Kandidat za župana Matjaž Glavan bo med drugim veliko pozornosti namenil okoljevarstvenim temam in oskrbi s čisto pitno vodo. Foto: MMC RTV SLO
Kandidat za župana Matjaž Glavan bo med drugim veliko pozornosti namenil okoljevarstvenim temam in oskrbi s čisto pitno vodo. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Glavan
Glavan je v MMC-jevem klepetu poudaril, da bi se morali bolj posvečati izrabi denarja, ki ga namenja EU, "kot pa krpati dolgove s prodajami nepremičnin". Foto: MMC RTV SLO

"Ljubljana je v sodelovanju z EU-jem izvedla zelo malo projektov. Prihranki so tudi pri sklepanju pogodb, kjer se veliko denarja izgubi v provizijah, ki nato odmarširajo v zasebne žepe ali na Ciper," je dolgove MOL-a komentiral Matjaž Glavan.

Na vprašanje v MMC-jevi spletni klepetalnici, kje vidi potencial Ljubljane, je SLS-ov kandidat za župana Ljubljane odgovoril, da v večji vlogi visokotehnoloških podjetij, ki jim Ljubljana lahko ponudi enkratno lokacijo in visoko izobraženo prebivalstvo. "Drugi potencial je v zelo tesni povezanosti mesta z zeleno okolico, ki nudi veliko priložnosti v rekreaciji, lokalnem turizmu, zdravi prehrani. Vse to ob pametni in usmerjeni politiki lahko privede do nadstandardne kvalitete življenja," je prepričan.

Ljubljana se lahko izkoplje iz dolgov?
Kandidat za župana meni, da se Ljubljana lahko izkoplje iz dolgov, vendar bo po njegovem mnenju treba okrniti porabo na vseh ravneh. Ob tem je poudaril, da bi se bolj morali posvečati izrabi denarja, ki ga namenja EU, "kot pa krpati dolgove s prodajami nepremičnin". "Ljubljana je v sodelovanju z EU-jem izvedla zelo malo projektov glede na to, kako velik aparat uslužbencev ima. Prihranki so tudi pri sklepanju pogodb, kjer se veliko denarja izgubi v provizijah, ki nato odmarširajo v zasebne žepe ali na Ciper," je dejal.

Pet prednostnih nalog ob morebitni izvolitvi
Kot pet prioritetnih nalog, ki se jih bo kandidat za župana lotil ob morebitni izvolitvi, je navedel zgraditev regijskega centra za zbiranje in ločevanje odpadkov, prav tako pa je nujno dokončno zgraditi kanalizacijski sistem, končati notranji mestni cestni obroč ter postaviti strategijo razvoja prometa v Ljubljani. Poudaril je še prenos odgovornosti za projekte na četrtne skupnosti ter ureditev kolesarskih in pešpoti iz mesta do podeželja.

MMC je na spletne klepete povabil vse kandidate za mesto župana/županje Ljubljane. Razvrstitev klepetov si oglejte tukaj.