Slovenija

Poudarki

  • "Prenesla bom, kar se dogaja"
Katarina Kresal
Katarina Kresal je dejala, da o dogajanju v hiši Saše Baričeviča s partnerjem Mirom Senico nista vedela ničesar in sta bila povsem šokirana. Foto: MMC RTV SLO
Napad bulmastifov
Katarina Kresal meni, da Saša Baričevič psov ne bi smel dobiti nazaj. Foto: Foto: Helena Božič

Dodaj v

Kresal: Postajam glavni akter zgodbe, s katero nimam nič

"Psov Baričevič ne bi smel dobiti nazaj"
17. februar 2010 ob 17:08,
zadnji poseg: 17. februar 2010 ob 19:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

Katarina Kresal se je na obtožbe v zvezi z afero bulmastifi odzvala z besedami: "Ne moremo mimo tega, da postajam glavni akter zgodbe, s katero nimam nič."

Dodala je, da se je ob vstopu v politiko zavedala, da bo poslušala očitke o svojem partnerju, standardu, videzu. "Kot ministrica nisem nikoli zlorabila svoje funkcije, niti pravno niti etično. Znova zagotavljam, da nimam nič s primerom Baričevič," pa je še dodala ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

"Če je res, da so bili psi zlorabljeni, je to grozljivo, zavržno, nagnusno dejanje, ki ga sama absolutno obsojam. Bila sem šokirana, ko sem slišala za to zgodbo. Enako je bil šokiran moj partner." Njeno osebno mnenje je, da psov Baričevič ne bi smel dobiti nazaj. Sama pričakuje, da se bo razčistilo, ali so bili zakoni upognjeni, ali odločitve niso bile strokovne, in če je tako, bo moral minister za kmetijstvo Milan Pogačnik odstopiti.

"Prenesla bom, kar se dogaja"
Ministrica za notranje zadeve je dejala še, da o dogajanju v hiši Saše Baričeviča s partnerjem nista vedela ničesar in sta bila "totalno šokirana." Dejala je, da Miro Senica ni bil na kraju dogodka in da je o napadu izvedel od nje. Ko je izvedela za napad, ga je namreč poklicala, saj je vedela, da sta bila prijatelja. Kresalova je dodala, da je Senica najbrž poklical sestro Baričeviča in ji izrekel sožaje. Le kot prijatelj, in ne kot odvetnik.

Ob tem je dodala še, da situacija ustreza marsikomu v poziciji in v opoziciji. Ker ima čisto vest, bo prenesla, kar se dogaja, je zatrdila. "Če greš gledat stvar za nazaj, je neverjetno LDS-ovsko usklajena. Če gledaš nazaj, se da vse super povezati v afero. To ni moja afera, to je tragična zgodba, ki se je odvila, kot ni nihče pričakoval. To ni politična afera."

Glede ugibanj, ali je Senica Baričeviča zastopal brezplačno, pa je Kresalova dejala, da je Senica ogromno stvari delal brezplačno, kako je bilo v tem primeru, pa ne ve.

Pirnat: Sodba upravnega sodišča neskladna z zakoni in ustavo
Po ugotovitvah upravnega inšpektorja pa je upravno sodišče prezrlo prehodne določbe sprememb in dopolnitev zakona o zaščiti živali. Te namreč določajo, da je treba tudi že začete postopke dokončati na podlagi določb novega zakona. In če bi sodišče zadevo obravnavalo po novem zakonu, bi po prepričanju dekana pravne fakultete Rajka Pirnata zelo verjetno potrdili odločbo, da se psi usmrtijo, je poročal Radio Slovenija.

Po besedah Pirnata je sodba neskladna z zakonom in ustavo. Predsednik upravnega sodišča Janez Breznik sodbe sicer ne komentira, a dodaja, da se lahko katero koli sodišče tudi zmoti. V primeru napačne razlage zakona po njegovih besedah običajno obstajajo pravna sredstva, ki pa jih v tem priemeru ni, saj zoper tako odločitev sodišča ni pritožbe, je za TV Dnevnik poročala Urša Srdič. V LDS-u pa sodbo upravnega sodišča zdaj še proučujejo.

Ana Mavsar, A. M.
Prijavi napako
Komentarji
m.combe
# 17.02.2010 ob 17:08
in koga ma ta za norca?
tokiotokio
# 17.02.2010 ob 17:16
lažnivka
andreas
# 17.02.2010 ob 17:21
Hm.
Če že nabira 'NAJ' nazive, pa naj bo še najbolj pokvarjen politik leta, ne?
Je zgodba o šmuglanju njene mame že pozabljena?
In njena slabo prikrita vloga pri tem tudi?
Kaj pa tisti slogan LDS-a iz začetka: "mlada. lepa in nedolžna"?

Je Dumas - ata veliko vedel o teh stvareh, ko je plasiral vzklik: Cherchez la femme
sunshine girl
# 17.02.2010 ob 17:17
Mene nič več ne zanima, kaj ima za povedat v zvezi s to afero. Če ni zmogla izjave takoj po začetku afere, ji še zdaj ni potrebno prav nič govorit....Čas je, da odstopi. Njen odnos do volilcev, do državljanov, je nesprejemljiv. Zaseda pomembno državniško funkcijo in to, da se ni oglasila 10 dni, je sramota za slovensko demokracijo. Sramota, da si minister lahko dovoli, da ne bo nič povedal....ker so nekateri komentarji bili žaljivi....A res, in kaj naj naredimo mi ostali državljani, ki delamo za majhen denar in vsak dan poslušamo ministre, kako je potrebno varčevat....v tej naši državi....in potem ugotovimo, da varčujemo mi, revni, medtem ko se bogati igrajo z našim denarjem in pravno državo...

POP pozivam, da mi preneha servirati piarovski in neobjektiven pristop pri objavi novic v zvezi z afero. naj si preberejo zakon o medijih in naj zahtevajo od vseh, ki so na državniških funkcijah, da se obnašajo temu primerno. So servis državljanom in ne svoji osebni koristi.

Zato, ministrica kresalova, čas je za odstop.
Kluzo
# 17.02.2010 ob 17:13
Ubožica. Madona ste grdi, Slovenci. Milan, spet se bojimo (da bo narod gospe verjel).
fuksel
# 17.02.2010 ob 17:36
Kresal: Postajam glavni akter zgodbe, s katero nimam nič

moški stavek...HEHE
sunshine girl
# 17.02.2010 ob 17:59
Ma vsi nas imajo za norca....da v tej državi ni nikogar, ki bi zahteval odstop vlade oziroma posameznih ministrov, je dokaz, kako daleč od demokracije smo....In zdaj naj gremo državljani na cesto, da bomo pokazali, kaj si želimo in zahtevali odstop vlade....Pa kaj so nori al kaj? Saj so vsi prisegli v državnem zboru, naj odstopijo sami....in to takoj.
sunshine girl
# 17.02.2010 ob 17:35
Ni daleč dan, ko bodo dokončno oprali glave vsem Slovencem....nihče me ne bo prepričal, da je desnica danes slabša od levice na vladi. Nihče. In največji problem Slovenije so nesvobodni in zelo zelo odvisni mediji, ki so za denar pripravljeni napisati čisto laž. Še večji problem so politični uslužbenci v državnem zboru, ki v imenu politične stranke teptajo interese ljudstva.

Nič ni bolj sramotnega ta trenutek v naši državi, kot to, da državljani Slovenije životarijo na robu preživetja, da se bliža čas, ko z ukinitvijo študentskega dela otroci revnih staršev, ki prejemajo minimalno plačo, ne bodo zmogli študija in bodo obsojeni na životarjenje do konca svojega življenja. Že danes si ne morejo privoščiti nakupa stanovanja, še službe nimajo....in potem naj bi danes bila najbolj sramotna slika Baričeviča....meni je res težko, da smo prišli v naši državi tako daleč, da moramo med tema dvema dejstvoma razglabljati, kaj je bolj sramotno....Ker sramotno je oboje.

Ampak če že moramo, potem je najbolj sramotno izigravanje pravne države in stotisoči poštenih slovenskih državljanov na robu obupa, na robu revščine.
Mateo
# 17.02.2010 ob 17:30
Kdo ji bo verjel?
k1
# 17.02.2010 ob 18:19
senico so takoj po dogodku odpeljali na zdravljenje v Avstrijo(zaradi ugrizov),kar je tudi posledica,da ni prišel na pogreb,čeprav so bili družinski prijatelji 30 let.
jolika
# 17.02.2010 ob 17:54
Verjemite nam ga. ministrica, da vam žal ne moremo več verjeti.
tapraviguk
# 17.02.2010 ob 17:42
Ma kaj je danes, kamor pogledaš skoči ven,
ta avša od Kresalke.
blef
# 17.02.2010 ob 17:58
gdč. Kresal, prosim, dajte se med sabo dogovorit, kje in kdaj je kdo bil, kaj je delal in kje, kda je koga klical in zakaj, saj še v vašem ministerstvu in policiji niste usklajeni. Kar se pa telefoniranja tiče pa obstajajo trdni dokazi.
sunshine girl
# 17.02.2010 ob 17:29
http://www.finance.si/271758/Public-enemy-Ministrica-Katarina-Kresal-odstopite
citizen
# 17.02.2010 ob 18:40
Mene zanima ali bi Kresalova bila pripravljena na testiranje z poligrafom, kjer bi seveda bili prisotni tudi strokovnjaki iz tujine (vsekakor pa nebi smeli biti iz Finske).
Muf
# 17.02.2010 ob 18:24
Mala, nisi ti za politko.
-mikos-
# 17.02.2010 ob 17:42
Kresal: Postajam glavni akter zgodbe, s katero nimam nič.

To je pa res laž. In od kje je potem resnica ???????
beabica
# 17.02.2010 ob 19:25
Ne verjamemo nič-sploh pa ta komunikacija pred dobre pol ure na" Svet na kanalu A".
Ko ji je Mate dejal,da namerno zavaja Slovence--ej,kako mučne in tihe so bile sekunde.
Je moral Slak ponovno zastavit isto vprašanje,da je revica od šoka lahko sploh odgovorila.
Kata strelja z vsemi topovi-L A Ž I !!!
vipmit
# 17.02.2010 ob 19:26
Poštenjakinja pojdi, kot si dejala "raje za štedilnik".
stoychi
# 17.02.2010 ob 19:12
seveda kresalova z afero baričevič nima nič,
zato pa "njena policija" niti preiskovalnemu sodniku niti tožilcu ni omenila,
da gre pri napadu psov na baričeviča za kaznivo dejanje,
kljub dejstvu, da so ob truplu baričeviča našli umetni penis
in v hiši pravo mučilnico z raznimi orodji,
seveda kresalova tudi nima absolutno nič z naročenim izbrisom posnetka kamere bližnjega križišča,
kjer je bil v tistem času posnet posnetek črnega luksuznega terenskega vozila, ki je odpeljal izpred baričevičeve hiše v času dejanja in katerega so videli tudi sosedje,
seveda kresalova nima nič z dejstvom, da je v vračanje bulmastifov vpleten njen stric,
skratka, kdo ne verjame njenim pravljicam za lahko noč otroci?
jstmam
# 17.02.2010 ob 18:37
Ne govori, da boš prišla do dna zgodbi o nezakoniti vrnitvi psov, dobro veš zakaj gre, saj je vrnitev speljal senica!!!!
acer
# 17.02.2010 ob 21:40
LDS je bila leta 07 pred razpadom. Polovica poslancev je prestopila v druge stranke. Stranka je imela velike dolgove, menjavali so predsednike. Zato jo je prevzel finančni lobi, na čelu je bil sinica. V nasprotnem primeru, bi bila stranka zbrisana z političnega prizorišča. Potreboval je samo še lutko za vodenje. KK je bila pri roki, v njegovi pisarni.
Tako danes govori samo to, kar ji napiše senica, yes in pokojni joy. V pilitiko in kar na čelo stranke je prišla nepripravljena, zato tudi ni vedela, kdaj so bile v sloveniji prve demokratične volitve. Zato danes zna kaj lepo povedati, ampak samo če ima 10 dni časa za učenje na pamet in priprave. Če tega ni je zmeda?, tako kot zadnje 3 dni.
Predvsem pa, ni nikakršna življenska sopotnica senice - ampak njegova kapitalska ali plačana sopotnica. V javnosti dajeta masko eden drugemu. Oba se potrebujeta, da se ne izve, kaj v resnici sta?!? Rabita masko za javnost! Saj se zavedata, da če bi konzervativni slovenci izvedeli za njuna nagnjena, bi bilo konec stranke. Obema tako paše, KK pa kot nesposobna za to dobi še denar in ima hkrati masko.
AlFe
# 17.02.2010 ob 20:32
Gospodična Katarina K. je v tipičnem konfiktu interesov: kot policijska ministrica mora zagovarjati javni interes pravične preiskave, je pa intimna prijateljica advokata Senice, ki mora zagovarjati interes S. Beričeviča oziroma njegove družine.

Zato bi bilo prav, da odstopi kot notranja ministrica. In če ni tega odstopa, bi bilo prav, da gremo vsi Slovenci na ulice! Da ne bo krožil vic po Srbiji:
- Veš, kakšna je razlika med Slovencem in bulmastifom?
- ????
-Ko bulmastifa posilijo, ugrizne nazaj.
fuksel
# 17.02.2010 ob 20:27
zakaj je niste vprašali, kam sta s mircem tako na hitro spokala za več kot en teden...in seveda zakaj....
ja pršič je v St. moritzu v tem času vrhunski...:)
KanoN
# 17.02.2010 ob 23:04
Katarina, poleg odstopa pričakujem tudi predajo naziva Slovenka leta Petri Majdič.
Peter F.
# 17.02.2010 ob 21:11
Golobčki, siničke in kresničke. To je slovenska realnost. To smo izvolili. Bog nam pomagaj.
Je še daleč do volitev?
bronja
# 17.02.2010 ob 18:21
Ona in ostali vztrajajo na svojih položajih, raje imajo, da se zgodi "ulica" in bodo lahko uvedli policijsko državo (po vladni, parlamentarni in predsedniški krizi); pamet v roke, val, ki ga jahate, se bo zvrnil na vse in pokopal pod seboj mnogo nedolžnih ljudi!
smetana
# 17.02.2010 ob 18:12
govori se, da je sinička v Švici....kot Berlusconi....zakaj že???
Binder Dandet
# 18.02.2010 ob 07:50
Polovica akterjev v tej zgodbi sestavljajo njen partner, njen stric, njeni strankarski kolegi.

Kako to misliš, da nimaš nič s tem? Daj bučnice zobat komu drugemu.
LFC
# 17.02.2010 ob 23:50
Vprašaj se s kom seksaš ko prideš iz službe. Ta nagnusna odvetniška žaba je zrihtal posiljevalcu pse nazaj ;)
xit
# 17.02.2010 ob 23:34
Ob tako odločnih stavkih se vedno znova spomnim na znameniti stavek:
"I did not have sexual relations with that woman!"
andreoki2009
# 17.02.2010 ob 23:33
sinićka priletela na oražnovo in je zapele,fantje fuj,fantje fej pa še men mal dej.....
mušica
# 17.02.2010 ob 23:05
Bo treba pse poslati na vlado kajti oni se ne pustijo nategovati tako kot Slovenci.
semaino
# 17.02.2010 ob 21:49
Aministratorji brišejo komentarje - verjetno Senica cel večer sedi pred PC_jem in njegovi pripravniki ter grozijo za vsak komentar posebej s tožbo.

Katarina Kresal pravi, da bo prenesla kaj se dogaja - jaz ji pravim, da ne bo prenesla temveč jo bo odpihnilo sedaj ali v prihodnosti, kot kislo jabolko.
pogumno srce
# 17.02.2010 ob 21:45
Kresal: Postajam glavni akter zgodbe, s katero nimam nič

Kaj s Senico nimaš nič.....a potem pa govorice držijo.....zakaj hodiš v Milano...
kum 50
# 18.02.2010 ob 06:26
na tej sliki pa ni tuk lepa ,za kakrsno lepotico se ze ima
meri.m
# 18.02.2010 ob 00:58
Saj ga ministrica nima tudi nič s svojo mamo.
pirh
# 17.02.2010 ob 23:57
Ja, razen tega, da škiliš nimaš nič z ničemer, kresovalka.
johc
# 17.02.2010 ob 22:24
res je čudno, druži se s povzpetniki hudičevimi odvetniki, mama je goljufala podpise
Katarinca pa je še vedno nedolžna
vipmit
# 17.02.2010 ob 21:37
@saly, ja vsak ki reče čez lažnivo in grabežljivo politično elito je že janševec.
pogumno srce
# 18.02.2010 ob 08:52
Obtožnica zoper Frideriko Kresal, mamo notranje ministrice?

Več na: http://www.finance.si/271861/Obtonica-zoper-Frideriko-Kresal-mamo-notranje-ministrice?src=pj180210

Jabolko ne pade daleč ob drevesa!
Prekleta mafija!
acer
# 17.02.2010 ob 21:49
Ja, jokat pa zna. Ampak esmeralda je spregledala!, pa še tiste zgornje ženske atribute ma. Zato za eventualno nadaljevanje snemanje, bi bila primerna za samo za esmeraldota.
sansam
# 17.02.2010 ob 21:45
V Sloveniji je preveč sindroma ala Esmeralda.
t_o_m_i_x
# 17.02.2010 ob 20:07
Ubogi kužki.
avatar
# 17.02.2010 ob 18:16
Ja,takole bo-interpelacija,sledijo govori,govori itd.sledi zagovor,pa izjave in dokazi(mislim Kresalove),ker pa nas,raje,ne bo nihče vprašal,kaj bi,se bo nazadnje ga.Kresnička smejala nam in vsem v parlamentu.Ali nam je to že poznano?
Joj,joj,kaj se dogaja in kdo nam vodi državo!
nr.1
# 17.02.2010 ob 21:57
Katarina Kresal meni, da Bariševič psov ne bi smel dobiti nazaj, kaj pa meni njen partner Senica...
Zlobček
# 17.02.2010 ob 21:47
vic, ki s to zgodbo nima nič:

stojijo trije psi pred sv. Frančiškom Asiškim

dragi moji, vsi psi gredo v nebesa... ampak predno vas spustim do sv. Petra, se spomnite na svoje zadnje dni in mi prosim pojasnite vaše grdo ravnanje. Athlas?

moj lastnik je mene grdo "ravnal" od zadaj z 20-centimeterskim kosom plastike, medtem pa sta se njegova prijatelja Katy in Mirčo zabavala z drugima dvema.

zabavala?! mene je dobila Katy, cela Slovenija pa ve da ona pa zmeraj mora imeti najdaljšega ...se oglasi Džoj

ampak Athos pa ni grizel ...ju prekine sv. Frančišek... in poglejta, kljub vsemu vašemu trpljenju premore ob spominu na tiste dni še majhen nasmešek

ker je Athos tiste dni pretrpel na dveh nogah... pripomni Athlas
BorutMaja
# 17.02.2010 ob 21:26
Je preveč epa, da bi mela prstke zraven ... ampak videz lahko vara ..
ribi
# 18.02.2010 ob 06:40
Barbika ne ve nič, saj ona kar ve je to kaj je dobro v prodajalnah v Milanu .
tzt
# 18.02.2010 ob 01:12
Tisoč + komentarjev Petri Majdič nakazuje vrednost napram izjavi KK. Partnerici, homoseksualca Senici. Partnerici po finančni plati, Of course. Kje je Pajo - Borat? Je še pr živih? Nekam je potihnu. Se mu kej raspada?
Kazalo