Kresalova pravi, da vse skupaj daje čudno sliko o verodostojnosti Janševih izjav. Foto: MMC RTV SLO
Kresalova pravi, da vse skupaj daje čudno sliko o verodostojnosti Janševih izjav. Foto: MMC RTV SLO
LDS o Janši in MLD,

Katarina Kresal je tudi dejala, da v LDS-u od Janše še niso dobili nobenega resnega in celostnega odgovora v zvezi s tem, je poročala TV Slovenija.

Glede včerajšnjega pojasnila SDS-a, da so lahko vsi udeleženci sestankov predsednikov strank dobili zapisnike in vpogled v magnetograme, Kresalova pravi, da če je bil prvi sestanek na temo Hrvaške zaupen, kar izhaja iz zapisnika, ki ga ima, ne vidi razloga, zakaj drugi sestanek na isto temo in v istih prostorih ne bi bil zaupen.

Dejala je: "Jaz sem si še enkrat pogledala zapisnik in ker to ni nekaj glede vsebine, ki je ne bi smela razkriti, bom povedala, da tam izrecno piše, da nihče ne sme prepisovati ali fotokopirati zaupnega zapisnika, nobenih njegovih delov ali celote, in to še toliko bolj velja za magnetograme."

Citiranje izjave Kresalove v Odmevih
Kot je znano, se je vse začelo s soočenjem med predsednico LDS-a Katarino Kresal in prvakom SDS-ja Janezom Janšo v torkovih Odmevih na temo blejskega dogovora med takratnim premierjem Janšo in njegovih hrvaškim kolegom Ivom Sanaderjem (26. avgusta 2007), ko je Janša citiral izjavo Kresalove na srečanju predsednikov parlamentarnih strank o odnosih s Hrvaško v vladnih prostorih 17. avgusta 2007. Na to se je na spletni strani LDS-a odzval Aleš Gulič, češ da v sejni sobi, kjer je potekalo srečanje 17. 8. 2007, ni tehnologije za snemanje pogovorov. Hkrati so v generalnem sekretariatu vlade zatrdili, da magnetograma tega srečanja v vladnih arhivih ni.

SDS je zatem pojasnil, da je bila izjava povzeta po sestanku 27. avgusta 2007, ko so v vladnih prostorih snemalne naprave bile vklopljene. Vsi udeleženci sestankov predsednikov parlamentarnih strank so imeli možnost dobiti zapisnike sestankov ter vpogled v magnetograme sestankov. Vsak si je lahko iz njih zapisal, kar je imel za pomembno, so med drugim zapisali v SDS-u. Sestanek, od koder je vzeta izjava Kresalove, je bil opravljen v nekdanji vladni sejni sobi, ki ima zagotovljena ustrezna tehnična sredstva, je še pojasnil SDS.

SDS: Govorjenje brez argumentov
Na spletni strani največje opozicijske stranke SDS so objavili komentar, da je za Katarino Kresal in Aleša Guliča vse bolj značilno pogosto govorjenje brez argumentov ter izžarevanje odkritega sovraštva do vsega, kar spominja na SDS.

LDS o Janši in MLD,