja ministrstva potrjujejo tudi sklepi nadzora inšpektorata za javno upravo.

Ta je namreč v zapisniku iz 10. februarja letos ugotovil, da "ni mogoče prezreti dejstva, da upravno sodišče ni ravnalo v skladu z ustavo", ki pravi, da če sodišče pri odločanju meni, da je zakon, ki bi ga moralo uporabiti, protiustaven, mora postopek prekiniti in začeti postopek pred ustavnim sodiščem.

Ministrstvo za kmetijstvo navaja tudi pravno mnenje Rajka Pirnata, ki je zapisal, da sodba upravnega sodišča ni v skladu z zakonom in ustavo, saj je upravno sodišče odločanje upravnih organov usmerilo v eno smer in ti niso imeli nobene druge možnosti, kot da temu sledijo. Sodbo je lahko izpodbijal le Saša Baričevič in sodišče mu je v odločbi ustreglo, je še dejal Pirnat. Predsednik upravnega sodišča Janez Breznik pa je priznal, da bi lahko sodišče veljavno zakonodajo uporabilo tudi napačno.

Ribiča zanima, ali je minister skušal vplivati na pravne strokovnjake in upravne sodnike
Sicer pa je poslanec SLS-a Janez Ribič ministru za kmetijstvo Milanu Pogačniku postavil novo poslansko vprašanje, v katerem ga sprašuje, ali je po vložitvi interpelacije govoril s kakšnimi zunanjimi pravnimi strokovnjaki, ki so v zadnjih dneh javno izrazili svoje stališče do (ne)zakonitosti postopka vrnitve dveh bulmastifov lastniku, in skušal doseči, da bi omilili ali spremenili neodvisno in kritično strokovno stališče.

Poslanca zanima tudi, ali je minister po vložitvi interpelacije govoril oziroma se srečal s predstavnikom ali sorodnikom upravnega sodišča oziroma senata upravnega sodišča, ki so v zadnjem času izrazili možnost, da bi se pri njihovem delu lahko pojavila napaka, in če se je, Ribiča zanima, kdaj in s kom se je Pogačnik sešel in ali je poskušal doseči omilitev oziroma spremembo javno izraženih stališč.

Minister odločno zavrača namigovanja, da bi skušal vplivati na pravne strokovnjake
Z ministrstva za kmetijstvo so že odgovorili, da minister Pogačnik v času po vložitvi interpelacije ni govoril z nobenim zunanjim pravnim strokovnjakom, ki je v zadnjih dneh javno izrazil svoje strokovno stališče v zvezi s postopkom vrnitve bulmastiffov nazaj lastniku. Prav tako ni govoril ali se srečal s katerim od predstavnikov ali sorodnikov upravnega sodišča oziroma senata upravnega sodišča. Ob tem minister odločno zavrača namigovanja, da bi skušal doseči, da bi kdor koli od pravnih strokovnjakov omilil ali spremenil svoje stališče. Minister bo na poslansko vprašanje pisno odgovoril v skladu s poslovnikom DZ-ja.

B. K., A. M.*
Prijavi napako
Komentarji
bad brains
# 19.02.2010 ob 15:43
http://www.sds.si/news/5935
Obvezno čtivo za vse ! Preberite pozorno od prve do zadnje besede in po potrebi ponavljajte....
_ich_
# 19.02.2010 ob 15:12
Pogačnik: Ministrstvo ni imelo druge možnosti

Že to da se tukaj omenja ministrstvo je korupcija. Za take stvari morajo skrbeti službe, ki so seveda pod ministrstvom, a na njihovo delovanje le to ne bi smelo vplivati (zaradi političnih zvez)!
kralj matjaž
# 19.02.2010 ob 16:10
Dvojna merila.
Ene za aristokrate, druga za navadne smrtnike.
jbzt
# 19.02.2010 ob 16:03
hehe...Glede pasje afere...
.
http://www.pozareport.si/?Id=mediji&
View=novica&novicaID=14786

ps.Bi dal link še od Mladine...aja oni ne pišejo o aferi...
vlkišef
# 19.02.2010 ob 16:03
ne morem ravno rečt da je Janša moj idol,vendar se z zapisanim strinjam,sploh z delom o cenzuri
Jožeine
# 19.02.2010 ob 16:38
Ja "Pasja princeska" naj odstopi - povezave so nekam preveč očitne!
Miki_79
# 19.02.2010 ob 15:43
Jest mam občutek da ministr sploh ne ve v katerem ministrstvu sedi...
babi2
# 19.02.2010 ob 20:10
Danes me je obiskal znanec po dolgem času. Je zagrizen "levičar" in vseskozi lojalen levi opciji. Ko je beseda nanesla na politiko pa je izbruhnil....tako slabe vlade pa še nismo imeli...ko sva debatirala, sva si bila edina, da deluje v slabih razmerah, je pa popolnoma nekredibilna zaradi Pahorja, ki ne zna narediti reda v svoji koaliciji. Izustil je tudi, da bi bil Janša za te razmere dosti bolj primeren.
Kluzo
# 19.02.2010 ob 15:31
Alchemist. Počakaj še nekaj dni. Bo veselo.
Matrovski
# 19.02.2010 ob 23:23
od posiljevalca psov do mafije. only in slovenia.
Kluzo
# 19.02.2010 ob 19:01
Pahor, Pahor, kaj si ti vse pripravljen storiti za partijo ...
ANTIBOLJŠEVIK
# 19.02.2010 ob 17:53
Kresalova bo morala odstopiti. To zahteva politična higiena in nenazadnje omogočanje preiskave . Sedaj se na samo ta tudi druge preiskave, olitno zadržujejo. Preiskati je treba Senice in Kresalove od strehe do temelja. Temu klientelizmu in korupciji z LDS na čelu se mora narediti konec.

Pahor pa cinca minca.
J.A.
# 19.02.2010 ob 15:53
Ali je bilo že kje pojasnjeno zakaj in kdo je bil odgovoren, da se je zavlačevalo z izdajo posebnega posebnega pooblastila državnemu pravobranilstvu, da je tožba zastarala?
Kauko
# 20.02.2010 ob 00:32
Ko Janša udari, udar tako, da najbolj boli. :D

klipan, kaj ko bi ti nehal mešat ves drek o RKC in SDS? lajna...
eco
# 20.02.2010 ob 00:27
Je pa natepavanje psov prav tako kaznivo ko pedofilija.
eco
# 20.02.2010 ob 00:26
@KLIPAN
Če še nisi pogruntal je natepavanje psov samo pika na i.
Vse ostalo izigravanje pravne države je bistvo problema.
Tadejstein
# 19.02.2010 ob 23:36
SKing
Pahor ni sluga Kresalovi - Pahor je sluga Golobiču.

Golobič je tisti, ki vleče vse niti in podaja odločitve. Na praktično vseh ravneh.


Tudi Kresalka vleče. Pod mizo. Na kolenih.
kozi
# 19.02.2010 ob 19:09
Pahor o pozivu k odstopu Kresalove: Ministrica uživa moje zaupanje

Vi kar uživajte.....
beabica
# 19.02.2010 ob 19:08
Svojo partnerko imenuje-"GOSPA KRESALOVA"??????
V30 letih prijateljevanja pa naj ne bi niti enkrat vstopil v hišo na Oražnovi??!!??
Kakšen lažnivi nakladač!
MIRNČAN
# 19.02.2010 ob 18:17
to ne moreš vrjet kako gnila je naša vlada. čedalje bolj prihajajo ven grde resnice vsega.
eco
# 19.02.2010 ob 18:16
@nesesekirat
Ne bo šlo.
Kralja in pasjo princesko že imamo.
eco
# 20.02.2010 ob 00:28
V boljše čase te bosta popeljala Kresalka in Pahor ....
mobydik
# 19.02.2010 ob 23:21
Janša s tem svojim sestavkom samo dokazuje, kako zelo zelo sposoben je. Čeprav so morda katere misli res nekoliko, hm, pretirane.

Sam ne verjamem, ker nočem verjet, da je vse tako zelo, že prav mafijsko. Tisto o "dekadentnem obličju pajkove glave..." bi morebiti lahko izpustil, no.

Upam, da bo čim prej spet predsednik vlade.
semaino
# 19.02.2010 ob 23:18
Senica je za 24kur dejal, da je ministrstvo imelo najmanj dvakrat možnost za usmrtitev, ko psi niso bili pod varstvom sodišča, pa tega niso naredili.

Kaj nam Pogačnik sedaj tukaj pere možgane?
tzt
# 19.02.2010 ob 22:26
Čedalje bolj je jasno kdo nam vlada. In to ni Pahor. Nisem verjel v "ulico", ampak ta je zgleda čedalje bolj verjetna.
avatar
# 19.02.2010 ob 19:02
Ja Pahor? Kaj čakaš in koga in zakaj ?

Sklepam da naš minister za kmetijstvo ni imel druge možnosti,saj so verjetno tako pritiskali nanj zaradi psov,da se mu je pač žvižgalo ,kje in kam podo poslani.

Počakajmo še nekaj dni,pa bo še prišlo nekaj na dan.Šušlja se veliko,pa o Senici,da je hudo ranjen,pa da jih je bilo še nekaj zraven na tej zabavici.No ,le čakajmo.

A čaka na to tudi Pahor?
prepovz
# 19.02.2010 ob 18:29
Pahor bi najbolje naredil, ko bi rekel: "Vsi moji, ki vas podpiram in tisti, ki ste na napredni strani, za menoj v Libijo.
Potem bi bila Slovenija odrasla država, saj bi ji več ne vladali liliputanci, palčki, narcski in ostala pravljična bitja!
Si želim preveč?
Kluzo
# 19.02.2010 ob 15:48
skuggi. Tudi to, a morda bodo tudi lepi gospodje v lepih pozah zanimivi za videti.
eco
# 20.02.2010 ob 13:02
Naša vlada bo prva, ki jo bodo spodnesli psi.

Bravo bulmastifi!!!!!
oljka
# 20.02.2010 ob 00:37
@Klipan ko nebi bili med 200 pedofili v sloveniji tudi dva ali trije župniki-bi itak najverjetneje tudi vseh teh 200 ljudi korakalo zraven ministrice v paradi ponosa...
Potreben je tak zakon kot so ga sprejeli Poljaki.Ampak kako bi potekala ta kemična kastracija v teh primerih ko so žrtve živali-pa ženska agresor-to pa ne vem?
eco
# 20.02.2010 ob 00:35
Ko Janša udari, udar tako, da najbolj boli

Janši sploh ni treba udarit.
Sej je Drnovšek reku, da ko njega ne bo, se bodo še pobili med sabo.
eco
# 20.02.2010 ob 00:32
@K_ris
Sej zato se pa zdaj nazaj drži, da ne bo zapravu plus pik.
Kar se pa nagrade tiče, pa najbrž sodiš po sebi.
navigator007
# 19.02.2010 ob 23:31
Ali se vsi modreci, ki na tem forumu navajate ukradeni mail iz MKGP-ja sploh dobro zavedate, kaj počnete? V mailu je izražena želja kabineta, da se preuči možnost za to, da psi za vedno ostanejo v ZAVETIŠČU na stoške lastnika in ne možnost, da se vrnejo lastniku. Torej se vam zdaj zdi sporno to, da Jarc posiljenih psov ni osebno postrelil ali kaj? Kdo zdaj ponižuje intelekt lastnih volivcev?
Meni osebno se namreč ubijanje zlorabljenih živali še vedno zdi zelo barbarsko dejanje.
da funk
# 19.02.2010 ob 23:10
ksenak2, lubi buh pomagej,

kot da se 'nizkotnost' brezplačnikov lahko primerja z garažnim natepavanjem psov.

Ha,ha,ha.

Levičarji ste zabluzili-
mojca111
# 19.02.2010 ob 21:55
Pahor je ujetnik lds interesov in lobijev. Pahor dobro ve, da če zamenja Kresalko, bo koalicija razpadla.
Sicer pa, bolj ko se Kresalka trudi popraviti svojo omadeževano podobo, slabše je. Nekaj prikrije in pošilja Mirota, da naroči medijem, da cenzurirajo forume slabše je.
Zdaj pa je na dan prišla še, da Kresalka in Miro gradita "kmetijo" (prestižna vila z pristajalno stezo za helikopter) nekje pri Luciji, kjer se ne sme graditi ( baje smo vsi pred zakonom enaki, ja ja) in kjer je dak dovoljenje nek občinski funkcionar član lds (spet "naključje").
Kresalka bo spet vpila kako je to sprevrženo.
Petrasa
# 19.02.2010 ob 18:51
zakaj pa je Pahor vedno bolj zabuhel????
Posebej zabuhle postajajo njegove oči.
jbzt
# 19.02.2010 ob 17:13
hehe...Sedaj še Špeličeva in Jarc...
Komaj čakam,da se začnejo tunkati med seboj in naštevati imena obiskovalcev garaže...
slassi
# 19.02.2010 ob 16:05
ALchemist

Upravno sodišče je zgolj odločilo (in še to nepravilno) da je potrebno uporabiti stari zakon in ne novega.

Torej izgovor, da je upravno sodiče odločilo kaj o vračilu pso je čista zlonamerna laž.
TO ponavljao tisit, ki bežijo predodgovornostjo ali pa imajo v tem političen,ideološke ali finančne interese.

Odločitev je sprejela, komisija ministerstva navkljub vet. inšpetorju in okrajnemu sodišču.
The_Deer
# 19.02.2010 ob 15:56
Mislim, da je to z upravnim sodiščem izgovarjanje. Je pa sodišče sicer delovalo podobno, kot pri Pavlu Kodru, ko so mu ''pozabili izročiti sodbo''. To je samo ena napaka, pač napaka sodne veje oblasti, ki pa je vsled sorodstvenih in strankarskih povezav skoraj nemogoče verjeti, da je naključna. Druga napaka je, da so pse vrnili in to celo vse tri, lastniku, ki je imel izrazito ponižujoč odnos do žrtev napadov, saj se jim ni niti opravičil, kaj šele kaj drugega, pri čemer je bila zadnja komisija sestavljena po zelo čudnem ključu, drugačnem od prejšnjih in je sprejela odločitev, ki je bila v nasprotju z javnim interesom. To je napaka izvršne veje oblasti.
spf xxii
# 20.02.2010 ob 15:05
skitnica

kakšna bedarija, to lahko zapišete samo privrženci rdečih zoofilov.
l.2006 so izdali odločbo o usmrtitvi bulmastifov, ki jo je spodbijala ravno rdeča zoofilska mafija, ki je kasneje prišla na oblast in spremenila odločbo.
Revček iz Tržiča pa je bil napoten na prvat tožbo in ker je vmes v čudnih okoliščinah umrla lastnica psov se je stvar zavlekla, tukaj so SDS in SLS oz edina normalna vlada do sedaj delali povsem po zakonu.
minerva
# 20.02.2010 ob 08:50
se sprašujem vedno znova ZAKAJ toliko člankov, zakaj toliškni komentarji zakaj tolikšna pozornost.i zadeva , zakaj ugibanja, ali smo drhal (kot nam visoka dostojanstvena družba pravi)..ki melje svoj mlin

potem pa gledam spet iz drugega zornega kota: ZAKAJ PA NE , zakaj ne razpravljati, zakaj ne govoriti, zakaj ne.... PRAV JE TAKO, da se govori da se razpravlja, da je cinicem...
HVALA medijem da pišejo pišejo pišejo........ ker pametni pišejo....in razkrivajo kar mi mali ne moremo.....

IN KO POTIHNEJO MEDIJI je zmaga TU kajne g.Pahor, Ga.KResalSenica; gospodje politiki......pustimo času čas se bodo že naveličali in pozabili......

NE GOSPODNJE NE zapisi ne gredo v pozabo....... pa tudi ljudsko izročilo je hudo močno.....

POVEJ MI S KOM SE DRUŽIŠ IN POVEM TI KDO SI po ljudskem izročilu pa še kako drži.
beabica
# 20.02.2010 ob 08:21
Mislim,da bo Kata v prihodnosti politično mrtva-kdo ji bo verjel,kaj šele volil.
Najbolje,da s Senico prodata svoje imetje in odfrčita na kajmanske otoke!
tminka
# 20.02.2010 ob 08:10
japanac
20. februar 2010 ob 08:04
Prijavi neprimerno vsebinoObergruppenführer SDS Janez Janša naj raje pove o njegovih mafijskih poslih,recimo o ilegalni trgovini z orožjem,kjer je bil nesporni šef,skupaj z njegovimi podaniki,Krkovič,Njavro,Lovšin,Zvonar,Ci
merman.......

Pa to je res neverjetno, karkoli se zgodi v SLO je kriv JJ....uporabite malček zdrave pameti prosim.....
sansam
# 20.02.2010 ob 00:48
Nisem človek,ki bi komu kaj očital,ampak ti ljudje so v veliki zmoti ker se odmikajo od tradicionalnih družinskih vrednot.Družina takšna kot naj bi v osnovi bila naj bi bila osnovni sestavni delec družbe.Tega delca pa očitno ni in družba se razkraja.Kjer ni duševnega miru in ni človek spravljen sam s seboj vladata pohlep,sprenevedanje,sovraštvo,laž in še bi se kaj našlo.
da funk
# 20.02.2010 ob 00:37
Klipan, vsaka pedofilska afera (v katero je bila vpletena oseba, ki je članica RKC) posebej je dvignila zelo veliko prahu. Mogoče te v zadnjih letih ni bilo v Slo oz. si bolj malo spremljal novice.

Je pa res, da so pedofilske afere, ki niso vključevale oseb, ki so člani RKC, imele precej manj odmeva. Pa ne mi odpisat bedarij v smislu, da je osumljen duhovnik več zgražanja vreden kot učitelj telovadbe (ali pa en 'družinski' oče).

Da namiguješ oz. vpletaš celo RKC v pedofilijo, kaže na tvoje sovraštvo do te organizacije. Torej naj zaradi 'kao' pedofilskega učitelja telovadbe naših otrok ne pošiljamo več v šolo? Gremo pozvat Lukšiča k odstopu?

Dejstvo je, da vam je cela zadeva nekontrolirano ušla iz rok. Pa ne pravim, da ste se levičarji zbirali v tisti garaži. Izgleda pa že tako.
Kot je izgledalo, da je Slovenija -vsaj po 571 podpisih novinarjev (ciciban, študentje zaposleni na raznoraznih lifestyle portalih,itd...) sodeč- druga Severna Koreja. Smeh.

Levičarski imidž je zasran, pa reč kar hočeš. In vpletanje RKC zraven tudi nič ne pomaga. Izpade samo še bolj patetično.

Desnica ima povsod po svetu vlogo, da promovira moralo. Pa tudi, če so sami še največji grešniki, štekaš?

In v Slo imamo sedaj zares precej materiala za obdelat-
navigator007
# 20.02.2010 ob 00:30
U, Zoki, ta pa je levičar, pravi socialc, definitivno, da me ne bo zdej kar pobral od smeha, no.
eco
# 20.02.2010 ob 00:15
Zanimivo je, da gospod župan, ki je tako podpiral trojček ob volitvah, ne izraža podpore sedaj.

Ne želi se izpostavljat. Jeseni so volitve, pa mu bi lahko škodilo.
Prijateljstvo pa tako!
A je mogoče šel smučat?
meri.m
# 19.02.2010 ob 23:45
Danes se je oglasil Niko Kavčič. Iz njegovega komentarja se, da jasno razbrati, da sile iz odzadja še delujejo.Po ugotovitvi, da Pahor nebo kos nalogam, ki mu jih bodo naložili so v igro spustili Golubiča. Verjetno so ga tudi finančno podprli na volitvah iz fonda stare udbe, ki se še vedno plemeniti pod nazorom Kučana in Zemljariča z tako zvano Slovensko srebrnino. Na njihovo žalost jih je tudi ta razočaral. Ker je Niko Kavčič na vprašanje za novega mandatarje odgovoril, »da je Golubič že mimo«.
ikacbe
# 19.02.2010 ob 23:17
Nič nimam proti gejem. Naj živijo svoje življenje.
Ampak danšnji politični geji, lezbijke in pokvarjeni odvetniki bodo uničili Slovenijo. Kaj res mi mali slovnečeki ne moremo dokazati tem P...ra...si..cam, da se ne morejo igrati z našimi življenji, z našim podnom, in res ne moremo že enkrat spraviti to politično pokvarjeno "elito" v njihovo lastno rit ???? Kaj je res edina resnica tista Cankarjeva? Hlapci, Hlapci, HLAPCI ??? Za božjo voljo......Gremo že enkrat na ceste !!!
SKing
# 19.02.2010 ob 22:54
Pahor ni sluga Kresalovi - Pahor je sluga Golobiču.

Golobič je tisti, ki vleče vse niti in podaja odločitve. Na praktično vseh ravneh.
Kazalo