Janez Janša svari pred mrko prihodnostjo, ki bi jo lahko prinesla referendumska mrzlica. Foto: EPA
Janez Janša svari pred mrko prihodnostjo, ki bi jo lahko prinesla referendumska mrzlica. Foto: EPA

"V bistvu je to glavna grožnja, prepoznana tudi tukaj. Tudi v tej razpravi, ki jo omenjate," je premier Janša odgovoril na vprašanje, o čem so razpravljali na ekonomsko-finančnem odboru (EFC) in ali je Slovenija dobila kakšna opozorila zaradi referendumov.
"Problem Slovenije ni potencial, da sama izide iz krize; ta je zadosten. Problem Slovenije so blokade in nikogar ni, ki bi o čemer koli odločal v EU-ju, ki ne bi vedel, da je danes v Sloveniji mogoče blokirati nujne ukrepe za izhod iz krize ali dolgoročne strukturne reforme tako, da pač nekdo zbere 2.500 podpisov in začne proceduro," je poudaril Janša.
"Glavni problem so blokade, o tem je tekla beseda tudi na tem sestanku in o tem bo tekla beseda tudi na prihodnjih sestankih, dokler mi te nevarnosti ne bomo odpravili," je dodal. O Sloveniji bodo po navedbah virov na enem izmed prihodnjih sestankov razpravljali tudi finančni ministri EU-ja, in sicer na zajtrku, ko običajno govorijo o trenutnih finančnih in gospodarskih razmerah. Slovenije sicer po navedbah virov EU-ja za zdaj ni na dnevnem redu naslednjega zasedanja finančnih ministrov EU-ja, ki bo 4. decembra.