Koprivec je upokojeni ekonomist. Foto: MMC RTV SLO
Koprivec je upokojeni ekonomist. Foto: MMC RTV SLO

Kandidatu Gojku Koprivcu se je nenadno poslabšalo zdravstveno stanje zaradi česar je moral obiskati urgenco. Portal 24ur je sicer poročal, da je Koprivec zato odstopil od kandidature in o tem obvestil tako DZ kot predsednika vlade Mira Cerarja. Iz kabineta pa so sporočili, da je Koprivec še naprej kandidat za ministra, le današnje zaslišanje, predvideno ob 17. uri, je odpovedano in prestavljeno na ponedeljek.
Koprivec je upokojenec, po izobrazbi magister ekonomskih znanosti, ki ima 40 let izkušenj z bančništvom, zavarovalništvom in naftno industrijo. Med drugim je služboval v NLB-ju, Zavarovalnici Adriatic in OMV-ju Istrabenz.
Brez gospodarskega ministra je vlada od oktobra, ko je po le mesecu dni s tega mesta odstopil Jožef Petrovič. Varuh konkurence je namreč ugotovil nepravilnosti pri dogovarjanju DZS-ja, kjer je bil Petrovič takrat zaposlen, ter družb Mladinska knjiga trgovina in Extra Lux za posle z državnimi organi. Petrovič je nepravilnosti zanikal, a odstopil, da ne bi obremenjeval dela vlade.

Cerar je imel več kandidatov
Premier Miro Cerar je o imenu kandidata za gospodarskega ministra molčal vse do začetka tega tedna, ki je dolgotrajni postopek izbire pojasnil z besedami, da je imel na voljo kar nekaj možnih kandidatov. Oba je ocenil kot kompetentna kandidata in dejal, da računa na podporo koalicijskih partneric DeSUS-a in SD-ja.

Če bodo člani odbora predstavitev ocenili kot ustrezno, bo državni zbor o imenovanju odločal na redni novembrski seji, ki se začne v ponedeljek.



Se je Koprivec že odpovedal položaju?
Se je Koprivec že odpovedal položaju?