Bo cesta sploh končana v roku? Foto: MMC RTV SLO
Bo cesta sploh končana v roku? Foto: MMC RTV SLO
Miha Jazbinšek
Miha Jazbinšek ima vrsto pripomb na županove projekte, Janković pa meni, da bi moral energijo usmeriti v kaj drugega. Foto: RTV SLO

Kot je znano, bo ljubljanski mestni svet predvidoma 25. maja dokončno odločal o poimenovanju nove ceste mimo stadiona v Stožicah po Titu. Ob tem pa Jazbinšek meni, da gre za zlorabo imena Titova cesta, saj, prvič, stadion po njegovem ne more biti končan do 30. junija 2010; drugič, do tedaj sama Štajerska cesta, ki naj bi dobila ime po Titu, ne bo končana, in tretjič, Jazbinšek ne verjame, da je mogoče do omenjenega datuma razširiti Vojkovo cesto in ob njej zgraditi P + R garažo. Prav tako do tedaj po njegovem ne bo mogoče do konca financirati stadiona, športne dvorane in trgovskega centra.

Jazbinšek sicer predlaga, da bi se po Titu preimenoval del Tivolske ceste od križišča s Tržaško in Aškerčevo cesto do križišča z Gosposvetsko cesto. Od Gosposvetske do Slovenske ceste pa bi se v skladu z Jazbinškovim dopolnilom Tivolska po novem imenovala Bleiweisova cesta, kot se je že pred časom.

"Ministrstvo poseglo v pristojnosti upravne enote"
Jazbinšek, Zeleni Slovenije, ima sicer na splošno vrsto pripomb na županove projekte, o katerih meni, da jih Janković skuša izpeljati tako, da pritiska na ministrstva. Sam meni, da gre za zlorabo upravnega postopka, zato bo projektanta prijavil tožilcu Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije. Jazbinšek meni, da je ministrstvo za okolje in prostor z izdajo gradbenega dovoljenja za Športni park Stožice poseglo v pristojnosti UE Ljubljana.

Ministrstvo je namreč po zakonodaji pristojno za izdajo gradbenega dovoljenja v tem projektu le za stadion, ker ima nad 15.000 sedežev, je pojasnil. Za drugo pa je pristojna UE Ljubljana in ministrstvo bi moralo po Jazbinškovih besedah pridobiti njihovo mnenje in ga vključiti v gradbeno dovoljenje.

Janković: Nekdanji minister govori nesmisle
Na njegove trditve se je že odzval ljubljanski župan, ki meni, da je žalostno, da "govori nesmisle in neumnosti človek, ki naj bi vedel kaj več o upravnih postopkih in je bil minister". Kot je dodal, je sam ponosen na to, da je župan Ljubljane, pri čemer si niti pomisliti ne upa, da bi kdo izvajal gradbeno dovoljenje brez osnove. Če bi Jazbinšek vsaj petino svoje negativne energije do mesta Ljubljana uporabil za kaj pozitivnega, bi bilo po Jankovićevem mnenju veliko koristnejše.

E. S.